Σελίδες: [1] 2 3 4 5 ... 10   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: 1200 SPORT: Πιθανό προβλημα μπαταριας??  (Αναγνώστηκε 6914 φορές)
kostas-vet
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Fetish
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Ιανουάριος 30, 2011, 04:06:57 πμ »

Λοιπον εχω το 1200 με συναγερμο μαμισιο.Εχω ομως και μεγαλο προβλημα με τη μεση μου τον τελευταιο καιρο και κανω θεραπειες οποτς και για 2-3 εβδομαδες μου εχουν απαγορεψει το καβαλημα τελειως.Την ειχα σκεπασμενη στην πυλωτη και δυστυχως μετα απο 12 μερες απραξιας στις οποιες αμελησα να την βαλω λιγο μπροστα...δεν παιρνει.Ακουγεται η μιζα αλλα τιποτα...
Καλα...σε 12 μερες με συναγερμο τελειωνει η μπαταρια???
Θα την βαλω μπροστα απο το αμαξι μου αλλα παιζει πλεον να χρειαζεται αλλαγη?Εχει 12000 χιλ. η μηχανη και σερβις πριν 3-4 μηνες.
Υπαρχει καποιος τροπος να μην μπαινει αυτοματα ο συναγερμος,γιατι μετα απο ενα λεπτο ο,τι και να κανω μπαινει αυτοματα...?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 30, 2011, 04:18:10 μμ από ZORDAN » Καταγράφηκε
bil
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 08:50:14 πμ »

Και εγω έχω σοβαρό πρόβλημα οσφυοισχιαλγιας, αλλα μου έχω(ουν) άπαγορεψει το αυτοκίνητο και όχι την μηχανή ! Ίσα ίσα που η μηχανή με κάνει και νιώθω καλύτερα !  biggrin
Βέβαια κανένα πρόβλημα δεν είναι ιδι με το άλλο !

Για το άλλο σου πρόβλημα, σοβαρά η λύση που προτείνω είναι η εξής : βγάλει τελείως τον συναγερμό και πουλά τον στο eBay. Aν βέβαια φταίει ο συναγερμός για αυτο !
Καταγράφηκε
patapios
Guzzi Wannabee

make my day!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 10:47:45 πμ »

Φιλε μου δεν μπορει καπου στο manual του συναγερμου θα εχει καποια ρυθμιση για τις "αναγκες" σου (υποθεση κανω...δεν το ξερω σιγουρα)

Εμενα που θεωρειται κ ενεργειακα ασυμφορος συναγερμος  για tiger ,το εχω αφησει κ εναμισυ μηνα σε ακινησια χωρις κανενα προβλημα!

Αυτο που λεει ο φιλος απο πανω δεν θα το συνιστουσα, εκτος κ αν βαλεις αλλον συναγερμο της αρεσκειας σου!
Καταγράφηκε
Oil_and_fuel
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 10:54:00 πμ »

1. Σε περίπτωση μεγάλης ακινησίας η Guzzi συνιστά να αφαιρέσεις την ασφάλεια των 30Α που βρίσκεται δίπλα στην μπαταρία. Εκτός από τον συναγερμό, ρεύμα "τρώει" και ο πίνακας οργάνων.

2. Μου έχει τύχει και μένα, αλλά μετά από μια καλή φόρτιση (σε μηχάνημα) η μπαταρία λειτουργούσε κανονικά.
Μάλιστα την διαδικασία συτή την έχω κάνει τρεις φορές στην ίδια μπαταρία και αντέχει ακόμη.

3. Η εταιρία αντιλαμβανόμενη πόσο τεμπέληδες είναι αρκετοί από τους πελάτες (πρώτο παράδειγμα εγώ), δίνει σαν αξεσουάρ φορτιστή μπαταρίας.
Καταγράφηκε

bil
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 11:24:48 πμ »

Τα Guzzi ΔΕΝ κλέβονται λέμε ...  rasta Χεχε Χεχε

Εδώ δεν τα αγοράζουν ...

Θα τα κλέψουν κιόλας ...
 Χεχε

Υ.Γ.   Ο φίλος από πάνω ...
Καταγράφηκε
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 11:35:40 πμ »

Kώστα δεν είναι μπαταρτία..δεν μπορέι να είναι μπαταρία τόσο νωρίς.....τι ένδειξη σου δείχνει??...

Το καλύτερο είναι να πας να αφαιρέσεις το ιμομπιλάιζερ του συναγερμού να μην μπάινει πανω στο ιμομπιλάιζερ που η μηχανή ήδη έχει και να δουλέυεις όποτε θες το συναγερμό μόνο του (χωρίς ιμομπιλαιζερ)...αυτό τρώει μπαταρία....

