Περι εκπτωσεων και τιμoλογησης γενικως:
Επειδη δεν εμπιστευομαι κανεναν εμπορο(ημεδαπο ή αλλοδαπο) - οχι απαραιτητα επειδη ειναι απατεωνες ή κακοι ανθρωποι,...αλλά επειδη ενδεχομενως ειναι απατεωνας ο ιδιοκτητης του ακινητου και του ζηταει 5χιλιαδες ενοικιο για 30m
2 μαγαζι, οποτε κι ο εμπορος "αναγκαζεται" να μεταφερει το κοστος στον επομενο (δηλ. στον τελικο καταναλωτη).
Θα μπορουσε η "απατεωνια", να ειναι πχ. στον μεταφορεα αγαθων απο πχ. Ρουμανια, ο οποιος εχει κανει τραστ, και μια μεταφορα που λογικα θα κοστιζε "Χ ευρω",....την τιμολογει "2Χ ευρω"
Μην μασατε με την λεξη εκπτωση απ την στιγμη που η αρχικη της εννοια εχει χασει καθε σημασια και λογικη -λογω ακαθοριστου και σαθρου σημειου εκκινησης.
Καντε ερευνα αγορας. Αν σου δινει καποιος με εκπτωση το Α προιον 100ευρω,....αλλά εγω σου πω "θα εχεις μια
επιβαρυνση λογω εξοδων αποστολης,...θα σου ερθει τελικη τιμη 90€",.....απο ποιον θα αγοραζατε? Απ αυτον που λεει "εκπτωση", ή απ αυτον που λεει "επιβαρυσνηση" ?
Σ.Σ: Καποιες φορες δεν αξιζει ουτε εχει νοημα η αέναη ερευνα αγορας, διοτι πρωτον "κι ο χρονος ειναι χρημα" και δευτερον το ζητουμενο ειναι τελικα
ν αγορασεις,....κι οχι να κανεις πανεπιστημιακη ερευνα "πόσο φθηνοτερο μπορεις να το βρεις"
Τελος: Αν μπορειτε,
κοστολογηστε μονοι σας καποια προϊοντα. Πχ. παντελονι Wrangler, Lee....
δεν νοηται ποτέ να το πληρωσεις πανω απο πχ. 30-40€. Eιναι brands που εχουν κανει αποσβεση της οποιας τεχνολογιας ή εξελιξης απ τον προηγουμενο αιωνα,...δεν εμφανιζουν τιποτα καινοτομικο ή μοδατο (πχ. Αρμανι).
Λη και ρανγκλερ στην Αμερικη με 30 δολλαρια. Προχτες τα εβλεπα στο Μall απο 80- 110€....

Θυμαμαι,....παπουτσι ολοκαινουργιο Αdidas σε βιτρινα στην Ρωμη,....απο 150€ με 40% saldi...στα 90€. Χαμός!!

Γιατί ρε καραγκιοζηδες, ενα αθλητικο no name κανει 20€? Εσυ εισαι adidas? OK βαλτο....100% πάνω. Πουλα το 40. Πουλα το 50,...εστω επειδη ειναι διαστημικο...πουλα το 60. Αλλά γιατι?
κοροιδευεις την κοινωνια με 150, και μετα το παιζεις "τ αφεντικο τρελλαθηκε -παρτε το 90"
Ανεπισημη απαντηση της Αdibas. "Δεν κοροιδευω κανεναν. Κοροιδα ειναι μονοι τους γεννημενοι. Εγω απλα κανω την δουλεια μου"