Αγαπητοι συμφορουμιτες,...ανθρωπολογοι,γενετιστες, εθνολογοι και λαογραφοι, θα καταθεσω κι εγω την...ασχετη-ισως και off topic ταξιδιωτικη μου θεση.

Δημητρη δεν μπορουσες να δωσεις καλυτερα την εικονα στους Αλβανικους δρομους, με την φωτο Asterix - ολοι εναντιων όλων (κυριως με Μερσεντες σειρας W 123/126 και λιγα "κάθετος").
2 φορες εχω παει -κι αν δεν συντρεχουν λογοι -δεν ξερω γιατι πρεπει κανεις να την επισκεφτει.
Βουλγαρια. 3 φορες προσπαθησα να την γουσταρω -απετυχα. Δεν ξερω γιατι, αλλά νομιζω ειναι η πιο νεροβραστη χωρα που εχω παει.
"Κιτς μαν κλεϊ" (οπως εξαλου και ολες του πρωην ανατολικου μπλοκ) - αλλά τουλαχιστον με τους Ρουμανους διασκεδαζεις (οπως λεει κι ο Κτηνος για τον Αλβανο μπατσο). Η Βουλγαρια ειναι κατι, αχρωμο, αγευστο και αοσμο. Κατι θελει να σου πει...αλλά τελικα δεν μπορει να το διατυπωσει.
Σλοβενια = ΑυστροΓερμανια. Οπως το ειπες. Καμμια σχεση με Βαλκανιζατερ
Κροατια: Μη μου μιλατε για ρουφιανους, τσατσους και γλυφτρονια.
Following the pattern of other fascist regimes in Europe, the Ustashi enacted racial laws, formed eight concentration camps targeting minority Serbs, Romas and Jewish populations, as well as Croatian partisans. The biggest concentration camp was Jasenovac in Croatia. The NDH had a program, formulated by Mile Budak, to purge Croatia of Serbs, by "killing one third, expelling the other third and assimilating the remaining third". The first part of this program began during WWII with a planned genocide in Jasenovac and other locations in the NDH[9] The main targets for persecution, however, were the Serbs. 600.000s of Serbs were killed.. (απο wikipedia -ετσι για να μην ξεχνιομαστε)
Εβγαλαν και βγαζουν παιχταραδες -αθληταραδες και αληταραδες. Δεστε το χαρτη και δειτε που ειναι το Ντουμπροβνικ. Εδωσαν
7χλμ παραλια στους "κατωτερους" Βοσνιους και συνεχισαν να "μαζευουν παραλια"....
Κι αν κατσεις να μιλησεις μαζι τους, αυτοκαλουνται και large γιατι....οι Ιλλυρες ειχαν ολη την ακτη δικη τους.

Παροτι προσωπικα δηλωμενος αντιΚροατης και φιλοΣερβος, για χαρην της ιστορικης αληθειας, τα χωματα που πατουν σημερα οι "μαγγες" ειναι τα πλεον ιστορικα μ αυτα των Ελληνων.
Σερβους δεν τους εζησες Δημητρη.
Αλλος λαος. "Aνταρτες" φυση και θεση ανθρωποι. Καθαροι, ισοι, αποτομοι και παντελονατοι. Αλλά νοσταλγοι του παρελθοντος αρα και πλεον
μ ό ν ο ι. 
Εγω παντως ειμαι ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!
Απο ενδοχωρα πολυ ομορφη, ειδικα ΝΔ. Απο θαλασσα,...οσο και το Καρπενησι.
Μαυροβουνιο μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ χωρα σε ομορφια που παραμενει "σχετικως" στα αζητητα. Μεχρι προσφατως ηταν "η παραλια" των Σερβων μιας και ηταν μαζι Σερβια & Μοντενεγκρο. Το ΄05 που πρωτοπηγα εκει, ειχα κανει μια "προφητεια". Μαυροβουνιο και Βοϊβοντινα θα αποσχιστουν. Το πρωτο μερος ηδη εγινε.
Βοσνια (πανω) και Ερζεγοβινη (κατω), εχουν σπουδαια πραγματα να δειξουν στον ταξιδιωτη. Σαραγιεβο, Μοσταρ, Μπανια Λουκα, ποταμια-πολυ νερο μωρ αδελφακι μου(Σαβα, Μποσνα,Νερέτβα) και δριμους. Βασικα ομως ειναι το "ανδρο" των απομειναριων του Μουσουλμανισμου και της μπούρκας - που θα εγραφαν και οι λαογραφοι μας παραπανω.
Κλεινοντας να πω οτι οι λαοι δεν ειναι μπουγατσα που κοβεις το κομματι με ξεκαθαρα ορια. Αμετρητες συνθηκες και "συμφωνιες μεγαλων", τραβηξαν εκατονταδες γραμμες πανω στον παγκοσμιο χαρτη. Xαρακτηριστικοτερο παραδειγμα τα περισσοτερα συνορα της Αφρικανικης ηπειρου - τραπέζια και πεντάγωνα (thanks to G. Britain, France & Nederlands)
Οι κατοικοι πχ. της ΒΔ Ρουμανιας της περιοχης Κλουζ-Ναποκα, σχεδον καμμια σχεση δεν εχουν με Ρουμανους. Οι περισσοτεροι δε, μιλανε Ουγγρικα.
Oλη η Δυτικη Πολωνια ειναι Πολωνοι κατ' ευφημισμο.Γερμαναραδες βεροι ειναι, αλλά οταν ο Σταλιν τσιμπησε ολο το ανατολικο κομματι τους (των Πολωνων), για να εχει δωματιο με θέα στην Βαλτικη, τους το εδωσε "αντιπαροχη", απ την γερμανικη πλευρα -μιας και η 2η φορα ηττημενοι Γερμανοι, εδιναν βιζιτα τη γη τους.
Για να μην πηγαινουμε ομως τοσο μακρια. Προσωπικα, δεν ειδα "τον Ελληναρα" στην Καβαλα -ουτε στην Ξανθη. Τον εχω δει ομως στο Ορμενιο. Φαινεται οτι τ αστικα κεντρα εχουν αλλους "σενσορες"
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑΞΙΔΑΡΑ. Πολυ λιγες μερες ομως γι αυτα που εχουν να σου δειξουν αυτα τα μερη (πχ. Steti Stefan που ειδα σε φωτο σου, εχω ξοδεψει μια μερα ολοκληρη). Να πας και να ξαναπας.
ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ, κι οσο μπαινεις στο "νοημα" τοσο και θα σ αρεσει. Xρονια προτρεπω τον κοσμο να παει σ αυτες τις χωρες κι οτι δεν εχει να φοβηθει τιποτα - αντιθετως με καποια άλλα αναγνωσματα που εχω διαβασει που γραφουν...ιστοριες με δρακους, προκειμενου να παρουσιασουν πιο ηρωικό το ταξιδι τους.
ΥΓ. Ολα καλα, αλλά το Ιταλικο παρτιζανικο "bella ciao" κομματι στο βιντεακι σου, που κολλαγε ρε αδελφε?