Να προσθέσω κι εγώ, πως όσο πιο σπορ είναι το μηχανάκι τόσο πιο σημαντικό είναι να έχεις σετάρει τις αναρτήσεις, και είναι πραγματικά κρίμα να μην το κάνεις, χάνεις πάρα πολλά. Συγκεκριμένα, στο KLR μου δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τις αναρτήσεις, πάει "αέρα" παντού και αν ποτέ το κάνω, δεν θα κερδίσω τίποτα ιδιαίτερο. Στο CBR, όταν, και αφού επισκέυασα αμορτισέρ /αντικατέστησα ελατήρια, ρύθμισα τις αναρτήσεις, έπαθα πλάκα. Όλες αυτές οι αλλαγές συνέπεσαν και με την αλλαγή ελλαστικών (Bridgestone BT016, πολύ καλά). Το μηχανάκι που είχα πριν ήταν μια απογοήτευση, όλο έλεγα πως δεν έκανα καλά που το πήρα κ.λ.π. Μετά τις αλλαγές, έτυχε να πάω με παρέα (TDM, TRIUMPH 675) στη Βόρεια Έυβοια. Το πήγαινε ήταν αναγνωριστικό, με πολλές βλακείες που με έκαναν όμως να υποψιαστώ ότι "κάτι" (καλό) παίζει γιατί ποτέ δεν οδηγούσαν σε γλίστρημα. Στο έλα έγινε πάρτυ, με το Daytona ξεσαλώσαμε και το TDM δεν μπόρεσε να ακολουθήσει λόγω ελαστικών κυρίως (υπερθερμάνθηκαν και γλίστραγαν).
Προσοχή όμως μεγάλη με τα supersport μηχανάκια γιατί οι σωστές ρυθμίσεις βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ στενό περιθώριο. Και ξαναλέω είναι αυτά που θα επωφεληθούν περισσότερο από το fine tunning. Ξεκινήστε από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, ή ψάξτε στο διαδίκτυο για προτεινόμενες, ειδάλως θα χάσετε τη μπάλα, και κάντε μια αλλαγή κάθε φορά. Για να καταλάβεις όμως τι κάνεις πρέπει να έχεις φάει με το κουτάλι τα χιλιόμετρα και να ξέρεις το μηχανάκι. Σε γενικές γραμμές, αν αγόρασες καινούργιο ένα μηχανάκι και το βάρος σου είναι στο μέσο όρο, είσαι ΟΚ, αν ταξιδεύεις δικάβαλλος και με αποσκευές, ή αν είσαι πιο βαρύς/ πιο ελαφρύς του μέσου όρου, πρέπει να κάνεις ρυθμίσεις.
Να προτείνω κι εγώ ένα ακόμα site, που τα εξηγεί πολύ ωραία κατά τη γνώμη μου:
http://www.gostar-racing.com/information/motorcycle_suspension_set-up.htm