δε λέω, μ'αρέσει που μου απευθύνεσαι έτσι... αλλά στην πραγματικότητα είμαι τελείως αδαής...
την μηχανή την έχω δυο εβδομάδες, και μόλις κατάφερα να μάθω όλα τα κουμπάκια και τις ρυθμίσεις... ακόμα ψάχνω τα όριά της για να ξέρω μέσα σε ποιο πλαίσιο μπορώ να κινηθώ ελεύθερα...
οι παραπάνω φωτογραφίες ήταν ένα πείραμα, σε αυτήν την κατεύθυνση... το αποτέλεσμα δεν το περίμενα ούτε εγώ...
τώρα η μηχανή που χρησιμοποίησα είναι
αυτήμια compact... με φακό 24-72 mm... με 3Χ zoom (λόγω του 24mm αναφέρεσαι σε ευρυγώνιο υποθέτω...)
η μηχανή που ήθελα ήταν
αυτή με σταθερό φακό 28mm, αλλά τελικά για οικονομικούς αλλά και πρακτικούς λόγους κατέληξα στην από πάνω (
σχετικά φθηνή, με πολύ καλό φακό - που ξεκινάει από 24mm και f1.8- και σένσορα για τα δεδομένα της κατηγορίας και έστω 3Χ zoom για κάποια μικρή ευελιξία, αφού ήθελα μόνο 1 μηχανή, για όλες τις χρήσεις)
το zoom για μένα είναι για είναι... δεν είναι dslr με τηλεφακό... απλώς πειραματιζόμουν... προτιμώ τις ανοιχτές (ευρυγώνιες) λήψεις για αισθητικούς λόγους (δηλ. απλώς μου αρέσουν καλύτερα και το μάτι μου δουλεύει καλύτερα έτσι-είμαι και μύωπας

)
ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια (και όλους δηλαδή) και η κριτική καλοδεχούμενη...
τώρα για τόπικ περί φωτογραφίας, τεχνικών κλπ άνοιξέ το και θα σε παρακολουθώ με (πολύ) ενδιαφέρον... νομίζω ότι εσύ, ο Διαμαντής, ο Νίκος και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα έχετε πολλά πράγματα να πείτε... δεν ξέρω τι μπορώ να προσφέρω προς το παρόν σε ένα τέτοιο τόπικ... είμαι εξυπνάκιας και ξερόλας (κατά γενική ομολογία) αλλά όλα τα πράγματα έχουν τα όρια τους...
ευτυχώς έχω γυναίκα καλλιτέχνιδα, και είχε τεύχη του magnum στο σπίτι, με φωτός του Bresson και των άλλων θηρίων... ζαλάδα... (ειδικά με τα πορτραίτα του
Philippe Halsman, τον έπαιξα...)
είναι πολύ ωραίο μικρόβιο πάντως...
υγ. ο Thomas και το γατάκι υποθέτω ότι είναι ο Διαμαντής και ο Κτίνος...