|
Bicilindrico
|
 |
« στις: Νοέμβριος 17, 2010, 01:10:17 μμ » |
|
Αγαπητοί μου ρετρολάγνοι αντιμετωπίζω το εξής θεματάκι και εν'όψει του σέρβις που θα κάνω, ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, μπας και κοιτάξω και τίποτα άλλο.
Λοιπόν, γενικα και αφού φόρτισα σωστά τη μπαταρία (να σαι καλά Dakotάκο), o "άφιλτρος" έπερνε μπρός με μια μιζιά. Όταν ήταν κρύος (πρωί-πρωί), αλλά και τις περισσότερες φορές, άνοιγα το choke προηγουμένως, ο κινητήρας έπερνε, άφηνα το choke ανοιχτό για λίγο, μετά το έκλεινα και κρατούσα λίγο γκάζι (να έχω στροφές 1000 περίπου και λίγο παραπάνω).
Πριν λίγες μέρες ρύθμισα τα καρμπυρατέρ, ώστε να ανεβάσω λίγο το ρελαντί. Μετά από αυτή τη ρύθμιση, παρατήρησα πως δούλευε η μοτοσικλέτα καλύτερα, με την έννοια οτι έπαψαν κάποια σκασίματα που είχα από πίσω. Επίσης αν και όχι εντελώς, το ρελαντί έγινε λίγο πιο σταθερό, αν και θέλει περαιτέρω ρύθμιση (υποθέτω ο συνδυασμός βαλβίδες-ρύθμιση, καρμπυρατέρ ρύθμιση θα ισορροπήσει τη κατάσταση).
Τελευταία ο άσσος δυσκολεύεται να πάρει μπρος. Ανοίγω τσοκ, ανοίγω με το κλειδί στον on, μιζάρω και ενώ γυρνάει η μίζα, δεν παίρνει. Κλείνω στο off. Κάνω 2 απαλές στροφές του γκαζιού (μισή περιστροφή), ώστε να τρέξει λίγο βενζίνη, αλλά πάλι τίποτα. ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ πως με τις 2 μισοστροφές του γκαζιού βλέπω βενζίνη να στάζει, ιδιαίτερα από το δεξί καρμπυρατερ: η βενζίνη στάζει από τη φιλτροχοάνη. Αυτό μου δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά. Πως μάλλον το φλοτεράκι δεν δουλεύει σωστά με αποτέλεσμα να είναι υπερχειλισμένο που συνεπάγεται ΜΠΟΥΚΩΜΑ.
Σκέφτομαι μέχρι το σέρβις που θα ελέγξω από μέσα τα καρμπυρατέρ, να δοκιμάσω να μιζάρω έχοντας μεν ανοίξει το τσόκ, αλλά με τα ρακόρ βενζίνης κλειστά.
Τις σκέψεις σας παρακαλώ...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Τι είναι η Μoto GUZZI μπαμπά; Ό,τι και το τραγανό και ζουμερό λιπάκι στην άκρη της μπριζόλας παιδί μου
|
|
|
backys
Guzzi Lover

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 04:39:48 μμ » |
|
Κανε στο σερβις ενα καλο καθαρισμα στα καρμπυρατερ για να εχεις αποκλεισει καποιους παραγοντες οπως βρωμα,κολλημενο φλοτερ ή το πιο πιθανο που μου ερχεται στο μυαλο το ''πυραυλακι'' του φλοτερ να εχει ξεραθει στο λαστιχο του. Ακομα και αν ειναι ξερυθμιστες οι βαλβιδες δυσκολευεται η εκκινηση. Δοκιμασε οταν μπουκωνει κλειστο ρακορ,κλειστος αερας,γυρισμα της μιζας 15 δευτ ,τερμα γκαζι αλλα με κλειστη την αναφλεξη για να ''καθαρισει'' ο κυλινδρος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
KTiNoS
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 06:26:47 μμ » |
|
Ρε μπας και του είπες καμιά κακιά κουβέντα ? 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Πες μου που παν όταν πεθαίνουν οι αλήτες…. ?
|
|
|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

Αποσυνδεδεμένος
μεγαλωσαμε
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 11:23:15 μμ » |
|
Δες το χρωμα στα μπουζι και μετα αποφασισε τι θα κανεις με τα καρμπυρατερ.Επισης καθαρισε ολες τις ακιδες και τις επαφες που δινουν ρευμα στα μπουζι . 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
ΤΟ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
|
|
|
FANIS
Συντονιστής
I Live Here

Αποσυνδεδεμένος
KEEP GUZZING!!!
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 11:27:37 μμ » |
|
Είδες τι γίνεται όταν το δίνεις σε άλλους τρελαμμένους? 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"If it ain't broke don't fix it" is better than "I tried to fix it and now its broke"... Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 12:24:43 μμ » |
|
Το ματιάξαμε. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
SPONT
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

Αποσυνδεδεμένος
GUZZIHOLIC GUZZISTA 100%
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 12:57:05 μμ » |
|
Το ματιάξαμε.  βασκα βασκα βασκανια και κακη φιλοτιμια(δις) ιησους χριστος νικαει κι ολα τα κακα σκορπαει(δις) στα ορη στ΄αγρια βουνα(δις) φτου φτου σκορδα(δις) οκ απο ξεματιασμα. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
αυτο που μενει οταν τελειωνουν ολα ειναι η γευση τους
|
|
|
|
I. t. A
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 05:06:37 μμ » |
|
Και να μην 'παίζουμε' με τις βίδες στα Dell'orto. Κακή συνήθεια, ανατρέπει ευαίσθητες ισιρροπίες...
Και ρελαντί με το χεράκι και τσοκ όχι συχνά, τζιζ. Ζιγκλερωματάκι, δυό φορίτσες και πήρε (συνήθως)!
Άσε που μπορεί να θέλει ξεμπούκωμα (αχ, τι ωραία που ακούγεται)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
MG-S, γιατί έτσι μας αρέσ'!
|
|
|
|
Bicilindrico
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 06:49:26 μμ » |
|
Και ρελαντί με το χεράκι και τσοκ όχι συχνά, τζιζ. Ζιγκλερωματάκι, δυό φορίτσες και πήρε (συνήθως)!
Γιατί τσόκ όχι συχνά; Παρακαλώ δώσε εξηγήσεις. Όταν λες ζιγκλερωματάκι..μπορείς να γίνεις πιο σαφής;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Τι είναι η Μoto GUZZI μπαμπά; Ό,τι και το τραγανό και ζουμερό λιπάκι στην άκρη της μπριζόλας παιδί μου
|
|
|
|