απο κει και πέρα, και αν έχεις ένδειξη από 13,5 και πάνω δεν είναι η μπαταρία σου....Είναι το καλώδιο που δίνει εντολή (λογικά όταν δίνεις σου κάνει ένα "τσαφ" και τέλος??)

Δες την ένδειξη και στείλε πμ να σου πω πως να βάζεις τη μηχανή μπρος....το διαβολοκαλώδιο αυτό είναι αδύναμο και θέλει άλλαγμα... luigi

και να θυμάσαι...εχθρός των Γκούτσι η...ακινησία old
Καταγράφηκε

Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
TASSOS7
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 11:50:59 πμ »

και να θυμάσαι...εχθρός των Γκούτσι η...ακινησία old

και σύμμαχος ένας συνδετήρας!!!!! Ok
Καταγράφηκε

Guzzi Let me be.....πολύ παλιά....τώρα είμαι Guzzi Lover!!!!!!!!!
thymios
Guzzi Let Me Be
*

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 12:02:29 μμ »

καταρχην μετρα την ταση στην μπαταρια......πρεπει να εχει 12.5V και πανω αλλιως ο εγκεφαλος δεν ανοιγει για να δωσει εντολη....με λιγοτερα βολτ, η μιζα γυρναει αλλα δεν κανει τιποτα.Υπαρχουν συναγερμοι που αυτοματα μολις πεσουν τα βολτ βγαινουν εκτος λειτουργειας για να προστατευουν την μπαταρια.......ναι με συναγερμο η ταση της μπαταριας πεφτει πολυ γρηγορα.....να εχεις και εναν φορτηστη για συντηρηση της μπαταριας..... luigi να μην ξεχνας ο εγκεφαλος θελει 12.5 βολτ και πανω . Οι μετρησεις θελουν και με κρυο κινητηρα αλλα και ζεστο.... ok
Καταγράφηκε
Dakota
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

Coolantza Motorcyclist

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 12:06:53 μμ »

3,5 χρόνια έχω συναγερμό και την ίδια μπαταρία στο 1200sport. Για να αδειάσει τελείως θέλει τουλάχιστον 25-30 μέρες. Δεν έβαλα όμως τον συναγερμό της Guzzi (δηλαδή ΜΕΤΑ) αλλά της Patrol ο οποίος μετά από 48 ώρες ρίχνει την κατανάλωση στο 0.

Πάρε έναν φορτιστή από το LIDL και ξεμπέρδεψες.
Καταγράφηκε

Όχι άλλο σώσιμο.
FANIS
Συντονιστής
I Live Here

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 12:10:40 μμ »

Κώστα να σε ρωτήσω.

Πόσο καιρό έχεις να κάνεις χλμ με την μηχανή? Μην νομίζεις ότι με το να την βάζεις μπροστά σε ακινησία, τότε φορτίζει και η μπαταρία. Κι εγώ πριν 3 χρόνια κάποια στιγμή για ένα διάστημα 2-3 μηνών, την είχα στο γκαράζ και απλώς την έβαζα μπροστά κάθε 4-5 μέρες... αποτέλεσμα: Σε 3 μήνες αγόρασα μπαταρία και είχα την μηχανή μόλις 1 χρόνο......

Πάρε ένα φορτιστή μπαταρίας

1. Σε περίπτωση μεγάλης ακινησίας η Guzzi συνιστά να αφαιρέσεις την ασφάλεια των 30Α που βρίσκεται δίπλα στην μπαταρία. Εκτός από τον συναγερμό, ρεύμα "τρώει" και ο πίνακας οργάνων.

2. Μου έχει τύχει και μένα, αλλά μετά από μια καλή φόρτιση (σε μηχάνημα) η μπαταρία λειτουργούσε κανονικά.
Μάλιστα την διαδικασία συτή την έχω κάνει τρεις φορές στην ίδια μπαταρία και αντέχει ακόμη.

3. Η εταιρία αντιλαμβανόμενη πόσο τεμπέληδες είναι αρκετοί από τους πελάτες (πρώτο παράδειγμα εγώ), δίνει σαν αξεσουάρ φορτιστή μπαταρίας.

Για το άλλο σου πρόβλημα, σοβαρά η λύση που προτείνω είναι η εξής : βγάλει τελείως τον συναγερμό και πουλά τον στο eBay. Aν βέβαια φταίει ο συναγερμός για αυτο !

Πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που τα λένε όλα... ο συναγερμός στα guzzi είναι περιττός......
Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
kostas-vet
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Fetish

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 12:16:38 μμ »

Στειλτε κανα λινκ με το σωστο φορτιστη!
Κανει τσαφ και μετα μενει ανοιχτο το πορτοκαλο λαμπακι του σερβις.
Θα το δοκιμασω με τα καλωδια του Yaris να το βαλω μπροστα σε λιγο αλλα μετα απο οτι λετε θα πρεπει να παει σε συνεργειο να την μετρησω?
Παντως ο προηγουμενος ιδιοκτητης μου ειπε οτι αν μεινει πανω απο 10 μερες αδουλευτη μετα μπορει να σου κανει προβλημα η μπαταρια,αλλα ξεχαστηκα..
Vas πως απενεργοποιω ρε φιλε το imobilizer γιατι ειναι και σπαστικο!!!Βγαζω το συναγερμο και σε 2 λεπτα ξαναμπαινει αυτοματα...Της META ειναι ο συναγερμος.

Fanis 12 μερες ηταν σε ακινησια,πριν εκανα χιλιομετρα εντος πολη κανονικα...
Και για να εχουμε καλο ερωτημα ποσο παει η μπαταριουλα μου??Αν εχει γινει η ζημεια να βαλω μαμισια ή υπαρχει καποια αλλη καλυτερη??
Καταγράφηκε
Oil_and_fuel
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 12:25:59 μμ »

Και για να εχουμε καλο ερωτημα ποσο παει η μπαταριουλα μου??Αν εχει γινει η ζημεια να βαλω μαμισια ή υπαρχει καποια αλλη καλυτερη??

Προσοχή! Η μπαταρία που φοράει το Breva και πιθανά το Sport έχει στον κωδικό και το "CH", που σημαίνει ότι είναι στενή (σε πλάτος) και ψιλή. Δυστυχώς και δυσεύρετη. Από την Guzzi θα την πάρεις περίπου € 140. Άν ψάξεις καλά μπορεί και να την βρεις αλλού φτηνότερα.
Όμως θα σου πρότεινα απλά να την φορτίσεις, και μετά βλέπεις τι κάνεις.
Προσοχή Νο2! Πρώτα βγάζουμε τον αρνητικό πόλο και μετά τον θετικό. Όταν την επανατοποθετούμε πρώτα τον θετικό και μετά τον αρνητικό.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 30, 2011, 05:58:51 μμ από Oil_and_fuel » Καταγράφηκε

VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 12:45:20 μμ »

Κανει τσαφ και μετα μενει ανοιχτο το πορτοκαλο λαμπακι του σερβις.

Aχα....δεν είναι μπαταρία Κώστα (ασχέτως αν θέλει φόρτιση)...Βάζεις μπρος από μια ασφάλεια κάτω από τη σέλα χρησιμοποιόντας έναν σύνδετήρα ή ένα συρματάκι τέλοσπάντων...είναι το πρόβλημα με το καλώδιο που σου λέω...είναι αδύναμο και δεν δίενι σωστά την εντολή...θέλει αντικατάσταση...σου στελνω πμ.... ok

Για μπαταρίες έχω ακούσει τα καλύτερα για τις ODYSSEY από πολλούς...

Το ιμοπμπιλάιζερ δεν μπορείς να το απομονώσεις εσύ...πήγαινε σε ηλεκτρολόγο για να εισαι σίγουρος (ΠΡΟΣΟΧΗ...το ιμομπιλάιζερ του συναγερμού)
Καταγράφηκε

Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
kostas-vet
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Fetish

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 01:40:33 μμ »

Λοιπον επεστρεψα...Ξεχασα να πω οτι χτες αργα το βραδυ που την εβαλα μπροστα πρωτη φορα πηρε για 2 sec και μετα εσβησε και δεν ξαναπηρε.Τωρα εβαλα τα καλωδια απο αμαξι και πηρε αμεσως.Την πηγα μια 20 λεπτη βολτα(εφαγα ολη τη βροχα...)αλλα δουλεψε ρολοι.Αναβει σβηνει κανονικα πλεον(για ποσο...?)
Πιστευετε οτι πρεπει να παει για μετρηση ή ηταν παροδικη ασθενεια και περασε με την λειτουργια της?
Την ειδα την ασφαλεια 30A και αλλη φορα θα δοκιμασω μηπως την βγαζω..Ααα ανακαλυψα οτι εχει και φορτιστη αυτοκινητου μεσα απο τη σελα στο πλαι κολλημενη....τοσες φορες χαμπαρι δεν ειχα παρει...
Βασιλη τωρα παω να διαβασω το δικο σου....
Καταγράφηκε
FANIS
Συντονιστής
I Live Here

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #14 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 02:01:48 μμ »

Ααα ανακαλυψα οτι εχει και φορτιστη αυτοκινητου μεσα απο τη σελα στο πλαι κολλημενη....τοσες φορες χαμπαρι δεν ειχα παρει...

Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου 15 χρόνια....

R T F M

Read The Fucking Manual......

Χεχε Χεχε
Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
Σελίδες: [1] 2 3 4 5 ... 10   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: