Σελίδες: [1] 2   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: Ευρυτανία ... όλα είναι δρόμος  (Αναγνώστηκε 797 φορές)
dagger moon
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

nothin' but the blues

« στις: Οκτώβριος 01, 2010, 05:14:02 μμ »

hello everybody ....

Επειδή η μέρα που θα νικηθώ δεν ξημέρωσε ακόμα ... και επειδή η αναγκη είναι πιο δυνατή απο καθε τι άλλο ... το αποφάσισα Δευτέρα βράδυ ...

''αύριο φεύγω προς άγνωστη κατεύθυνση ''

Καιρό τώρα ονειρευόμουν μια βόλτα.

Οι βόλτες οι δικές μου αποφασίζονται σε χρόνο μηδέν συνήθως. Έχω μια ολόκληρη συλλογή απο διαδρομές που θέλω να κάνω, τις έχω διαβάσει , τις έχω μελετήσει ... και ξαφνικά ανοίγω την πόρτα και δρόμο.
Διακοπές φέτος δεν πήγα , πέρασα ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι , το μόνο που με κράταγε όρθια ήταν η λαχτάρα μου να ξανακαβαλήσω τον πήγασο.
Μια λαχτάρα που θέριευε μέρα με την μέρα. Και όσο θέριευε η λαχτάρα μου έφευγε ο πόνος. Οσο μπορεί δηλαδή να φύγει με μια χούφτα παυσίπονα.

Πριν ένα μήνα ο πήγασος μπήκε συνεργείο , φτιάξαμε το ρελέ που είχε παραδώσει πνεύμα και τον χαμηλώσαμε όσο έπαιρνε για να μπορώ να ανεβαινω και να κατεβαίνω εύκολα.
Η αρχή έγινε δειλά δειλά στις μελωδικές εξατμίσεις και ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι μπορώ να βγω νικήτρια από την μάχη που δίνω με την αρθρίτιδα.
Όταν πήγα Καλαμάτα και έβγαλα μετά απο καιρό το πρώτο μου 500αρι σε μια μέρα , ε δεν κρατιόμουν. Τίποτα δεν ήταν ικανό να με κρατήσει,
Δευτέρα βράδυ λοιπόν και  έχω πάρει την απόφαση.
Στελνω μυνημα στον κολλητό μου  " αύριο φευγω "
"που θα πας ; "
Καλή ερώτηση μου έκανε , αλλά δεν είχα αποφασίσει καν για το που θα πήγαινα .
Πιάνω να κοιτάζω τους χάρτες μου , να κοιτάζω τον καιρό , να κατέβω Πελοπόννησο ; Να ανέβω Πρέσπες που θέλω τόσο καιρό ;  Να πάω κάπου κοντά ?
Αποφασίζω να κάνω την διαδρομή του 36ωρου στην Πελοπόννησο , ετοιμάζω τον χάρτη ,και παω να το πω στον σύζυγο.
πριν προλάβω να μιλήσω  μου λέει "έχω τρεις μέρες άδεια , θέλεις να πάμε πουθενά ; "
Δαγκώθηκα εκείνη την ώρα ... ωχ αμάν , λέω , τι του λένε τώρα ?
Οτι εγω αυριο φεύγω για διήμερο ? Κι αν του πω τι θέλω να κάνω , θα τον φρικάρω πάλι ... θα με ακολουθήσει μεν αλλά ... πόσο μπορεί ένας  άνθρωπος να κάνει αυτό που θέλει και να μην λογαριάζει κανένα ?
Με κυριευουν οι τύψεις όταν τον βλέπω να με κοιτάζει , με αυτό το βλέμα του παραπονεμένου παιδιου που δεν αντέχω να βλέπω.
Δεν βαριεσαι λέω ... άλλη φορά αυτήν την διαδρομή, αργότερα.

Τρίτη μεσημέρι και δεν εχω αποφασίσει προς τα που θα πάω.

"πάμε Καρπενήσι ? '' με ρωτάει
''και δεν πάμε ; '' λέω εγώ '' όμως να ξέρεις  έχει πολλές στροφές , φουρκέτες στο Τυμφρηστό , κάνει κρύο και είναι καμια 300αρια χλμτρα απο Αθήνα , βασικά είναι κατσάβραχα , μην μου πεις μα μου και που με έφερες πάλι  "

Φτάνουμε Λαμία Τρίτη απόγευμα . εμείς να περάσουμε από Λαμία και να μην κατσουμε για καφέ ? να μην δουμε τους φίλους μας ? ε δεν ...
Τετάρτη πρωί ξεκινάμε για Καρπενήσι , ο καιρός καλός , ο δρομος όπως τον θυμόμουν ... περνάμε και από την σήραγγα του Μπακογιάννη και φτάνουμε στην γουβα που ονομάζεται Καρπενήσι ...
Και εκεί ρίχνω την ιδέα ...   Σσσσσσ  ... ''πάμε Δομνίστα ; 20-25 χλμτρα είναι απο εδώ "

Η διαδρομή είναι μέσα στα έλατα , και είναι απίστευτηηηηηηηηηηηηηη .
Σταματάμε στο Κρίκελο πινουμε καφέ , πάμε Δομνίστα ... 9 χλμτρα απο το Κρίκελο και το ψιλόβροχο παρέα μας .
Βρίσκουμε δωμάτιο για το βράδυ ,  και το βράδυ ... πάμε για φαγητό ...
Βρίσκουμε το μαγαζί ενός φίλου  .... '' δεν εχω τίποτα έτοιμο αλλά αν θελετε να αναψω φωτιά '' λέει ...  και ο Ανδρέας ανάβει φωτιά,φτιαχνει σαλάτα , τηγανίζει πατάτες , ψήνει χοιρινές , λουκάνικα , φέρνει τυρί δικής του παραγωγής .
Αρχίζουν τα κεράσματα απο τους κατοίκους του χωριου και ο Νίκος πίνει για πρώτη φορά στην ζωή του τσίπουρο .
Κοιτάζω το τσίπουρο , έχει στεγνώσει το λαρύγγι μου ... 3 μήνες ουτε την μυρωδιά του δεν έχω ακούσει ... και λεω ... μια ζωη την εχουμε ρεεεεεεεεεεεεε , αποψε τα σπάω όλα γιατί ετσι γουστάρω, για πάρτη μου όλα απόψε.
'' ρε πιες , μου λέει ο Νώντας, 2μιση τόνους εχω ''
Μανα μου , 2μιση τονους , να πας να κανεις βουτιά εκεί μέσα και να βγεις σαν τον Οβελίξ , να μην σε πιανει τίποτα μετά ... αθανατος γινεσαι .

2 το βραδυ το διαλάμε , ο Νικος σέρνεται , εμ δεν ανακατευουν τσιπουρο με κρασί παιδί μου ... κοπανιεται που εχασε και ο Παναθηνα'ι'κός ... και ξεραινόμαστε με το τζάκι να ζεσταίνει το χώρο και τον ηχο απο τα ξυλα που καιγονται να κανουν το πιο ομορφο νανουρισμα
Τελευταια σκέψη πριν με παρει ο υπνος
''αν αυριο καταφερω να ξυπνησω να κατεβω Αράχοβα και στην λίμνη του Ευηνου θα είναι θαύμα ''.

7 το πρωί είμαστε όρθιοι , η κυρία Τούλα μας έχει φέρει μαρμελάδα από άγρια βατόμουρα , ο Νικος μουρμουράει '' τι το ηθελα το τσιπουρο , πως το πινετε ετσι σαν να ειναι νερό '' εγω γελαω ...
και ξεκινάμε για Αράχοβα Ναυπακτίας με προορισμό την λίμνη.

Διαδρομή μέσα στα έλατα με ένα δρόμο που ο Θεος να τον κάνει δρόμο , σπασμένος παντου , με λακουβες , χωμα , λάσπη ... μια χαρά δηλαδή .  biggrin
Συνανταμε ζαρκάδια που πετάγονται τρομαγμένα απο παντού, αλεπουδες, πρόβατα , μοσχαράκια , γεράκια πετάνε διπλα μας ... ένα άλογο μας κοιτάζει ....  είναι τέλεια , είναι παράδεισος είναι τα άπαντα αυτή η διαδρομή.

Φτάνουμε Αράχοβα και κατευθυνόμαστε προς την λίμνη.
Το τοπίο έχει αλλάξει τελείως , τελος στα έλατα , και ξενερώνω τρελά .
Φτάνουμε στο Νεοχώρι , ο δρόμος μας λένε είναι αθλιος , γυρίστε πίσω , δεν μπορείτε να τον περάσετε , θα κινδυνέψετε έχει βρέξει και έχει πολλά νεροφαγώματα.
Επιστρέφουμε Δομνίστα , καθόμαστε ξανά στο Κρίκελο για καφέ και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής...

Το διήμερο λαμβάνει τέλος .

Ενα θα σας πω ... δεν υπάρχει δρόμος που δεν μπορείς να διαβείς, υπάρχουν δρόμοι που δεν θες να δεις ....

πάμε να δουμε και καμια φωτογραφία ...

ο χάρτης της διαδρομής με επιστροφή από Μπράλο βεβαίως βεβαίως  biggrin

όλα έιναι δρόμος

Καταγράφηκε

Εγω θα κάνω όνειρα και αληθινά μη γίνουν!Μου φτάνει που προσπάθησα όνειρα να μην μείνουν..
pegaso rules my heart  Love
dagger moon
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

nothin' but the blues

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 05:16:43 μμ »

όλα είναι δρομος και η διαδρομή μία ... αρκεί να ξέρεις γιατί την κάνεις ...

μακαρι να μπορουσα να σου βγαλω την αλυσίδα αλογάκι

Καταγράφηκε

Εγω θα κάνω όνειρα και αληθινά μη γίνουν!Μου φτάνει που προσπάθησα όνειρα να μην μείνουν..
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 05:48:25 μμ »

Μπράβο ρε Μαρία... Μπύρες

Καταπληκτική διαδρομή όντως...την έχω κάνει 2 φορές και την κατατάσσω στις ομορφότερες που έχω δει...και το ιστορικό χωριό Δομνίστα, υπέροχο notworthy πρώτη φορά είχα παει με ένα θείο μου, που κατάγεται από εκεί, πιτσιρικάς, και για χρόνια μου είχε μείνει αποθυμένο να ξαναπάω...θυμάμαι τη διαδρομή μέσα στα έλατα, ήταν και χειμώνας...ειχα τόσο πολύ μαγευτεί που νόμιζα πως είμαι σε άλλη χώρα...πραγματικά απίστευτο...Η Ευρυτανία είναι ένας πανέμορφος νομός και, ευτυχώς, σχετικά "παρθένος" ακόμα...

Ευγε, πάντα τέτοια... ok
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 01, 2010, 05:50:39 μμ από VAS » Καταγράφηκε

Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
dagger moon
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

nothin' but the blues

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 07:27:56 μμ »

Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη διαδρομή που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Οσο δεν υπάρχει σχεδιασμος Εθνικού οδικού δικτύου η Ευρυτανία θα παραμείνει ως έχει.

Μην ξεχνάμε οτι μαζί με τα Γρεβενά θεωρούνται οι πιο φτωχοί νομοί στην Ελλάδα.

Αυτό βέβαια για όσους ψάχνουν την καλοπέραση  στην χλιδή , στα τζακούζι και τις θερμενόμενες πισίνες  (βλέπε Καρπενήσι) , γιατί ο πλούτος που υπάρχει εκεί είναι άλλου επιπέδου και είναι ευτυχώς για λίγους και καλούς.

Καταγράφηκε

guzzonord
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 07:39:58 μμ »

Πολύ όμορφα  Μπύρες
Καταγράφηκε
thrylos
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 09:29:55 μμ »

ok Μαρια ευγε πολυ καλες φωτο και το κειμενο σου με την ευαισθησια που σε διακρινει αποτυπωνει υπεροχα το οδοιπορικο στο Καρπενησι  Μπύρες

Υστ.1. μηπως τα μοσχαρακια τα περασες για ζαρκαδια σαν αλλοτριωμενη πρωτευουσιανα που εισαι ?  Χεχε
       2.απ οτι καταλαβα το μονο μελανο γεγονος ηταν οτι ο πρεσβης εβιασθη στο ΟΑΚΑ !!!   μικρο το κακο  εχει συνηθισει !!! Χεχε[4]
Καταγράφηκε
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 09:31:07 μμ »

Οσο δεν υπάρχει σχεδιασμος Εθνικού οδικού δικτύου η Ευρυτανία θα παραμείνει ως έχει.

ε...στην Ευρυτανία ας μην υπάρξει...δεν πειράζει...ας κάνουν όλο το υπόλοιπο... Χεχε
Καταγράφηκε

Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
FANIS
Συντονιστής
I Live Here

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 09:35:38 μμ »

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Μπύρες Μπύρες
Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
gkot
Admin
Guzzi Crazy

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 09:57:43 μμ »

Καλό Μαρία!! Πολύ καλό. Ευχαριστούμε
Καταγράφηκε

dagger moon
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

nothin' but the blues

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 10:05:36 μμ »

ok Μαρια ευγε πολυ καλες φωτο και το κειμενο σου με την ευαισθησια που σε διακρινει αποτυπωνει υπεροχα το οδοιπορικο στο Καρπενησι  Μπύρες

Υστ.1. μηπως τα μοσχαρακια τα περασες για ζαρκαδια σαν αλλοτριωμενη πρωτευουσιανα που εισαι ?  Χεχε
       2.απ οτι καταλαβα το μονο μελανο γεγονος ηταν οτι ο πρεσβης εβιασθη στο ΟΑΚΑ !!!   μικρο το κακο  εχει συνηθισει !!! Χεχε[4]

τι πειραχτήρι που είσαι .... τωρα θα το παίξω θιγμένη , ναι αμέ  .... ακου αλλοτριωμένη πρωτευουσιάνα .... Χεχε
ξερω πολύ καλά ότι αυτό το πανεμορφο ζωάκι που κάνει μουυυυυυυυυυυυυυ είναι μοσχαράκι  , του γαλακτος κιόλας ...
το άλλο που κάνει μπεεεεεεεε ειναι προβατάκι ...  Σσσσσσ

Ζαρκάδια ήταν και είναι ότι ομορφότερο έχω δει . Και ότι πιο επικίνδυνο έχω συναντήσει αφού πετάχτηκαν απο το πουθενά .
Ασε και κατεβηκα απο την μηχανή μπας και τα εντοπισω για φωτογραφία αλλα  τρόμαξαν τα δόλια και εξαφανίστηκαν .

Το μόνο μελανό γεγονός ήταν ότι φοβήθηκα να μπω σε χωματόδρομο για να παω σε καποια χωρια της περιοχής.
Προσπαθησα δηλαδή αλλά δεν με βαστάγαν τα γόνατα να σταθώ όρθια και εγκατέλειψα .
Δεν ήθελα να ρισκάρω και απο ότι δείχνει η κατάσταση μαλλον η σχέση μου με το χώμα έληξε .

Σιγά μην κατσω να σκάσω για τον Παναθηνα'ι'κό .

Καταγράφηκε

KTiNoS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

TDM MONZA

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 10:14:08 μμ »

Μηχανή Μηχανή Μηχανή Μηχανή
Καταγράφηκε

Πες μου που παν όταν πεθαίνουν οι αλήτες…. ?
dagger moon
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

nothin' but the blues

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 10:25:34 μμ »

ε...στην Ευρυτανία ας μην υπάρξει...δεν πειράζει...ας κάνουν όλο το υπόλοιπο... Χεχε

Ναι ας αφήσουν και κάτι αγνό και έντιμο σ αυτόν τον τόπο .
Νισάφι πια.
Παντως έχουν πολλά προβλήματα εκεί πάνω .
Από την συγκοινωνία ... 2 φορές την βδομάδα περνάει το ΚΤΕΛ , με προπληρωμένα εισιτ'ηρια παρακαλώ πολύ , 20 στον αριθμό  Τιιιι?
αλλιως  αν δεν προπληρώσουν στο ΚΤΕΛ ... νιεντε ...
μέχρι τα πάντα όλα ... και παρ όλα αυτα  η ζεστασιά και η φιλοξενία αυτών των ανθρώπων είναι το κάτι άλλο.
Καταγράφηκε

VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Οκτώβριος 01, 2010, 11:28:57 μμ »

... και παρ όλα αυτα  η ζεστασιά και η φιλοξενία αυτών των ανθρώπων είναι το κάτι άλλο.

Προφανώς...αφού είναι "ανέγγιχτοι" και "αμόλυντοι" λόγω προσβασιμότητας κλπ. όσο γίνεται......όσο η επαφή με τον "πολιτισμό" βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, διατηρείται η ανθρωπιά και η γνησιότητα ok
Καταγράφηκε

astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: Οκτώβριος 02, 2010, 12:02:31 πμ »

μπράβο Μαρία, πολύ ωραία διαδρομή, με άρωμα 36ωρου...  ok

άσχετο και συγγνώμην για το σπαμ, αλλά για τους αγνούς δρόμους και τα συναφή, τους ντόπιους ιθαγενείς τους ρώτησε κανείς; λέμε τώρα...

και εμένα έτσι μ' αρέσουν δηλαδή, μην παρεξηγηθώ, αλλά τα περί αγνότητας αφορούν τους άνω των -ήντα και -όντα. Γιατί οι νεολαίοι την κάνουν (την έχουν κάνει δηλαδή) με ελαφρούς πήδουλους, ασκαρδαμυκτί. Και δεν μιλάμε για εθνικές οδούς αλλά στοιχειώδες οδικό δίκτυο που δεν κλείνει το χειμώνα, ώστε να μπορούν να πάνε τα παιδάκια σχολείο. Και πάλι συγγνώμην δηλαδή,που χαλάω την ατμόσφαιρα... αλλά για παράδειγμα η Ήπειρος, με την Εγνατία ζει το μοναδικό οικονομικό μπουμ που είχε, από την εποχή της Ηπείρου των μεγάλων ευεργετών του 18-19ου αιώνα
Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #14 στις: Οκτώβριος 02, 2010, 12:30:06 πμ »

@Astrahan

...εννοείται ότι το σχόλιο έγινε με βάση αυτό που είπε η Μαρία...

και με μία δόση χιούμορ....

...και καλώς ή κακώς, έχει δίκιο, με την έννοια της γνησιότητας που διακατέχει αυτους τους ανθρώπους που ζουν ακόμα, κατα κάποιο τρόπο, σχετικά "αποκομμένοι"......

...εννοείται πως μακάρι και να φτιαχτεί όλο το εθνικό οδικό δύκτιο, και για τους ντόπιους και για τους επισκέπτες...

...δίκιο έχεις, έτσι είναι ok.....απλά με τη Μαρία παρασυρθήκαμε λίγο (συναισθηματικά) και κάναμε αυτα τα σχόλια χαριτολογόντας βέβαια...δεν ζούμε φυσικά σε άλλο πλανήτη... biggrin
Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: