|
Dakota
|
 |
« στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:18:13 μμ » |
|
Να βάλουμε αδιάβροχα μου λέει η Θωμαή. "Είσαι σίγουρη ότι θα βρέξει?" τις απαντώ καθώς μετά από 600 χλμ με 32οC+ δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ο ουρανός μαύρισε σε dt και έχει ήδη αρχίσει να αστράφτει. Το κακό είναι ότι ο καιρός είναι καλός πίσω μας αλλά μπροστά μας κατάμαυρος. Γμτ και έχουν μείνει μόνο 40 χλμ για το Βελιγράδι. 10 λεπτά μετά η καταιγίδα μας χτυπάει αλύπητα και εγώ ακόμα φοράω φιμέ ζελατίνα!!!! Μπαίνουμε στο Βελιγράδι και αντικρίζω 2 τεράστια κτίρια να χάνονται μέσα στα σύννεφα. Αυτή η πόλη μεταδίδει μια περίεργη αίσθηση μυστικισμού με άρωμα Βαλκανίων. Ίσως να φταίει και η βαριά ατμόσφαιρα λόγω της καταιγίδας. Ανοίγω το GPS και 10 λεπτά μετά μπαίνω σε μια περιοχή στην άκρη της πόλης όχι και τόσο όμορφη που περισσότερο μοιάζει με τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, είναι νύχτα πλέον. Ευτυχώς η βροχή έχει σταματήσει, φτάνω στο ξενοδοχείο πολύ εύκολα και αρχίζω το ξεφόρτωμα. Αν και 2 αστέρων το ξενοδοχείο είναι πολύ καλό. Ψυχρολουσία νο1. Το κάλυμμα από το αριστερό σαμάρι ακούμπησε στην εξάτμιση, σκίστηκε και το σαμάρι πήρε νερά. Ψυχρολουσία νο2. Το δεξί κάλυμμα δεν μπήκε σωστά (εντάξει εγώ δεν το έβαλα σωστά) πήρε νερά και αυτό το σαμάρι. Αποτέλεσμα όλα μας τα ρούχα μούσκεμα!!! Ξεφόρτωμα της μπαγκαζιέρας, στέγνωμα των ρούχων με πιστολάκι μαλλιών που είχε το ξενοδοχείο και αλλαγή φορτώματος. Ρούχα και ότι πρέπει να μείνει στεγνό στη μπαγκαζιέρα και τα υπόλοιπα στα σαμάρια. Τελικά η περιοχή του ξενοδοχείου δεν είναι τόσο κακόφημη όπως αντιλαμβάνομαι λίγο αργότερα όταν βγήκα να βρω κάτι για φαγητό. (2 τεράστια σάντουιτς και 2 αναψυκτικά 3,5€). Την επόμενη στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου βλέπω δίπλα μου ένα Moto Morini Gran Paso και 2 Yamaha με πολωνικές πινακίδες. Γερό πρωινό και δρόμο για Βουδαπέστη. Ο καιρός φυσικά στους 32οC και ούτε ίχνος από σύννεφα. Τα χλμ μέχρι την Ουγγαρία φεύγουν εύκολα και σε λίγο είμαστε στα σύνορα. Πρώτη φορά που μου ζητάνε να ανοίξω την μπαγκαζιέρα και με ρωτάνε αν καπνίζω. Τα τσιγάρα στη Σερβία που δεν ξέρει από ΕΕ, € και ΔΝΤ είναι πολύ φθηνότερα από την Ουγγαρία που ξέρει από όλα αυτά.  
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:19:22 μμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:22:10 μμ » |
|
Οι δρόμοι της Ουγγαρίας είναι αντίστοιχοι με την Autobahn και φτάνουμε στην Βουδαπέστη εύκολα και ξεκούραστα. Το ξενοδοχείο όμως εδώ δεν είναι καλό, το χειρότερο της εκδρομής, αλλά είναι σε καλή περιοχή κοντά στο κέντρο. Ξεφόρτωμα και "μια πρώτη γνωριμία με την πόλη" που λένε στα τουριστικά γραφεία. Δοκιμαστική βόλτα με το Guzzi μιας και δεν ξέρω την πόλη και το βασικό μου άγχος είναι που επιτρέπεται το παρκάρισμα!!! Τελικά έχει παντού παρκινγκ με πληρωμή και ελάχιστα δωρεάν, αλλά τα λίγα μηχανάκια που κυκλοφορούν στην πόλη παρκάρουν στα πεζοδρόμια. Από τότε όπου έβλεπα μηχανάκι παρκαρισμένο (Χάρλευ ή SS κυρίως) πάρκαρα και εγώ δίπλα του. Η Βουδαπέστη είναι μια πανέμορφη πόλη. Τα 2 μέρη που την χωρίζει ο Δούναβης ενώνονται με 4 γέφυρες. Τα κτίρια είναι όμορφα και καλοδιατηρημένα και όπως σε όλες της Ευρωπαϊκές πόλεις οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είναι φαρδιά και άνετα. Τώρα όμως πρέπει να ξεχάσω πως οδηγούμε στην Ελλάδα. Σταματάμε πάντα για να περάσουν οι πεζοί, παραχωρούμε προτεραιότητα, όχι σφήνες - κόρνες κτλ και ευτυχώς που μπορώ να χρησιμοποιήσω τον λεωφορειόδρομο. Ξεκινάμε με την πλατεία των Ηρώων, το Millennium Monument, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το παλάτι της Τέχνης και το διπλανό πάρκο με τη λίμνη που έχει ζωολογικό κήπο, το κάστρο Vajdahunyad και το Ξενοδοχείο Gellert με τα φημισμένα Ιαματικά λουτρά και υπαίθριες πισίνες του. Τα πάρκα είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό στοιχείο των πόλεων της Ευρώπης. Στην Βουδαπέστη έχει 3 και αρκετά μεγάλα για το μέγεθος της πόλης. Πως λέμε πάρκο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού? Καταλάβατε νομίζω. Πάμε στα λουτρά με την κρυφή ελπίδα ενός μασάζ για να φύγει η κούραση των 1000χλμ πάνω σε γυμνό μηχανάκι. Πρέπει να έχεις κάνει κράτηση νωρίτερα και φεύγουμε απογοητευμένοι. Βόλτα στην πόλη και πάμε πάνω κάτω στις γέφυρες μέχρι να νυχτώσει.    
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:23:45 μμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:25:18 μμ » |
|
Ποτέ δεν μου συμπάθησα τα μέρη που υποτίθεται ότι πρέπει να πάνε οι τουρίστες και αυτός είναι ο πεζόδρομος της Vaci utca. Γεμάτος από κόσμο που ψωνίζει αναμνηστικά, fast-food, πιτσαρίες, φασαρία και τίποτα το όμορφο ή γραφικό. Από την άλλη φτάνοντας στην αρχή του στη γέφυρα της Ελευθερίας αν στρίψεις αριστερά αντί για δεξιά μπαίνεις στην παραδοσιακή αγορά της Βουδαπέστης κάτι σαν τα δικά μας παζάρια. Μόνο που εκεί δεν έχει μπλουζάκια και καπελάκια Welcome to Boudapest. Μιας και τριγυρνώ με το μηχανάκι είναι εύκολο να πετάγομαι από την μια άκρη της πόλης στην άλλη, οπότε αφού ακόμα αργεί να νυχτώσει ας πάμε σε ακόμα ένα πάρκο στο νησάκι της Μαργαρίτας, που υπάρχει μέσα στο Δούναβη. Κλασσικό σημείο για τους ντόπιους. Μπορείς να πας με τα πόδια, με λεωφορείο, τραμ αλλά όχι με αυτοκίνητο. Στην είσοδο έχει ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι, στα δέντρα υπάρχουν κρυμμένα ηχεία που παίζουν κλασσική μουσική, κόσμος κάνει τζόκινγκ, ποδήλατο, υπάρχουν εστιατόρια, ξενώνας μέχρι και ένα μικρό καζίνο. Όλα καθαρά και τακτοποιημένα. Πάλι μου ήρθε στο μυαλό το πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού. Βρε κωλύματα που τρώω ώρες - ώρες. Στην επιστροφή στο ξενοδοχείο διαπιστώνω ότι το αριστερό μου μπατζάκι είναι λερωμένο με σταγόνες λάδι χαρακτηριστικό γνώρισμα των γκουτσαίων. Την επόμενη το πρωί διαπιστώνω ότι ο αριστερός κύλινδρος χάνει λάδι από την φλάντζα του καπακιού των βαλβίδων. Τελικά έπρεπε να κάνω σέρβις πριν ξεκινήσω, 1000χλμ νωρίτερα από το προγραμματισμένο και όχι 2000χλμ αργότερα όπως σκόπευα. Ξεβιδώνω το πλαστικό προστατευτικό του μπουζί και βλέπω την φλάντζα να προεξέχει. Σφίγγω τις 2 βίδες και βλέπω ότι είναι χαλαρές. Βιδώνω το πλαστικό και φεύγω με την ελπίδα ότι θα σταματήσει.    
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:26:35 μμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:28:19 μμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:29:44 μμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:30:45 μμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:31:58 μμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:33:07 μμ » |
|
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2011, 08:42:16 μμ από Dakota »
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:38:13 μμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:38:39 μμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|
Dakota
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: Απρίλιος 03, 2011, 12:52:18 μμ » |
|
Το ξενοδοχείο μας στη Βιέννη είναι μακριά από το κέντρο σε ένα ήσυχο προάστιο. Καθαρό και άνετο με ιδιωτικό χώρο για παργκινκ και όχι το πεζοδρόμιο που είχε το ξενοδοχείο της Βουδαπέστης. Με το που μπαίνω μέσα βλέπω Η/Υ στη ρεσεψιόν με πρόσβαση στο internet και μάλιστα δωρεάν. Κάθομαι και αρχίζω να ψάχνω για συνεργείο. Το επίσημο site της Moto Guzzi δεν έχει την Αυστρία. Τελικά ήταν ποιο εύκολο από ότι φανταζόμουν, απλώς γράφεις Moto Guzzi και στο τέλος αντί για it ή com βάζεις at. Με λίγη βοήθεια από το forum (pin) της Ελληνικής λέσχης βρήκα διεύθυνση συνεργείου πολύ γρήγορα. Την βάζω στο gps και μου λέει 2,5 χλμ απόσταση. Πριν καν κλείσει το pc ήμουν πάνω στο μηχανάκι και πήγαινα προς τα εκεί. Πολιτισμικό σοκ. Η αντιπροσωπεία της Aprilia και Moto Guzzi. Μόνο στο 36ώρο έχω δει τόσα Guzzi μαζεμένα. Σαν εγκαταστάσεις πρέπει να ήταν μεγαλύτερες από τις περισσότερες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που έχω δει. Δηλαδή αν πήγαινα σε αντιπροσωπεία Honda ή Yamaha θα είχαν μέγεθος μικρού χωριού? Φυσικά τα Guzzi είναι μαζί με τα Aprilia και όχι μαζί με τα scooter της piaggio σε αντίθεση με την πολιτική που ακολουθείτε σε άλλες χώρες.  Ο νεαρός αυστριακός που με εξυπηρετεί μου λέει ότι υπάρχει ανταλλακτικό αλλά δεν υπάρχει χρόνος να επισκευάσουν το μηχανάκι μου. Οκ την ξέρω την ιστορία, τον ρωτάω πότε μπορούν να το επισκευάσουν, αύριο θα έρθετε μεταξύ 9.30 - 10.00. Την επόμενη 9.45 το μηχανάκι είναι στο συνεργείο. Το δεύτερο σοκ ήρθε όταν άκουσα τον λογαριασμό. 74€ μιας και η εργατοώρα κοστίζει 88€. Καλά να πάθεις Δημήτρη που δεν έκανες σέρβις πριν φύγεις για να μειώσεις τα έξοδα πριν το ταξίδι. Σκεπτικό για όσκαρ. συνεχίζεται...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όχι άλλο σώσιμο.
|
|
|
|