Σελίδες: [1] 2 3 4 5   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: Άλπεις-Ιταλία και ένα Moto-GP…  (Αναγνώστηκε 1559 φορές)
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:05:10 πμ »

Ένα ταξίδι όνειρο 10 ετών και ένας σχεδιασμός έξη μηνών περίπου κόντεψε να καταλήξει σε πατατράκ… Τόσο που τους τελευταίους 3 μήνες εγκατέλειψα κάθε σχεδιασμό κάθε προσπάθεια και σχεδόν κάθε ελπίδα… Ευτυχώς υπήρχαν πιο αξιοπρεπείς ονειροπόλοι στην ομάδα (Αλέξη-saddle να είσαι καλά…) και με την βοήθεια ανθρώπων που έπαθαν μεγαλύτερο πατατράκ (Γιώργο-agent την ευχούλα μου παιδί μου, αν μετράει από έναν καμένο αυτή) το ταξίδι στήθηκε, κλείστηκε και υπομονετικά με περίμενε…

Πρόλογος

Ένα ταξιδιωτικό, είναι μια προσπάθεια ταξινόμησης των εμπειριών και των γεγονότων; Συνήθως ναι, αλλά αν είναι μόνο τέτοιο είναι στεγνό και αφυδατωμένο…
Είναι μια ματαιόδοξη προσπάθεια προβολής και εντυπωσιασμού; Πολλές φορές…
Είναι το ίδιο το ταξίδι; Φυσικά όχι.

Ένα ταξιδιωτικό διεκδικεί την  αυτονομία του. Παρόλο που θεωρούμε δεδομένη την αμφιμονοσήμαντη αντιστοιχία με αυτό που περιγράφει, στην ουσία περιγράφει ένα μέρος αυτού που θα μπορούσε να ήταν ένα ταξίδι…
Και είναι τόσο πετυχημένο, όσο προκαλεί αυτόν που το διαβάζει να το ζήσει με τον δικό του τρόπο… και τόσο πετυχημένο, όσο προκαλεί αυτόν που το  γράφει να το ξαναζεί σαν να μην το είχε κάνει ποτέ…

Και πως είναι ένα ταξίδι που το ονειρευόσουν χρόνια; Μπορείς να ζήσεις τ’ όνειρο;

Τ’ όνειρο δεν το ζεις ποτέ… αυτό που ζεις είναι ένα άλλο όνειρο, στο οποίο δίνουμε ένα ιδιαίτερο όνομα και το λέμε πραγματικότητα… που σχεδόν πάντα διαψεύδει τα όνειρα… συνήθως προς το χειρότερο, αλλά μερικές φορές προς το καλύτερο… πιο πολύ είναι θέμα προσδοκιών… γι αυτό καλύτερα όταν πας να ζήσεις τ’ όνειρό να μην έχεις προσδοκίες και να ζεις αυτό που συμβαίνει… στο κάτω κάτω το ίδιο κάνεις όταν κάνεις όνειρα…

το ίδιο και με τα ταξιδιωτικά... άντε γράφτο να τελειώνουμε...
Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:07:21 πμ »

Κυρίως θέμα

Και κάπως έτσι τελευταία στιγμή μάζεψα, φόρτωσα και έφυγα για Κιάτο για συναμαπάντημα με τους υπόλοιπους… χωρίς χάρτη, κανένα χάρτη… ευτυχώς με λυπήθηκαν και μου έδωσαν ένα…

Αλέξης (saddle69), Αλέκος(gino)-σαν και μένα κι αυτός στο νήμα, Λευτέρης( leftis650),), Τάσος ( astrahantasos), Χρήστος, Γιώργος και η αφεντιά μου…
Στο λιμάνι Φάνης και Ανδρέας επιτροπή αποχαιρετισμού… Ο Φάνης στο τσακ τη γλύτωσε να έρθει (γλύτωσε που λέει ο λόγος)…
Ο Σταύρος (astrahanstavros) θα ερχόταν μόνος στην Πάτρα, όπως και ο Πίνδαρος (pin)-που του έλαχε αλλού το νήμα…

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:09:26 πμ »

Με τούτα και με τα’ άλλα φορτώσαμε και ξεκινήσαμε για το μεγάλο της ζωής μου ταξίδιον που θα ‘λεγε κι ο ποιητής…

Παρόλο που αρνούμαι να δεχθώ ακόμα την πραγματικότητα… να τώρα θα κατέβω Κεφαλονιά και αύριο θα γυρίσω…
και χάρτες και διαδρομές και πάσα και lacco και see (αυτοί οι φουκαράδες Αυστριακοί μη έχοντας θάλασσα, έχουν βαφτίσει όλες τις λίμνες θάλασσες) και να ρε μ@λάκα Δολομίτες και Falzarego, που τα έχει αυτά η Κεφαλονιά ρε; Και ο Αποστόλης; Ο αδερφός μου; …Τους έφαγε τo ΔΝΤ…

Κατάστρωμα, μπύρες, ωρέ  που πάμε; που πάμε;… Ηγουμενίτσα, σκάει κουλό… ο Πίνδαρος την κάνει για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, πίσω για Αθήνα… άγχος… «Ρε μ@λάκα κοιμήσου εδώ και φεύγεις αύριο πρωί-πρωί, είναι σκότωμα μες τη νύχτα να οδηγήσεις γι Αθήνα»…

και στο πλοίο καλά περνάμε…

…ύπνος στην καμπίνα 4 μαντραχαλαίοι, πρίμο σεκόντο χορωδία πνευστών- τα χάλκινα των Βαλκανίων (δεν μου κουμπώνει αυτή η 2α ρε γαμώτι)

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:11:21 πμ »

Επόμενη μέρα Mare Adriatico… κάτι γίνεται μυρίζει αλλιώς ο αέρας… απογευματάκι στο λιμάνι της Ανκόνα… όντως μυρίζει αλλιώς ο αέρας… Ξεφόρτωμα και σιγούλια σιγούλια προς autostrada… έργα και μονοδρομήσεις μας ξελασπώνει ο Σταύρος που σαν παλιός νταλικιέρης έχει άσους στο μανίκι…

Η autostrada στην Ιταλία δεν έχει ομορφιές ούτε εκπλήξεις… έτσι λεν οι άλλοι, για μένα είχε… είναι Ιταλική και την περπατάω με μηχανή πρώτη φορά… κλείδωμα στα 140 και χάζεμα γύρω γύρω… Α! μπέλα Ιτάλια… και που είσαι ακόμα…
Προχωρημένο απόγευμα ανηφορίζουμε προς Τρέντο και μπαίνουμε στα όμορφα… ω ρε μάνα μου… και είμαστε εθνική οδό… στόχος το Cavaleze… η βενζίνη στο 1,5 ευρώ και όλα ρολόι…

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:14:10 πμ »

Βραδιάζοντας μπαίνουμε στο Cavaleze αφού χάθηκαμε (εγώ δηλαδή γιατί πήρα φόρα στο πρώτο μου νυχτερινό πάσο χαχαχα) και μαζί με το Λευτέρη που ήρθε να με αναζητήσει ψάχνουμε το ξενοδοχείο… Ο Λευτέρης με επιστημονικό τρόπο (aka GPS) εγώ με πιο παραδοσιακό… Πρέκγο σενιόρα οτέλ Τρε(χ)αγύρευρε πρέγκο; (οι Ιταλοί δεν το χουν με το Χι)… Α! Σι! Μπελαβίστα (δεν μου είπε αυτό, αλλά επειδή τυγχάνω εξπέρ της νοηματικής, κατάλαβα ότι ήθελε να μου πει ακολουθήστε με)…

Ξεφόρτωμα ντουζάκι και βουρ για φαγητό στο Cavaleze… αναζήτηση για ανοιχτό εστιατόριο (tratoria γιατί τα restorante είναι πιο ακριβά)… Τελικά βρίσκουμε μια πιτσαρία που μας κάνει την χάρη να μείνει ανοιχτή μόνο για μας (α ρε Ιτάλια, στην Αυστρία δεν θα γινόταν αυτό με τίποτα…) για μια πανδαισία Ιταλικής πίτσας, συνοδευόμενης με μπύρες (και vino για κάποιους)… φωτογραφίες με τις αξιοζούληχτες σερβιτόρες (που θα 'λεγε κι ο Spont)και αναζήτηση τζελατερίας για μια πρώτη γεύση Ιταλικού παγωτού…

Τώρα μάλιστα… είμαι στην Ιταλία, το χώνεψα τέτοια παγωτά δεν έχουμε εδώ… Φράνκο ο οικοδεσπότης γνωριμία (για δύσκολα Ιταλικά καθαρίζει ο Σταύρος, στα υπόλοιπα κουτσοαγγλικά οι Ιταλοί, κουτσοιταλικά εμείς τύπου σπετάκολο, μαγκνίφικο και πολύ νοηματική…)

Αντιμπιότικο Νατουράλε, μας φέρνει κάποια στιγμή ο Φράνκο ένα περίεργο παρασκεύασμα που έβραζε που ήταν κάποιο αλκοολούχο ποτό (γκράπα; ) με βότανα που το μύριζες και σου έφευγε το άσθμα… αντιμπιότικο νατουράλε… να μπεις με προστάτη και να βγεις πρίαπος…

Πρώτος ύπνος επί Ιταλικού εδάφους… αύριο μεγάλη μέρα… έχουμε τα πάσα και τους Δολομίτες…
Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:15:27 πμ »

Κυριακή

Ξύπνημα, φόρτωμα και βουρ… Η πρώτη ολόκληρη μέρα στις Άλπεις…

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:17:07 πμ »

Στους Δολομίτες δεν έχει σημασία που θα πάς, ούτε με ποια σειρά… Έχει σημασία στο λούνα παρκ με τι σειρά κάνεις τα τραινάκια; Ε, δεν έχει.. το μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό λούνα παρκ της Ευρώπης… Γερμανοί, Ιταλοί, Αυστριακοί, Γάλοι και λοιποί αλλοδαποί, ημεδαποί, παντοδαποι με ότι μοτοσυκλέτα βάζει ο νους σας τριγυρνάνε πάνω κάτω τα πάσα με ότι ρυθμό θέλετε από γκράντε τουρίστικο μέχρι ξύνω τα πάντα όλα…

silly boy, full of joy…

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:19:41 πμ »

Passo di   Rolle, το πρώτο μου πάσο… οι πρώτες αγάπες δεν ξεχνιούνται, μετά  προς Falcade, προς Canazei, προς Corvara di Badia, PassoValparola, Fedaia, Sella, ολιγον από Pordoi… Paso Falzarego !! εξετράπην λίγο… δεν φταίω εγώ κύριε Πρόεδρε, αυτός με το KTM με προκάλεσε… τι μπαγκάζια και τουρισμός, άμα σου γυρίσει το μάτι…

Αεροπόρος θα γενώ
Την γη να μην αγγίζω
Να 'μαι ψηλά στον ουρανό
Τα σύννεφα να σκίζω… biggrin

Στάση για ξεκούραση και πέφτει ιδέα… τελεφερίκ για Rifugio di LAGAZUOI στα 2752 m…

DEVIATION (παράκαμψη): Όταν ταξιδεύω με μοτοσυκλέτα (και γενικώς εδώ που τα λέμε) οι στάσεις και γενικώς το τουριστικό sight seeing δεν με γοητεύει … συνήθως πέφτω σε μια κατάσταση τρανς και ότι φορτώσει το μάτι στον σκληρό ταξιδεύοντας on the road… αλά Keruac ένα πράγμα, με ολίγον από Ξένο του Καμύ… ή κάπως έτσι… σ’ αυτό το ταξίδι έκανα μερικές εξαιρέσεις…

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:20:39 πμ »

Rifugio di LAGAZUOI λοιπόν και I’m siting on top of the world

Sitting on Top of the World (Live) - Cream - YouTube

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:23:17 πμ »

Cortina και λίμνη Misurina… στάση και πρώτη κόμπλα… βενζίνη ρε, δεν είπαμε κάθε 200… γιατί δεν βάλαμε στην Cortina;

Ξανά ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ: ταξίδι με παρέα και δη ώριμη (!)… γέροι άνθρωποι που φορτώνουν παραξενιές, σε συνεχόμενο συγχρωτισμό με άλλους… αλλά και εξ αιτίας αυτού (του γέροι δηλ.) οι παραξενιές μπαίνουν εύκολα στην άκρη, γιατί ξέρεις ότι οι ευκαιρίες δεν είναι τόσο πλούσιες πια, όσο νόμιζες παλιά και γιατί επίσης ξέρεις ότι οι άνθρωποι όταν είναι φίλοι (ή για να γίνουν φίλοι) δέχονται τις παραξενιές των άλλων σαν να είναι δικές τους… τέλος πάντων, όχι τόσο ρομαντικά, αλλά κάπως έτσι…

Dobiacco και Hotel Baum am See, το εξοχικό σπίτι του Βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδου του Β’…

ανεπιβεβαίωτες φήμες που ήθελαν τις Βαυαρές να μην πλένονται, επιβεβαιώθηκαν…  Χεχε

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:24:23 πμ »

Οι ΑυστροΙταλοί, αφού ξεσκίστηκαν (κυριολεκτικά) πολεμώντας ο ένας τον άλλο στο Lagazuoi και στα πέριξ, για 3-4 χρόνια εκεί γύρω στο 1913, τώρα τους χωρίζει μια μικρή ταμπέλα που λέει καλώς ήρθατε στην Αυστρία (ή στην Ιταλία αντίστοιχα)… και ενώ το Dobiacco ανήκει στην Ιταλία (αν και έχει και Αυστριακό όνομα-Dolbach) όλοι μιλάν Αυστριακά… κι αν σκεφτείς το ενιαίο των Άλπεων σαν γεωμορφολογία, θα έπρεπε να είναι μια αυτόνομη χώρα…

Τες πα… εγώ τουρισμό κάνω… και μια και το πα, τι γίνεται πίσω στην Πατρίδα; Έφυγα από το χαμό… εδώ άλλος κόσμος…

Μια μέρα αλλά τι μέρα… θα μπορούσα να γυρίσω πίσω την επόμενη (που λέει ο λόγος)
Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:28:13 πμ »

Δευτέρα

Αυστρία και βινιέτα (εν είδη διοδίων) 4,5 ευρώ για 5 ημέρες…

Βουρ για Glossklokner… το ένα από τα δύο φετίχ μου… καιρός αίθριος, δηλαδή πολύ αίθριος 24 βαθμοί στον παγετώνα και ηλιοφάνεια φουλ, κάτω 33 βαθμοί… είπαμε ρε Αστραχάν να κάνεις βουντού με τον καιρό αλλά όχι κι έτσι… χαχαχα

Τι κομμάτι… τι να λέμε τώρα… όποιος δεν έχει πάει, 5 φορές την ημέρα επαναλαμβάνει εν είδη Βουδιστικού Μάντρα: «Θέλω να πάω στο Γκροσκλόκνερ, θέλω να πάω στο Γκροσκλόκνερ…» μπας και μάθει να το προφέρει δηλαδή…

Τι πάσο… άλλο πανηγύρι κι αυτό, τα πάντα όλα… και το περίφημο Bikers Point; Μπα με την άκρη του ματιού υπό κλίση 300 ούτε που είδα… έπεσε αφηνίασμα κι ας ούρλιαζε ο gino από πίσω  Ντροπή

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:28:55 πμ »

συνάντηση με πατριωτάκι, παλιό φίλο του Αλέξη… παίζανε μαζί σε μπάντες και είχαν να ειδωθούν χρόνια…  Confused

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:31:35 πμ »

Επαρχιακοί Αυστριακοί δρόμοι… η απόλυτη πλήξη… ταχύτητες από 50 έως 70 χλμ/ώρα… σε κάθε χωριό 3 ή 4 διαβάσεις πεζών… τι στο διάολο κάνουν εδώ ρε συ; Είναι δυνατόν να σταματάνε τα αυτοκίνητα για να περνάν οι πεζοί; Φρένα, επιβραδυνσεις, επιτάχυνσεις… τς τς τς  τι αντιοικολογική συνείδηση…

Τι φύση όμως… παραμυθούπολη… ήρθε ο Ντίσνεϋ και έφτιαξε ένα τεράστιο σκηνικό για να γυρίσει την Φαντασία…

Pastoral Symphony 2/4: Centaur Courtship

και για να ξεκουράζεται στο ενδιάμεσο έφτιαξε το Hallstatt

… άσε μη μιλάς… κάτσε και απόλαυσε…

Στο Hallstatt λειτουργούσε το αρχαιότερο ίσως αλατωρυχείο του κόσμου(από το 1200 πχ) ενώ ίχνη ανθρώπινης παρουσίας χρονολογούνται από το 12,000 πχ και υπάρχει έντονη παρουσία Κέλτικου πολιτισμού με πολύ ιδιαίτερα ταφικά έθιμα… Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
http://www.hallstatt.net/index.php?lang=en-iso-8859-15
Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #14 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:35:25 πμ »

διάλειμμα-INTERMISION

τσιπς, κοκ, σάμαλι...

(δείτε σε full screen, 720p και με full ήχο)
antibiotico naturale.wmv

συνεχίζεται…
Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
Σελίδες: [1] 2 3 4 5   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: