|
Bicilindrico
|
 |
« στις: Αύγουστος 04, 2010, 08:15:49 μμ » |
|
Θα γράψω μερικές πληροφορίες για ένα ταξίδι που θα θυμάμαι για πολύ καιρό. Θα το θυμάμαι για τις απίστευτες διαδρομές. Για τα πανέμορφα χωριουδάκια.
Συνολικά χιλιόμετρα: 930. Συνολικές ώρες οδήγησης: 17,5 Μέση κατανάλωση: 5,8 λτ/100 χλμ Μέση ωριαία: 55 χλμ
Μέρα πρώτη:
Θεσσαλονίκη- Κόνιτσα.
Από Εγνατία Οδό έκοψα για Σιάτιστα. Από κει η διαδρομή ήταν Νεάπολη- Τσοτύλι- Πεντάλοφος- Επταχώρι- Κόνιτσα. Η παραπάνω διαδρομή, ιδίως το κομμάτι Τσοτύλι- Κόνιτσα, ήταν υπέροχη. Θα χορτάσεις στροφιλίκι με ως επί το πλείστον καλό ασφαλτόδρομο, μέσα από βουνίσιες πρασινάδες. Η Κόνιτσα είναι ένα μεγάλο χωριό, κατάλληλο ορμητήριο για τα Μαστοροχώρια (βλέπε Πυρσόγιαννη) αλλά και για το Ζαγόρι και το Πωγώνι. Έχεις επιλογές καλές για διαμονή (Το "γεφύρι", δίπλα στον Βοϊδομάτη) αλλά και για φαγητό (πεντανόστιμα κρεάτα σούβλας).
Μέρα Δεύτερη:
Κόνιτσα- Μπουραζάνι- Πωγώνι (Δελβινάκι κατάληξη)
Το μπουραζάνι είναι μια περιοχή, όπου υπάρχει ένα υπέροχο περιβαλλοντολογικό πάρκο. Μπορείς να κάνεις στο πάρκο ξενάγηση με όχημα, χαζεύοντας εκτός από τη φύση, πολλά προστατευόμενα ζώα, όπως ελάφια, ζαρκάδια, αγριογούρουνα. Τα χωριά της διαδρομής ήταν: Κόνιτσα, Μολυβδοσκέπαστος (πάνω στην συνοριογραμμή με Αλβανία, έχει και παρατηρητήριο), Πωγωνίσκος- Αηδονοχώρι- Γεροπλάτανος- Κάτω Μερόπη- Μερόπη- Κακόλακκος- Δολό- Σταυροσκιάδι- Πωγώνιανη- Δελβινάκι.
Όλη η παραπάνω διαδρομή θα σε ανταμείψει με μπόλικη απολαυστική οδήγηση σε στριφτερούς δρόμους, καλούς ως επί το πλείστον, μέσα σε οργιαστική φύση. Τα χωριουδάκια ειναι μικρά με λιγοστούς κατοίκους, δίνοντας στο ταξίδι μια νότα νοσταλγίας, φύγης. Στο Δελβινάκι έχει 3 Ξενώνες να κοιμηθείς και να φας καλά στη πλατεία του χωριού με τον τεράστιο Πλάτανο.
Μέρα Τρίτη:
Δελβινάκι (αφήνεις το Πωγώνι)- Μπαίνεις Ζαγόρι.
Πιο συγκεκριμένα:
Δελβινάκι- Βήσσανη- Λίμνη- Καλπάκι- Ελαφότοπος- Αρίστη- Μεγάλο/μικρό Πάπιγκο- Δίλοφο
Αν ακόμα δεν έχεις χορτάσει, τότε σου απλώνεται ακόμα μία μέρα με μπόλικο στροφιλίκι σε καλούς ως επί το πλείστον δρόμους, διασχίζοντας χωριά απείρου κάλους. Θα πιείς καφέ σε πλατείες με λιγοστούς ντόπιους και με λίγους παραθεριστές που ανεβαίνουν (κυρίως από ΑΘήνα/Ιωάννινα) να ανοίξουν τα εξοχικά τους. Όπου και να φας, θα μασάς καραμελωμένα κρέατα/λουκούμια με συνοδεία αληθινές πατάτες τηγανιτές.
Τέταρη Μέρα: (ολίγον 36ωρήτικη για μη μαθημένους)
Αφήνεις Ζαγόρι- Μπαίνεις Δυτική Μακεδονία (από την άγρια πλευρά της)
Πιο συγκεριμένα:
Δίλοφο- Βίτσα -Μονοδένρι
Είσαι ακόμα Ζαγόρι και ανεβαίνεις να πιεις τον καφέ σου στη Βίτσα. Μετά προσπερνάς το Μονοδένρι και καταλήγεις εκεί που τελειώνει ο δρόμος. Περπατάς και φτάνεις να χαζεύεις το φαράγγι το Βίκου, στη κυριολεξία στεκούμενος σε ένα μονοπατάκι, όπου εμπρός σου το ΧΑΟΣ.
Μετά το Μονοδένρι κατηφορίζεις πάλι προς Δίλοφο και πιάνεις την ακόλουθη διαδρομή:
Δίλοφο- Καπέσοβο- Τσεπέλοβο- (μπορείς να μπεις και στο Βραδέτο)- Ηλιοχώρι- Βρυσοχώρι- Πάδες- Άρματα- Δίστρατο (έχεις ήδη μεθύσι από το πανέμορφο τοπίο με δόσεις γερών στροφιλικιών)- Σμίξη.
Έχεις ήδη μπεί Μακεδονία και απολαμβάνεις το καθαρό αεράκι της Βασιλίτσας. Εκεί πάνω στη Σμίξη δεν έχεις πολλές επιλογές για ύπνο (ξενώνας Νεφέλη μονάχα).
Μετά από Σμίξη, έβαλα στόχο τα Γρεβενά. Από τα Γρεβενά βγήκα Εγνατία και Δυστυχώς έφτασα πίσω Θεσσαλονίκη.
Επόμενος στόχος: Χωριά Γρεβενών- Βάλια Κάλντα- Μέτσοβο- Πίνδος βαθύτερα (με κατάληξη Ελάτη Τρικάλων)
Την τέταρτη μέρα είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Γρηγόρη και να απολαύσουμε παρέα την όμορφη εκείνη διαδρομή. Γρηγόρη σε χαιρετώ κι από δω!
Φωτογραφίες δεν τράβηξα. Με συγχωρείτε.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Τι είναι η Μoto GUZZI μπαμπά; Ό,τι και το τραγανό και ζουμερό λιπάκι στην άκρη της μπριζόλας παιδί μου
|
|
|
|
guzzonord
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Αύγουστος 04, 2010, 09:45:01 μμ » |
|
 κι ας μην έβγαλες φωτογραφίες. Φτάνει που το φχαριστήθηκες εσύ 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ZORDAN
Συντονιστής
I Live Here

Αποσυνδεδεμένος
Minority Report
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Αύγουστος 04, 2010, 09:59:40 μμ » |
|
Ωραιότατος!  Μόνος....ή Μanos? 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Never ride faster, than your guardian Angel can fly!
|
|
|
|
VAS
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Αύγουστος 05, 2010, 12:04:04 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
|
|
|
FANIS
Συντονιστής
I Live Here

Αποσυνδεδεμένος
KEEP GUZZING!!!
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Αύγουστος 05, 2010, 12:48:19 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Παλιομαλλιάς, γιεγιές, τεντυμπόϊς! Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
|
|
|
|
thrylos
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Αύγουστος 05, 2010, 01:35:08 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
takis
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

Αποσυνδεδεμένος
V7 CLASSIC
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Αύγουστος 05, 2010, 09:45:15 μμ » |
|
πανεμορφα μερη  μπραβο
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Έπαρχος ανατολικού Αιγαίου & Μικράς Ασίας
|
|
|
jack
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Fetish

Αποσυνδεδεμένος
H ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΨΒΟΥΡΓΩΝ
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Αύγουστος 05, 2010, 11:06:05 μμ » |
|
Ωραία βόλτα γιατρέ  Καλά εσύ δεν έβγαλες φωτόγραφίες, ο Γρηγόρης 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Guzzi Let Me Be
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Αύγουστος 05, 2010, 11:45:36 μμ » |
|
γι αυτο πηγα εγω για να να τραβω αυτα που δεν τραβα ο bici  οξυα πανω απ το Μονοδενδρι εκει που πετουν οι αετοι (βλεπε μπλουζακι bici)  ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ  θεα ονειρο (μπορει και εφιαλτης λογω υψους)  Βραδέτο    ναι ξερω λαθος γωνία ληψης την επομενη βδομαδα καλυτερα αυτα παθαινω οταν ο bici πειναει  πανσιον la moara Κρανια γρεβενων ενας λογος στασης για καφε
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 05, 2010, 11:55:16 μμ από ΓΡΗΓΟΡΗΣ »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Αύγουστος 06, 2010, 01:25:23 πμ » |
|
ωραία βόλτα παίδες, μπράβο... Γρηγόρη το 'χεις... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
Bicilindrico
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Αύγουστος 06, 2010, 09:52:27 πμ » |
|
Γρηγόρη τελικά το μετάνοιωσα που δεν έβγαλα τη κάμερα από τη βαλίτσα. Τη κουβάλησα πέρα-δώθε τσάμπα. Ξεσηκωτικές οι φώτο σου, τόσο που με κάνουν να θέλω να ξαναφύγω πάλι!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Τι είναι η Μoto GUZZI μπαμπά; Ό,τι και το τραγανό και ζουμερό λιπάκι στην άκρη της μπριζόλας παιδί μου
|
|
|
dagger moon
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

Αποσυνδεδεμένος
nothin' but the blues
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Αύγουστος 06, 2010, 01:54:28 μμ » |
|
Ομορφα απόλαυσα το αρχικό ποστ του Bicilindrico (μεχρι που εβγαλα την διαδρομή στο γουγλη  ) αλλα και οι φωτογραφιες του Γρηγόρη ειναι μια χαρά ... πανεμορφες και ξεσηκωτικες ΕΥΓΕ παιδια , πάντα τετοια 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Εγω θα κάνω όνειρα και αληθινά μη γίνουν!Μου φτάνει που προσπάθησα όνειρα να μην μείνουν.. pegaso rules my heart 
|
|
|
mythos
Guzzi Let Me Be
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Αύγουστος 06, 2010, 05:45:43 μμ » |
|
συμμαζεμένες πληροφορίες.. να` σαι καλά... φυσικά εμένα μου θυμισε την τελευταια μου κάθοδο σε εκεινα τα μέρη... μια γευση εδω.. http://forum.motoguzziclub.gr/index.php/topic,2548.0.html για φωτος... όπως τα περιέγραψες ολα ειναι πανέμορφα..και με την κατάλληλη παρέα ειναι σα να κανεις ταξιδι στο Χρονο και στη Φυση εκεί περα... Y.Γ. κυρ-Αστραχάν... πες και τον κολλητο v-stromia να το ξανακάνουμε ρεεεεεε
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
sotos
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Let Me Be
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: Αύγουστος 06, 2010, 06:27:06 μμ » |
|
Πανεμορφα.Και εγω πριν 3 ωρες γυρησα απο Αλοννησο οπου ημουν με τη Λενα για 1 εβδομαδα.Θα κατεβασω φωτο να σας δειξω ενα πραγματικα ομορφο νησι για οποιον δεν εχει παει.Εκανα συνολικα περιπου 600 χλμτρα και δυστηχως με χτυπησε η καταρα των v7 και η πισω ζαντα μου εγινε μεσα στο λαδι.Εθνικη βεβαια με 160+ παντου και με 45 βαθμους στον καμπο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
astrahan