|
astrahan
|
 |
« στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:05:10 πμ » |
|
Ένα ταξίδι όνειρο 10 ετών και ένας σχεδιασμός έξη μηνών περίπου κόντεψε να καταλήξει σε πατατράκ… Τόσο που τους τελευταίους 3 μήνες εγκατέλειψα κάθε σχεδιασμό κάθε προσπάθεια και σχεδόν κάθε ελπίδα… Ευτυχώς υπήρχαν πιο αξιοπρεπείς ονειροπόλοι στην ομάδα (Αλέξη-saddle να είσαι καλά…) και με την βοήθεια ανθρώπων που έπαθαν μεγαλύτερο πατατράκ (Γιώργο-agent την ευχούλα μου παιδί μου, αν μετράει από έναν καμένο αυτή) το ταξίδι στήθηκε, κλείστηκε και υπομονετικά με περίμενε…
Πρόλογος
Ένα ταξιδιωτικό, είναι μια προσπάθεια ταξινόμησης των εμπειριών και των γεγονότων; Συνήθως ναι, αλλά αν είναι μόνο τέτοιο είναι στεγνό και αφυδατωμένο… Είναι μια ματαιόδοξη προσπάθεια προβολής και εντυπωσιασμού; Πολλές φορές… Είναι το ίδιο το ταξίδι; Φυσικά όχι.
Ένα ταξιδιωτικό διεκδικεί την αυτονομία του. Παρόλο που θεωρούμε δεδομένη την αμφιμονοσήμαντη αντιστοιχία με αυτό που περιγράφει, στην ουσία περιγράφει ένα μέρος αυτού που θα μπορούσε να ήταν ένα ταξίδι… Και είναι τόσο πετυχημένο, όσο προκαλεί αυτόν που το διαβάζει να το ζήσει με τον δικό του τρόπο… και τόσο πετυχημένο, όσο προκαλεί αυτόν που το γράφει να το ξαναζεί σαν να μην το είχε κάνει ποτέ…
Και πως είναι ένα ταξίδι που το ονειρευόσουν χρόνια; Μπορείς να ζήσεις τ’ όνειρο;
Τ’ όνειρο δεν το ζεις ποτέ… αυτό που ζεις είναι ένα άλλο όνειρο, στο οποίο δίνουμε ένα ιδιαίτερο όνομα και το λέμε πραγματικότητα… που σχεδόν πάντα διαψεύδει τα όνειρα… συνήθως προς το χειρότερο, αλλά μερικές φορές προς το καλύτερο… πιο πολύ είναι θέμα προσδοκιών… γι αυτό καλύτερα όταν πας να ζήσεις τ’ όνειρό να μην έχεις προσδοκίες και να ζεις αυτό που συμβαίνει… στο κάτω κάτω το ίδιο κάνεις όταν κάνεις όνειρα…
το ίδιο και με τα ταξιδιωτικά... άντε γράφτο να τελειώνουμε...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:07:21 πμ » |
|
Κυρίως θέμαΚαι κάπως έτσι τελευταία στιγμή μάζεψα, φόρτωσα και έφυγα για Κιάτο για συναμαπάντημα με τους υπόλοιπους… χωρίς χάρτη, κανένα χάρτη… ευτυχώς με λυπήθηκαν και μου έδωσαν ένα…   Αλέξης (saddle69), Αλέκος(gino)-σαν και μένα κι αυτός στο νήμα, Λευτέρης( leftis650),), Τάσος ( astrahantasos), Χρήστος, Γιώργος και η αφεντιά μου… Στο λιμάνι Φάνης και Ανδρέας επιτροπή αποχαιρετισμού… Ο Φάνης στο τσακ τη γλύτωσε να έρθει (γλύτωσε που λέει ο λόγος)… Ο Σταύρος (astrahanstavros) θα ερχόταν μόνος στην Πάτρα, όπως και ο Πίνδαρος (pin)-που του έλαχε αλλού το νήμα…    
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:09:26 πμ » |
|
Με τούτα και με τα’ άλλα φορτώσαμε και ξεκινήσαμε για το μεγάλο της ζωής μου ταξίδιον που θα ‘λεγε κι ο ποιητής… Παρόλο που αρνούμαι να δεχθώ ακόμα την πραγματικότητα… να τώρα θα κατέβω Κεφαλονιά και αύριο θα γυρίσω… και χάρτες και διαδρομές και πάσα και lacco και see (αυτοί οι φουκαράδες Αυστριακοί μη έχοντας θάλασσα, έχουν βαφτίσει όλες τις λίμνες θάλασσες) και να ρε μ@λάκα Δολομίτες και Falzarego, που τα έχει αυτά η Κεφαλονιά ρε; Και ο Αποστόλης; Ο αδερφός μου; …Τους έφαγε τo ΔΝΤ… Κατάστρωμα, μπύρες, ωρέ που πάμε; που πάμε;… Ηγουμενίτσα, σκάει κουλό… ο Πίνδαρος την κάνει για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, πίσω για Αθήνα… άγχος… «Ρε μ@λάκα κοιμήσου εδώ και φεύγεις αύριο πρωί-πρωί, είναι σκότωμα μες τη νύχτα να οδηγήσεις γι Αθήνα»…     και στο πλοίο καλά περνάμε…   …ύπνος στην καμπίνα 4 μαντραχαλαίοι, πρίμο σεκόντο χορωδία πνευστών- τα χάλκινα των Βαλκανίων (δεν μου κουμπώνει αυτή η 2α ρε γαμώτι) 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:11:21 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:14:10 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:15:27 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:17:07 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:19:41 πμ » |
|
Passo di Rolle, το πρώτο μου πάσο… οι πρώτες αγάπες δεν ξεχνιούνται, μετά προς Falcade, προς Canazei, προς Corvara di Badia, PassoValparola, Fedaia, Sella, ολιγον από Pordoi… Paso Falzarego !! εξετράπην λίγο… δεν φταίω εγώ κύριε Πρόεδρε, αυτός με το KTM με προκάλεσε… τι μπαγκάζια και τουρισμός, άμα σου γυρίσει το μάτι… Αεροπόρος θα γενώ Την γη να μην αγγίζω Να 'μαι ψηλά στον ουρανό Τα σύννεφα να σκίζω…   Στάση για ξεκούραση και πέφτει ιδέα… τελεφερίκ για Rifugio di LAGAZUOI στα 2752 m… DEVIATION (παράκαμψη): Όταν ταξιδεύω με μοτοσυκλέτα (και γενικώς εδώ που τα λέμε) οι στάσεις και γενικώς το τουριστικό sight seeing δεν με γοητεύει … συνήθως πέφτω σε μια κατάσταση τρανς και ότι φορτώσει το μάτι στον σκληρό ταξιδεύοντας on the road… αλά Keruac ένα πράγμα, με ολίγον από Ξένο του Καμύ… ή κάπως έτσι… σ’ αυτό το ταξίδι έκανα μερικές εξαιρέσεις…      
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:20:39 πμ » |
|
Rifugio di LAGAZUOI λοιπόν και I’m siting on top of the world…

|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:23:17 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:24:23 πμ » |
|
Οι ΑυστροΙταλοί, αφού ξεσκίστηκαν (κυριολεκτικά) πολεμώντας ο ένας τον άλλο στο Lagazuoi και στα πέριξ, για 3-4 χρόνια εκεί γύρω στο 1913, τώρα τους χωρίζει μια μικρή ταμπέλα που λέει καλώς ήρθατε στην Αυστρία (ή στην Ιταλία αντίστοιχα)… και ενώ το Dobiacco ανήκει στην Ιταλία (αν και έχει και Αυστριακό όνομα-Dolbach) όλοι μιλάν Αυστριακά… κι αν σκεφτείς το ενιαίο των Άλπεων σαν γεωμορφολογία, θα έπρεπε να είναι μια αυτόνομη χώρα…  Τες πα… εγώ τουρισμό κάνω… και μια και το πα, τι γίνεται πίσω στην Πατρίδα; Έφυγα από το χαμό… εδώ άλλος κόσμος…  Μια μέρα αλλά τι μέρα… θα μπορούσα να γυρίσω πίσω την επόμενη (που λέει ο λόγος)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:28:13 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:28:55 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:31:35 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #14 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:35:25 πμ » |
|
διάλειμμα-INTERMISIONτσιπς, κοκ, σάμαλι... (δείτε σε full screen, 720p και με full ήχο)
συνεχίζεται…
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|