Σελίδες: [1] 2   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: Ερωτήσεις μπλιμπλίκια Stelvio  (Αναγνώστηκε 1325 φορές)
DiK
Guzzi Wannabee

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Αύγουστος 29, 2011, 10:44:18 πμ »

Το λεπόν....

σαν νέος στο κουρμπέτι, εχω να κανω ενα καρο ηλίθιες ερωτήσεις περι αξεσουάρ stelvio:

- που βρίσκω βάσεις πλαϊνών sw-motech και πόσο? (εχω τις αλουμινένιες βαλίτσες trax απο αλλη μοτο). O μοτορόδας μου είπε οτι ΔΕΝ βγαζει, αλλά ξερω οτι της μαμάς είναι sw-motech. Επίσης, μπορώ να βαλω βασεις άλλης εταιρείας? (πχ givi) και με αντάπτορες να μπαίνουν οι βαλίτσες trax? Γνωρίζει κανείς τι παίζει?
- πως θα βαλω gps? (εννοώ τροφοδοσία ρεύματος κτλ) και σε ποιό σημείο? πάνω στο τιμόνι με τύπου ram mount?
  Εχει εγκαταστήσει κανείς?
- Χούφτες? Ποιες, απο που και πόσο?

Αυτά για αρχή. Σας ευχαριστώ που δεν θα με γραψετε στα πα....παλαιά σας τα παπούτσια  Σσσσσσ Μπύρες
Καταγράφηκε
pedel
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Αύγουστος 29, 2011, 12:06:18 μμ »

motoraid.gr
Καταγράφηκε
FANIS
Συντονιστής
I Live Here
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Αύγουστος 29, 2011, 02:56:25 μμ »

Θα πω αυτά που ξέρω μέχρι να μπουν οι Στελβιάδες του φόρουμ να απαντήσουν:

-Το motoraid είναι μαγαζί με πολλά πράγματα, αλλά και λίγο ακριβούτσικο... έχω ψωνίσει πάντως κι εγώ από εκεί. Ψάξτο.

-Χούφτες θα βάλεις της μαμάς GUZZI, δεν χρειάζεται να ψάχνεσαι. Νομίζω 60-65 ευρώ το ζευγαράκι.

-Οταν λες για τροφοδοσία GPS τι εννοείς? Εχει μπρίζα το Stelvio δεν έχει?

Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
faraway
Guzzi Fetish
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Αύγουστος 29, 2011, 03:03:14 μμ »

Kαι γω ψηφίζω με διαφορά Motoraid !!! Και να μην έχει τα κάγκελα θα στα παραγγείλει ή θα σου βρει τη πιο κατάλληλη λύση .  ok

Και χούφτες όντως , βάλε του stelvio . Εδώ έβαλα εγώ στο capo του stelvio γιατί είναι πιο φθηνές . biggrin
Καταγράφηκε
DiK
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Αύγουστος 29, 2011, 03:22:54 μμ »

Θα πω αυτά που ξέρω μέχρι να μπουν οι Στελβιάδες του φόρουμ να απαντήσουν:

-Το motoraid είναι μαγαζί με πολλά πράγματα, αλλά και λίγο ακριβούτσικο... έχω ψωνίσει πάντως κι εγώ από εκεί. Ψάξτο.

-Χούφτες θα βάλεις της μαμάς GUZZI, δεν χρειάζεται να ψάχνεσαι. Νομίζω 60-65 ευρώ το ζευγαράκι.

-Οταν λες για τροφοδοσία GPS τι εννοείς? Εχει μπρίζα το Stelvio δεν έχει?

Mπρίζα έχει, κάτω απο το κάθισμα του συνεπιβάτη. Το θέμα μου είναι οτι λογικά θα πρέπει να γίνει πατέντα για να φτάνει πχ μέχτι το τιμόνι. Οπότε ή "τραβάω" την μπρίζα (καλώδια) μέχρι τιμόνι ή κάνω προχειροδουλειά με gps καθε φορά που θελω να το χρησιμοποιήσω (πχ να "ψιλοκρέμεται" απ'εξω ή κανω πατέντα άλλου είδους.

Τουλάχιστον αυτό μου έρχεται τώρα
Καταγράφηκε
bil
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Αύγουστος 29, 2011, 04:09:42 μμ »

Η πρίζα που έχει και το Στέλβιο και το Μπ΄ρεβα κάτω από την σέλα δεν είναι κατα την γνώμη μου καθόλου "πρόχειρες" λύσεις !

Είναι σε προστατευμένο και από την φύση αλλά κα από κακόβουλους, μέρος και τα περισσότερα καλώδδια παροχής ρεύματος GPS / κινητών φτάνουν μια χαρά κάτω από την σέλα στο τιμόβι ( π.χ. στο Μπρέβα μου ). Το καλώδιο θα περνάει μια χαρά κάτω από την σέλα και μετά θα το βάλεις κάτω από το τάνκ μπάγκ ή αν δεν έχεις,  θα το στερεώσεις αν προέχει πολύ, κά΄που στο τιμόνι.

Ετσι είχα κάνει και στο V-Strom παλιά αλλά και στο Breva ...

Καταγράφηκε
gino
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Crazy

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Αύγουστος 29, 2011, 05:28:25 μμ »

Φιλε DiK...για το πρωτο ερωτημα σου...εαν δεν βρεις ακρη απο Μοτοροδα που ειναι ο αντ/πος για τις βασεις....αλλωστε αυτοι κοιτανε μονο καταλογο και κωδικους...εκει δεν αναφερετε κατι για βασεις για το Στελβιο....τοτε μονο απο εξουσιοδοτημενο καταστημα θα μπορεσεις να τις παρεις....

Για το δευτερο....τροφοδοσια κατω απο την σελα οπως λεει και ο bil....ειναι μια χαρα....εχω ενα Garmin...παιρνω απο εκει ρευμα και η βαση μου ειναι στερεωμενη πισω απο τον ανεμοθωρακα με μπιλια αγορασμενη απο το motoraid στην Πατρα....το εχω σχεδον μπροστα στο οπτικο μου πεδιο και ειναι μια χαρα....καπου εχω φωτο μολις την βρω θα την ανεβασω....

Οσο για χουφτες ειναι μονοδρομος....Τις δικες του.... ok
Καταγράφηκε

Piaggio είναι ηλίθιε και όχι Guzzi.........δεν άκουσες που το είπε ο Ktinos;
billts
Guzzi Fetish

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Αύγουστος 29, 2011, 06:35:53 μμ »

Εγω εχω τις βαλιτσες της trax πλαινες απο τη motoguzzi τα  εβαλα μολις την αγορασα, τραξ φερνει και ο dainese στην καλιροης.
Απο gps εβαλα garmin zumo 660 που εχει ετοιμη βαση με καλωδιο που το  περνας κατω  απ το τεποζιτο κατευθειαν στη μπαταρια με ασφαλειουλα.Ακριβο αλλα εχω ξενοιασει! Αδιαβροχο δοκιμασμενο.Η βαση ειναι μονιμα πανω στο τιμονι κι οποτε  θελω απλα το κουμπωνω  το gps χωρις πατεντες και κατσαπλιδοδουλειες!
Καταγράφηκε

"Ωραίο" ειναι ό,τι αρέσει χωρίς συμφέρον.
Dakota
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

Coolantza Motorcyclist

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Αύγουστος 29, 2011, 07:04:53 μμ »

Στα μπρεβοειδή εκτός από τη πρίζα κάτω από τη σέλα υπάρχει και έτοιμη παροχή ρεύματος για gps κάτω από το ντεπόζιτο. Ποια η διαφορά θα μου πείτε. Η πρίζα κάτω από τη σέλα συνεχίζει να δίνει ρεύμα ακόμα και όταν βγάλεις το κλειδί από το διακόπτη. Η φίσα κάτω από το ντεπόζιτο σταματάει την παροχή ρεύματος μόλις κλείσεις τον κεντρικό διακόπτη. Λογικά πρέπει να υπάρχει και στο Stelvio τέτοια. Με το που σηκώνεις το ντεπόζιτο υπάρχει ένα μια ελεύθερη φίσα πάνω από την γεννήτρια, κάτω από το λαιμό του πλαισίου.
Καταγράφηκε

Όχι άλλο σώσιμο.
gino
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Crazy

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Αύγουστος 29, 2011, 08:53:57 μμ »

Φιλε DiK...για το πρωτο ερωτημα σου...εαν δεν βρεις ακρη απο Μοτοροδα που ειναι ο αντ/πος για τις βασεις....αλλωστε αυτοι κοιτανε μονο καταλογο και κωδικους...εκει δεν αναφερετε κατι για βασεις για το Στελβιο....τοτε μονο απο εξουσιοδοτημενο καταστημα θα μπορεσεις να τις παρεις....

Για το δευτερο....τροφοδοσια κατω απο την σελα οπως λεει και ο bil....ειναι μια χαρα....εχω ενα Garmin...παιρνω απο εκει ρευμα και η βαση μου ειναι στερεωμενη πισω απο τον ανεμοθωρακα με μπιλια αγορασμενη απο το motoraid στην Πατρα....το εχω σχεδον μπροστα στο οπτικο μου πεδιο και ειναι μια χαρα....καπου εχω φωτο μολις την βρω θα την ανεβασω....

Οσο για χουφτες ειναι μονοδρομος....Τις δικες του.... ok

Και η φωτο....

* 217012_141485985921822_100001812630348_237894_1074140_n.jpg (91.59 KB, 720x540 - εμφανίστηκε 71 φορές.)
Καταγράφηκε

Piaggio είναι ηλίθιε και όχι Guzzi.........δεν άκουσες που το είπε ο Ktinos;
mourat
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Αύγουστος 31, 2011, 08:06:56 πμ »

Το λεπόν....

σαν νέος στο κουρμπέτι, εχω να κανω ενα καρο ηλίθιες ερωτήσεις περι αξεσουάρ stelvio:

- που βρίσκω βάσεις πλαϊνών sw-motech και πόσο? (εχω τις αλουμινένιες βαλίτσες trax απο αλλη μοτο). O μοτορόδας μου είπε οτι ΔΕΝ βγαζει, αλλά ξερω οτι της μαμάς είναι sw-motech. Επίσης, μπορώ να βαλω βασεις άλλης εταιρείας? (πχ givi) και με αντάπτορες να μπαίνουν οι βαλίτσες trax? Γνωρίζει κανείς τι παίζει?

Δυστυχως, οι βασεις πλαινων της sw-motech πωλουνται μονο απο την Πιατζιο (270 ευρω αρχικη). Εγω εβαλα αυτες της givi (120 ευρω) και επειτα αγορασα ανταπτορες (70 ευρω) της sw-motech για τις trax. Ομως δεν σου το προτεινω, γιατι οι sw-motech ειναι πολυ καλυτερες (οι βασεις). Ο Κουλης της παζαρεψε με την εδω αντιπροσωπεια και τις πηρε 200 ευρω

- πως θα βαλω gps? (εννοώ τροφοδοσία ρεύματος κτλ) και σε ποιό σημείο? πάνω στο τιμόνι με τύπου ram mount?

εγω χρησιμοποιω την πριζα κατω απο την σελα, αλλα εχει τα μειονεκτηματα που προαναφερθηκαν:
1. πρεπει να εχεις μεγαλο καλωδιο (ευτυχως το Navigon μου εχει)
2. δινει συνεχεια ρευμα
η αλλη λυση ειναι να χρησιμοποιησεις την ειδικη παροχη για gps, που αναφερει ο Ντακοτα

Μαμισιες (50-70 ευρω) και καθαρισες

Αυτά για αρχή. Σας ευχαριστώ που δεν θα με γραψετε στα πα....παλαιά σας τα παπούτσια  Σσσσσσ Μπύρες

* DSC01336.JPG (109.12 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 59 φορές.)
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 31, 2011, 11:51:29 πμ από mourat » Καταγράφηκε

MG STELVIO 1200 4V
 col de Turin edition
               κάθε Δευτέρα μετά τις 8 στον Βαλαωρίτη http://www.valaoritis.gr/
sotostelvio
Guzzi Let Me Be
*

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Αύγουστος 31, 2011, 09:09:29 πμ »

Το λεπόν....

Αυτά για αρχή. Σας ευχαριστώ που δεν θα με γραψετε στα πα....παλαιά σας τα παπούτσια  Σσσσσσ Μπύρες
Χούφτες θα πάρεις μαμά, φθηνές και σχετικά καλές.
Βάσεις βγάζει. Και θα τις βρείς στην αντιπροσωπία που θα πάρεις και τις χούφτες. Τιμή δεν θυμάμαι καθώς τις πήρα μαζί με τις βαλίτσες, σύνολο 600 ευρώ.
gps δεν χρησιμοποιώ άρα η θέση που είναι η πρίζα με βολεύει για φόρτιση, δεν το έχω ψάξει.
Καταγράφηκε
DiK
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Σεπτέμβριος 01, 2011, 05:00:30 μμ »

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια παιδιά...σιγά-σιγά θα το φτιάξω το stelvio, όπως το θέλω.
Καταγράφηκε
DiK
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 01:36:58 μμ »

Επανέρχομαι μετά απο καιρό.

Εχω το stelvio 2-3 μηνες, αλλά μεχρι σήμερα δεν το αισθανόμουν "δικό μου" επειδή δεν είχα πουλήσει ακόμα την παλιά μηχανή (είχα κάνει ταρζανιά) και ανα πασα στιγμή λόγω των οικονομικών δυσκολιών, επαιζε να εδινα και το stelvio προκειμένου να ξεχρεώσω.

Ευτυχώς, το θέμα της παλιάς έληξε επιτυχώς (αν και το σκότωσα κυριολεκτικά), αλλά πάμε για άλλα μπας και το ευχαριστηθώ όπως πρέπει (απόλυτα ικανοποιημένος πλην της χωριτηκότητας του ντεπόζιτου)
Καταγράφηκε
ZORDAN
Συντονιστής
I Live Here

Minority Report

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #14 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 01:50:49 μμ »

Dik, δες το και λιγο αλλιως - για να το ευχαριστηθεις 100%  biggrin

Στην εθνικη που μπορεις να οδηγας με 150-160χαω σερι, δεν υπαρχει πουθενα βενζιναδικο απο βενζιναδικο σε αποσταση μεγαλυτερη απο 50χλμ. Αρα σιγουρα δεν εχεις προβλημα αυτονομιας.

Στον επαρχιακο, που θα πηγαινεις απο μεσο όρο 50χαω μεχρι και 90χαω, το ρεζερβουαρ σου θα σου φτασει οπωσδηποτε για 4 ωρες συνεχους κινησης. Εεεε μεχρι το 4ωρο θα πρεπει αναγκαστικα να κανεις μια σταση για ξεκουραση ή τσιγαρο ή κατουρημα. Εκει θα βαλεις και βενζινα.

Ναι δεν διαφωνω, καλο θα ηταν να ειχε 25lt χωρητικοτητα(γι αυτο και το τακτοποιησαν στο μοντελο 2011),...οπως επισης καλο θα ηταν να ειχε 25 αλογα παραπανω,...3000€ φθηνοτερα, κλπ,κλπ.  biggrin

Ας μην στεκομαστε θελω να πω σε "εικονικους περιορισμους" - κι ας απολαυσουμε αυτο που εχουμε. Επισης, παντα πριν χαλαστουμε...μια ειλικρινη ερωτηση με ειλικρινη απαντηση από τον εαυτο μας:

Που πηγαμε και πραγματικα "κολλησαμε" λογω του "προβληματος" που μας την σπαει?  Ok

ΥΓ. Χτες στην εκδηλωση των βεσπακηδων ειδα κομματια που εχουν γυρισει όλο το κοσμο. Με αυτονομια (φανταζομαι), οχι πανω απο 200χλμ.
Καταγράφηκε

Never ride faster, than your guardian Angel can fly!
Σελίδες: [1] 2   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: