Σελίδες: [1] 2   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: BALKAN EXPRESS  (Αναγνώστηκε 1156 φορές)
mitrog
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Wannabee

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Αύγουστος 20, 2011, 05:43:55 μμ »

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ : ΔΕΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ

http://youtu.be/SkrG4fyPrAg

... to be continue!
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 21, 2011, 01:03:23 πμ από mitrog » Καταγράφηκε
mitrog
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Αύγουστος 20, 2011, 09:20:45 μμ »

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι όλοι οι Βαλκάνιοι ίδιοι; 
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ( ... δίνει μια απάντηση)
1η Ημέρα : Αναχώρηση 05.00π.μ από Μέγαρα ...

... άφιξη 14.30μ.μ στη Σόφια (με τρείς στάσεις) ...

...βγάλαμε φωτογραφίες , περπατήσαμε στην πόλη ...

... διαπιστώνοντας ότι δεν είμαστε όπως οι Βούλγαροι , οι οποίοι μάλλον είναι ...

2η Ημέρα : Πρωινό και αναχώρηση κατά τις 09.00π.μ από Σόφια περνώντας από Νις - Βελιγράδι ...

και άφιξη στο Ζάγκρεμπ ...
κατά τις 16.00μ.μ ...

... διαπιστώνοντας ότι οι Σέρβοι ...

και ότι οι Κροάτες είναι ...

3η Ημέρα : Από Ζάγκρεμπ στην Λιουμπλιάνα ...

... διαπιστώνοντας ότι οι Σλοβένοι δεν έχουν καμία σχέση με τα Βαλκάνια (ήταν σαν να ήμασταν στην Αυστρία)
Λέβα στη Βουλγαρία , Δηνάρια στη Σερβία , Κούνα στην Κροατία , Ευρώ στη Σλοβενία αλλά όλοι παίρνουν Ευρώ.
Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ και την ...
4η Ημέρα : Ζάγκρεμπ - Ντουμπροβνικ περνώντας το κομμάτι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης ... 

... χωρίς να το καταλάβουμε. Το Ντουμπρόβνικ είναι όντως πανέμορφο ...

... εισητήριο (70 κούνα , 1 ευρώ είναι 7,39 κούνα) και βόλτα στα τείχη ...

5η Ημέρα : Αναχώρηση από Ντουμπρόβνικ κατά τις 09.00π.μ πέρασμα παραλιακά από Μαυροβούνιο (οι μόνοι που σφράγισαν διαβατήρια)...

... και καραβάκι ...

Διαπιστώσαμε ότι στο Μαυροβούνιο κάνουν τα μπάνια τους όλοι οι Σέρβοι (χαμός στις παραλίες) και ότι οι Μαυροβούνιοι είναι ...

Στη συνέχεια μέσω Bar , Ulcinj , Sukobin φτάσαμε στα σύνορα με την απίστευτη ...

και μετά μέσω Εθνικής οδού !!! προς Τίρανα. Στο δρόμο να γίνεται ...

Διαπιστώσαμε ότι οι Αλβανοί δεν είναι καν Βαλκάνιοι και ότι ο ασφαλέστερος τρόπος να διασχίσεις την Αλβανία μέχρι τα Τίρανα είναι ...

... to be continue

Καταγράφηκε
FANIS
Συντονιστής
I Live Here

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Αύγουστος 20, 2011, 11:17:56 μμ »

Χεχε Χεχε

Ωραίος! συνέχισε έτσι, πάντα μου άρεσαν τα ρέμπους  Μπύρες
Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
mitrog
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Αύγουστος 21, 2011, 12:29:30 πμ »

Βενζίνα έξω από τα Τίρανα. Ευρώ δίνεις , Λέκε παίρνεις ρέστα. Στη συνέχεια μέσω Ελμπασάν (Ωραία ορεινή διαδρομή!)

προς τα σύνορα με τα ...

και μετά Οχρίδα , Μπίτολα.
Αδιάφορη διαδρομή , αδάφορη χώρα ...

Επιτέλους φτάσαμε στα σύνορα με Ελλάδα , στη Νίκη

και κατά τις 19.00μ.μ !!! στη Φλώρινα.
Την 5η μέρα τα έξοδα ήταν ελάχιστα (λίγα χιλιόμετρα , χωρίς διόδια ) αλλά η διαδρομή είναι κουραστική και επικίνδυνη.
Τελικά ζούμε σε μια πανέμορφη Ευρωπαική χώρα. Κάποιοι Βαλκάνιοι ζουν τώρα τη δεκαετία του '70 της Ελλάδας.
Και για το τέλος ...
ΣΛΟΒΕΝΙΑ

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Και οι πρωταγωνίστριες  ...

Καλά ταξίδια παιδιά.

Καταγράφηκε
mitrog
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Αύγουστος 21, 2011, 12:59:51 πμ »

Ξέχασα τα τυπικά ...

Περίπου 4000χλμ σε 5,5 μέρες (τελικά είναι 128 ώρες και όχι 139 που έχει γραφτεί στο βίντεο)

Βραχήκαμε λίγο στη Σλοβενία και λίγο στα Σκόπια.

Ξοδέψαμε περίπου 1500 Ευρώ.

Ιδρώσαμε πολύ.

Απαραίτητα : Πράσινη κάρτα (την οποία ζήτησαν - αν είναι δυνατόν - μόνο οι Αλβανοί στα σύνορα) , Διαβατήρια , Άδεια μηχανής , δίπλωμα και GPS.

Όλοι κλέβουν στην ανταλλαγή των Ευρώ.

Οι Βούλγαροι , οι Αλβανοί , οι Μαυροβούνιοι και οι Σκοπιανοί τροχονόμοι κρύβονται καλά και γράφουν τους πάντες. Εμείς ευτυχώς την γλυτώσαμε.

Τον Αύγουστο (εμείς πήγαμε από 13 έως 18 Αυγούστου) να υπολογίσετε μεγάλες καθυστερήσεις και στους δρόμους αλλά και στα σύνορα (ειδικά αν πας με αυτοκίνητο)

Το GS για άλλη μια φορά δεν μας πούλησε. Κανένα πρόβλημα σε όλη τη διαδρομή.

Τη διαδρομή Ελμπασάν - Σκόπια είδα να την κάνει πεζοπόρος Γάλλος και Ελβετός ποδηλάτης.

Φαντάσου σκηνικό : Στο δρόμο (Εθνική οδός ) προς τα Τίρανα (που είπαμε τι γίνονταν - μέχρι και σφαχτά πουλούσαν δίπλα στο δρόμο σε κιόσκι φτιαγμένο με ... πανό της Νεας Δημοκρατίας !!!) σε κάποιο σημείο υπήρχε έντονο μποτιλιάρισμα. Προσπερνάω τα σταματημένα αυτοκίνητα και πλησιάζω το κρίσιμο σημείο πιστεύοντας πως έχει γίνει τρακάρισμα. Τι είδα ; Autoscholle !!! Έκαναν μαθήματα οδήγησης ή εξετάσεις οδήγησης στην Εθνική με παμπάλαια αυτοκίνητα.

Οι άνθρωποι ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ !   

Καταγράφηκε
spiros.v
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Let Me Be
*

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Αύγουστος 21, 2011, 03:29:51 πμ »

biggrin        Ωραιος  ο  mitrog         Μπύρες
Καταγράφηκε

GUZZISTI KORINTHOS
 WHITE  GP 800
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Αύγουστος 21, 2011, 09:02:22 πμ »

καταπληκτική περιγραφή...μας έβαλες στο κλίμα... ok
Καταγράφηκε

Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
KTiNoS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

TDM MONZA

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Αύγουστος 21, 2011, 10:21:45 πμ »

Κατ αρχήν χαίρομαι που πήγατε και ζηλεύω και λίγο…
Μ άρεσε κι ενθουσιασμός με τον οποίο γράφεις και η μουσική που έβαλες στο βίντεο.

Θα ήθελα μόνο και χωρίς παρεξήγηση να σου επισημάνω ότι οι Σλοβένοι πράγματι δεν έχουν σχέση με τα Βαλκάνια, αφού δεν είναι στα Βαλκάνια.
Οι χώρες των Βαλκανίων είναι
    Αλβανία 100%
    Βοσνία-Ερζεγοβίνη 100%
    Βουλγαρία 100%
    Κροατία 47%
    Ελλάδα 84%
    Σερβία 73%
    Μαυροβούνιο 100%
    ΠΓΔΜ 100%

Από κει και πέρα μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και τα γρήγορα συμπεράσματα έρχονται κάποιες πιο βαθιές σκέψεις.
Η δική μου γνώμη για τα Βαλκάνια είναι αυτή

Βαλκάνια      
    (Δεν υπάρχει επιστροφή)

Σαν μπήκα στο Σέρβικο κουρείο
με τους δύο παππούδες μπαρμπέρηδες
θέλησα τη φάτσα μου ν αλλάξω να μοιάζω
και στη όψη Βαλκάνιος, αφού στη ψυχή είμαι από
χρόνια.
Με νοήματα εξήγησα πως θέλω κούρεμα και ξύρισμα
και αφέθηκα στα άτσαλα χέρια του παππού.
Με έκοψε στο ξύρισμα, μου βούρτσισε τα λίγα μαλλιά
που άφησε, με μια βούρτσα για άλογα, κι όταν μου έριξε
το σπίριτο στο πρόσωπο, αντί για άφτερ σέιβ μου ήρθαν δάκρια.
Την ίδια στιγμή μου έκανε αέρα με μια πετσέτα.
Έτσι είναι τα Βαλκάνια.
Αδέξια, σκληρά, πολλές φορές απάνθρωπα.
Μην ψάχνεις αρετές.
Ή τις βλέπεις με τη μια ή δεν τις βλέπεις καθόλου!
Εγώ πάντως διάλεξα.
Δεν ανήκω σε καμία δύση.
Ο Stevan Sinđelić θα είναι πάντα προτιμότερος.

Ξαναδές τα όλα σε βάθος χρόνου. Σκέψου τι γ… έχει φάει ο κοσμάκης.
Θα δει τα πράγματα με άλλο μάτι.

Σου εύχομαι η επόμενη να είναι και καλλίτερη και σ ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας εικόνες και λέξης
Νίκος    

Καταγράφηκε

Πες μου που παν όταν πεθαίνουν οι αλήτες…. ?
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Guzzi Let Me Be
*

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Αύγουστος 21, 2011, 12:19:01 μμ »

Μπραβο για το ταξιδι
αυτην η φωτο μου αρεσε ,γρηγορη και δυσκολη
θελω να πετυχω μια τετοια ισως με λιγοτερο ηλιο

Καταγράφηκε
ANDREAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Fetish

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Αύγουστος 21, 2011, 06:19:21 μμ »

Άξιος. Πολύ όμορφη βολτούλα! Χεχε
Με το video σου και την περιγραφή σου έκανες διαφορά. notworthy
 clap
ΚΤiΝoS – Νίκο: Η Τουρκία δεν πατάει καθόλου Βαλκάνια κι Ευρώπη ?
Καταγράφηκε
Dakota
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

Coolantza Motorcyclist

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Αύγουστος 21, 2011, 09:35:58 μμ »

Πολύ καλός.  ok

Καλά ταξίδια επίσης.

Πολύ κουραστικό ταξίδι πάντως τόσα πολλά χλμ σε τόσες λίγες μέρες. Εγώ έκανα το Θεσσαλονίκη - Σκόπια - Ντουμπρόβνικ - Μαυροβούνιο - Ντουμπρόβνικ σε 11 μέρες.  old
Καταγράφηκε

Όχι άλλο σώσιμο.
KTiNoS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

TDM MONZA

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Αύγουστος 21, 2011, 09:45:07 μμ »

ΚΤiΝoS – Νίκο: Η Τουρκία δεν πατάει καθόλου Βαλκάνια κι Ευρώπη ?

Οι αλλά κατ εξοχήν χώρες των Βαλκανίων θεωρούνται αυτές που η πρωτεύσασα τους είναι στα Βαλκάνια.
Πάντως η Ευρωπαϊκή Τουρκία είναι στη Βαλκανική χερσόνησο.
Πολλοί συμπεριλαμβάνουν και τη Ρουμανία.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Balkan_topo_en.jpg

Στους Βαλκανικούς αγώνες συμμετέχουν και η Ρουμανία και η Τουρκία.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 21, 2011, 09:52:50 μμ από KTiNoS » Καταγράφηκε

Πες μου που παν όταν πεθαίνουν οι αλήτες…. ?
thrylos
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Αύγουστος 22, 2011, 02:55:32 πμ »

Πολλα συγχαρητηρια για το ωραιο ποστ σου !!! Βιντεο ,περιγραφη και φωτο !!!  Μπύρες
Ακομα περισσοτερα για τοσα πολλα χιλ σε 5.5 μερες ιδιως στην γυναικα σου !  Χεχε

Υστ.1 Τοσα λεφτα ποτε τα ξοδεψατε ? Ρουφηχτρα ειναι το GS ?  Χεχε
Υστ.2 Αυτην την εκδρομη δεν την αποφασιζω παντως μ αυτα που μαθαινω . . .  Σκέψη
Καταγράφηκε
mitrog
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: Αύγουστος 22, 2011, 04:05:20 πμ »

Την περιγραφή την έκανα ρέμπους για να με διαβάσετε ( είναι μάλλον πιο ελκυστική ).

Για τη μουσική στο βιντεάκι έψαχνα αρκετές ώρες!

Αναφέρθηκα στη Σλοβενία ως πρώην τμήμα της Γιουγκοσλαβίας και πρώτη αποχωρήσασα.

Έχοντας γεννηθεί το 1969 και έχοντας ζήσει ''παιδί''  την Ελλάδα της δεκαετίας του '70 και του '80 (στα κόκκινα η εντροπία) θεωρώ ότι τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από τότε. Δεν θέλω να είμαι και να λέγομαι Βαλκάνιος αν αυτό σημαίνει ζωή όπως στην σημερινή Αλβανία ή ακόμα στη Βουλγαρία ή ζωή όπως αυτή της παιδικής μου ηλικίας.

Σημείωση :  Εντροπία = Μέτρο της αταξίας

Εγώ και η γυναίκα μου κάναμε αυτό το ταξίδι για να επιβεβαιώσουμε ότι ...
Γουστάρουμε ''Ευρώπη'' : Φάτσες , συμπεριφορές , νοοτροπία. Βαρεθήκαμε  τη φράση  ''έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες'' που λέμε κάθε φορά που θέλουμε να δικαιολογήσουμε την ανικανότητα και την τεμπελιά μας.

Οι Κροάτες για παράδειγμα (που αγαπούν και δουλεύουν για τη χώρα τους ) έχουν κάνει το βομβαρδισμένο (το 1992 ) Ντουμπρόβνικ ωραιότερο από ότι ήταν.

Στον αντίποδα ...

Οι Αλβανοί κατά τη γνώμη μου μισούν τον τόπο τους και τον ''βιάζουν'' καθημερινά με την ''Βαλκάνια'' συμπεριφορά τους. Οι κοπελίτσες στη Βουλγαρία έχουν μάθει από μικρές να δείχνουν ''μπούτι'' και να ''κλείνουν μάτι'' σε κάθε μη Βούλγαρο , ο Αλβανός φτιάχνει μόνος του σπίτι με φωτογραφίες σπιτιών από την Ελλάδα και προσπαθεί να σκοτωθεί στους δρόμους εφόσον η ζωή δεν λέει και πολλά πράγματα. Ο Σκοπιανός κάνει υπομονή μέχρι επιτέλους να διαλυθεί το κράτος του.

Βαρέθηκα να ακούω ότι κάποιοι άλλοι φταίνε ( και όχι οι πολίτες) για τα κακώς κείμενα της Ελλάδας και για την πρωτογονη κατάσταση μερίκών Βαλκάνιων.

''Ναι ρε φίλε η Σλοβενία είναι ωραία είναι σαν την Αυστρία'' , ''Ρε μ_________ τι πήγες να κάνεις στη Βουλγαρία , την Αλβανία και στα Σκόπια; Τρελός είσαι;''  Έτσι λέτε! Αλλά κατά τ' άλλα χέστους τους μ__________ τους Ευρωπαίους.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη , Φλώρινα - Αθήνα στην Ελλάδα του 2011 σκέψου το. Σκέψου τώρα και το Σκόδρα - Τίρανα.

Ο Αλβανός τροχονόμος ''τίποτας'' ή ο Βούλγαρος ή ο Σκοπιανός κ.λ.π. φοράει στολή (αισθάνεται βασιλιάς) με το τεράστιο καπέλο , βάζει στη μοναδική ευθεία που μπορείς να προσπεράσεις όριο 40 και διπλή γραμμή , εμφανίζεται από το πουθενά με ύφος ''ρε π______ στην έφερα'' , σου βγάζει ταμπελάκι ,  σε σταματάει , ΔΕΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 5 ΕΥΡΩ.

Η νοοτροπια μας ενδιαφέρει και όχι τα 5 ευρώ ..............

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 22, 2011, 04:09:47 πμ από mitrog » Καταγράφηκε
saddle69
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Crazy

Averel "The Handsome" DALTON

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #14 στις: Αύγουστος 22, 2011, 08:01:23 πμ »

Την περιγραφή την έκανα ρέμπους για να με διαβάσετε ( είναι μάλλον πιο ελκυστική ).

Για τη μουσική στο βιντεάκι έψαχνα αρκετές ώρες!

Αναφέρθηκα στη Σλοβενία ως πρώην τμήμα της Γιουγκοσλαβίας και πρώτη αποχωρήσασα.

Έχοντας γεννηθεί το 1969 και έχοντας ζήσει ''παιδί''  την Ελλάδα της δεκαετίας του '70 και του '80 (στα κόκκινα η εντροπία) θεωρώ ότι τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από τότε. Δεν θέλω να είμαι και να λέγομαι Βαλκάνιος αν αυτό σημαίνει ζωή όπως στην σημερινή Αλβανία ή ακόμα στη Βουλγαρία ή ζωή όπως αυτή της παιδικής μου ηλικίας.

Σημείωση :  Εντροπία = Μέτρο της αταξίας

Εγώ και η γυναίκα μου κάναμε αυτό το ταξίδι για να επιβεβαιώσουμε ότι ...
Γουστάρουμε ''Ευρώπη'' : Φάτσες , συμπεριφορές , νοοτροπία. Βαρεθήκαμε  τη φράση  ''έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες'' που λέμε κάθε φορά που θέλουμε να δικαιολογήσουμε την ανικανότητα και την τεμπελιά μας.

Οι Κροάτες για παράδειγμα (που αγαπούν και δουλεύουν για τη χώρα τους ) έχουν κάνει το βομβαρδισμένο (το 1992 ) Ντουμπρόβνικ ωραιότερο από ότι ήταν.

Στον αντίποδα ...

Οι Αλβανοί κατά τη γνώμη μου μισούν τον τόπο τους και τον ''βιάζουν'' καθημερινά με την ''Βαλκάνια'' συμπεριφορά τους. Οι κοπελίτσες στη Βουλγαρία έχουν μάθει από μικρές να δείχνουν ''μπούτι'' και να ''κλείνουν μάτι'' σε κάθε μη Βούλγαρο , ο Αλβανός φτιάχνει μόνος του σπίτι με φωτογραφίες σπιτιών από την Ελλάδα και προσπαθεί να σκοτωθεί στους δρόμους εφόσον η ζωή δεν λέει και πολλά πράγματα. Ο Σκοπιανός κάνει υπομονή μέχρι επιτέλους να διαλυθεί το κράτος του.

Βαρέθηκα να ακούω ότι κάποιοι άλλοι φταίνε ( και όχι οι πολίτες) για τα κακώς κείμενα της Ελλάδας και για την πρωτογονη κατάσταση μερίκών Βαλκάνιων.

''Ναι ρε φίλε η Σλοβενία είναι ωραία είναι σαν την Αυστρία'' , ''Ρε μ_________ τι πήγες να κάνεις στη Βουλγαρία , την Αλβανία και στα Σκόπια; Τρελός είσαι;''  Έτσι λέτε! Αλλά κατά τ' άλλα χέστους τους μ__________ τους Ευρωπαίους.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη , Φλώρινα - Αθήνα στην Ελλάδα του 2011 σκέψου το. Σκέψου τώρα και το Σκόδρα - Τίρανα.

Ο Αλβανός τροχονόμος ''τίποτας'' ή ο Βούλγαρος ή ο Σκοπιανός κ.λ.π. φοράει στολή (αισθάνεται βασιλιάς) με το τεράστιο καπέλο , βάζει στη μοναδική ευθεία που μπορείς να προσπεράσεις όριο 40 και διπλή γραμμή , εμφανίζεται από το πουθενά με ύφος ''ρε π______ στην έφερα'' , σου βγάζει ταμπελάκι ,  σε σταματάει , ΔΕΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 5 ΕΥΡΩ.

Η νοοτροπια μας ενδιαφέρει και όχι τα 5 ευρώ ..............

Ολόσωστος !!!  ok ok
Καταγράφηκε

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ ! 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ !
Σελίδες: [1] 2   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: