Σελίδες: 1 2 [3]   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: 1953. Tαξίδι στο χρόνο.  (Αναγνώστηκε 1144 φορές)
SPONT
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

GUZZIHOLIC GUZZISTA 100%

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #30 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 12:44:56 μμ »

Για να πω και μια προσωπική εμπειρία, οι άνθρωποι ταξιδεύουν από ανάγκη.
Όχι οικονομική ανάγκη, αλλά εσωτερική…
Κάτι τους τρώει ν ανοίξουν την πόρτα και να την κάνουν.
ΤΙ?
Δεν ξέρω, αλλά από μικρό παιδί άνοιγα το χάρτη και πάθαινα σοκ.

η γνωμη μου ειναι οτι το ταξιδι

αντιπροσωπευει την ανησυχια του ανθρωπου για τον ερωτα,το θανατο,το μελλον,το χρημα

που υποσυνειδητα μετατρεπει την τρομακτικη πραγματικοτητα σε κατι αοριστο που θα μπορεσει να ξεπερασει την ανησυχια

επισης εκανα την ιδια σκεψη με το σχολιο του μπιλ σχετικα με την ταξη των ταξιδευτων του 53

αλλα δεν τολμησα να την γραψω γιατι τη θεωρησα παρενεργεια του κακοχωνεμενου μαρξιστικου μου τροπου αναγνωσης Ντροπή
Καταγράφηκε

αυτο που μενει οταν τελειωνουν ολα ειναι η γευση τους
FANIS
Συντονιστής
I Live Here
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #31 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 12:48:38 μμ »

αντιπροσωπευει την ανησυχια του ανθρωπου για τον ερωτα,το θανατο,το μελλον,το χρημα
που υποσυνειδητα μετατρεπει την τρομακτικη πραγματικοτητα σε κατι αοριστο που θα μπορεσει να ξεπερασει την ανησυχια

Φίλε... φίλε λέω...   Confused  Χεχε

επισης εκανα την ιδια σκεψη με το σχολιο του μπιλ σχετικα με την ταξη των ταξιδευτων του 53
αλλα δεν τολμησα να την γραψω γιατι τη θεωρησα παρενεργεια του κακοχωνεμενου μαρξιστικου μου τροπου αναγνωσης Ντροπή

Νόμιζα ότι μόνο εγώ το σκέφτηκα χωρίς να το γράψω... τελικά είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι....  Χεχε

Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
Pan. Lamprogiannis
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #32 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 02:06:28 μμ »

Συντροφοι ψυχραιμία
Ναι, κι ογέρος μου το 53 μάζευε τα κομμάτια του από τον εμφύλιο.
Και ναι, μαλλον η παρεά του post δεν ήταν άνεργοι ανθρακορύχοι από το Μπέρμπιχαμ.
Και ναι είχαν και πλεονέκτημα λογω αποικιών κλπ
αλλά αυτό δε χαλάει την κοψιά της Brough ούτε της κυρίας με το μαντήλι στο καλάθι, ούτε το τσαγάκι σε εκείνη την ίδια στροφή του δρόμου ανεβαίνοντας για το Grossglochner
Είναι και όνειρο το γ@μ@μ@νο το ταξίδι...
Με την ίδια υδρόγειο αγκαλιά πέφταν για ύπνο ...
Καταγράφηκε

Θα με φάει η περιέργεια...
Τί είναι μετά την επόμενη στροφή?
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #33 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 02:11:18 μμ »

Συντροφοι ψυχραιμία
Ναι, κι ογέρος μου το 53 μάζευε τα κομμάτια του από τον εμφύλιο.
Και ναι, μαλλον η παρεά του post δεν ήταν άνεργοι ανθρακορύχοι από το Μπέρμπιχαμ.
Και ναι είχαν και πλεονέκτημα λογω αποικιών κλπ
αλλά αυτό δε χαλάει την κοψιά της Brough ούτε της κυρίας με το μαντήλι στο καλάθι, ούτε το τσαγάκι σε εκείνη την ίδια στροφή του δρόμου ανεβαίνοντας για το Grossglochner
Είναι και όνειρο το γ@μ@μ@νο το ταξίδι...
Με την ίδια υδρόγειο αγκαλιά πέφταν για ύπνο ...

splendidly put...  ok
Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #34 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 02:45:19 μμ »

επειδή το spontoπαιδεύεις εδώ... biggrin...εγώ θα το θέσω πιο απλά...κατα τη δική μου γνώμη...

το ταξίδι προκύπτει από την ανάγκη του ανθρώπου να την κάνει (προσωρινά) από όλα όσα ζει και δεν γουστάρει ή ενδεχομένως βαριέται ή τον έχουν κουράσει, και δεν έχει το κουράγιο (ή τα @ρχίδια λαικιστί) να αλλάξει...

είτε πρόκειται για μια Κυριακάτικη βόλτα στο Σούνιο - είτε για μια ημερίσια απροσδόκητη Παρασκευιάτικη κοπάνα από τη δουλειά με άγνωστο προορισμό- είτε για ένα τρίμηνο ταξίδι στη Μογγολία, το αποτέλεμα είναι το ίδιο....την κάνω...προσωρινά...το ξέρω...αλλά ζω το παραμύθι μου....κι ας έχει τέλος ok
Καταγράφηκε

Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
bil
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #35 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 02:51:00 μμ »

Ακριβώς !

Πολλοί συνομίλικοί τους ζάπλουτοι ΔΕΝ πήραν τις όμορφες μηχανάρες τους για να κάνουν ενα ταξίδι εκπληκτικό, αλλά σίγουρα προτίμησαν να πάνε στις ιπποδρομίες αυτές τις γνωστές μωρε που φοράνε και ειδικά καπέλα, ή να συγχρωτίζονται με άτομα τις ίδιας τάξης σε εξοχικές επαύλεις στην επαρχιακή Αγγλία παίζοντας κρίκετ ή πίμποντας τσάι...  biggrin

Αυτοί οι μάγκες όμως ( και βάζω και το θηλυκό γένος μέσα ) το κάνανε και να πώ και κάτι που στις μέρες μας ελάχιστοι δίνουν πια σημασία ; ...

Το κάνανε με ΣΤΥΛ ! Με γ@μάτο στύλ και αρχοντιά !

Βέβαια οι φιλοσοφικές αναζητήσεις, τα ταξίδια για εσωτερική ανακάλυωη και εμπλουτισμό των γνώσεων και των εμπειριών, η ανάγνωση βιβλίων και ο προβληματισμός, όλες αυτές οι πραγματικά εκλεπτυσμένες, ευγενείς και ανώτερες ( αν μπορείς να το πείς έτσι ) ενασχολήσεις, απαιτούν να έχεις λύσει τα βασικά προβλήματα επιβίωσης.

Για αυτό και θυμάμαι όταν είχα δεί , το GUNS, GERMS AND STEEL, πόσο δίκιο είχε ο αφηγητής πουέλεγε οτι ο πολιτισμός και η σκέψη και η τεχνολογία, ΟΛΑ αναπτυχθηκαν, όταν οι κοινωνίες εξελίχθηκαν έτσι και τόσο, που κάποιοι έφερναν φαί ( έτσι απλά ) και περίσεψε χρόνος σε άλλους να σκεφτούν ....

Πάντως εγώ όταν θα πάω τέτι ταξίδι, θα φοράω κανονικά ρούχα και όχι ρομποκοπομοτοσυκλετιστικά και θα σταματώ στην  άκρη του δρόμου να ψήνω καφε ...  biggrin
Καταγράφηκε
Dakota
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

Coolantza Motorcyclist

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #36 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 05:03:24 μμ »

Εκπληκτικό ποστ παρακαλώ συνεχίστε.  Μπύρες
Καταγράφηκε

Όχι άλλο σώσιμο.
aquile
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #37 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 05:34:51 μμ »

........

Το κάνανε με ΣΤΥΛ ! Με γ@μάτο στύλ και αρχοντιά !

Βέβαια οι φιλοσοφικές αναζητήσεις, τα ταξίδια για εσωτερική ανακάλυωη και εμπλουτισμό των γνώσεων και των εμπειριών, η ανάγνωση βιβλίων και ο προβληματισμός, όλες αυτές οι πραγματικά εκλεπτυσμένες, ευγενείς και ανώτερες ( αν μπορείς να το πείς έτσι ) ενασχολήσεις, απαιτούν να έχεις λύσει τα βασικά προβλήματα επιβίωσης.

Για αυτό και θυμάμαι όταν είχα δεί , το GUNS, GERMS AND STEEL, πόσο δίκιο είχε ο αφηγητής πουέλεγε οτι ο πολιτισμός και η σκέψη και η τεχνολογία, ΟΛΑ αναπτυχθηκαν, όταν οι κοινωνίες εξελίχθηκαν έτσι και τόσο, που κάποιοι έφερναν φαί ( έτσι απλά ) και περίσεψε χρόνος σε άλλους να σκεφτούν ....
...............

Συμφωνω 100%. Το στυλ (που αναμφισβητητα αποπνεουν σχεδον ολες οι φωτο της παρεας του '53) που βλεποντας το πραγματικα ζηλευουμε, εχει πισω του ΠΟΛΥ ΧΟΡΤΑΤΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ....!
Δειτε για παραδειγμα το Brough SS100 σε τι αστρονομικα υψη  Οοοοο αλλαζει σημερα χερια:

http://www.bonhams.com/cgi-bin/public.sh/pubweb/publicSite.r?iHeadlineNo=3532&sContinent=EUR&screen=HeadlineDetails

γιατι πραγματι ηταν πανακριβες χειροποιητες μηχανες στο top της τεχνολογιας (ενταξει, μαζι με τα  motoguzzi ) τοτε...

Επιπλεον σκεφτειτε αυτα τα ωραιοτατα δερματινα μπουφαν 4/4 που φορουν, ποσα Ελληνικα μηνιατικα χρειαζοντουσαν το '53 για να αποκτηθουν....20? 40? Ισως, αν σκεφτει κανεις οτι λιγο νωριτερα με κοντα 12 μηνιατικα επαιρνες δερματινα παπουτσια... Εμεις τοτε ειμαστε σαν τους αλβανους οταν ειχαν πρωτοερθει αρχες '90 που δουλευανε χωραφι κανα χρονο με ανταλλαγμα στεγη, τροφη και πληρωμη ενα μεταχειρισμενο δερματινο σακκακι . Σκέψη
Καταγράφηκε

Γυρνωντας προς τα πισω ολοταχως, προσπερασαμε δυστυχως και την εποχη του Carlo...
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #38 στις: Οκτώβριος 11, 2011, 12:30:24 μμ »

Πάντως εγώ όταν θα πάω τέτι ταξίδι, θα φοράω κανονικά ρούχα και όχι ρομποκοπομοτοσυκλετιστικά και θα σταματώ στην  άκρη του δρόμου να ψήνω καφε ...  biggrin

θέλω να σε δω να περνάς το Stelvio ή το Grossglockner χιονισμένο, έτσι:

θα πρότεινα τσικουδιά και σταφίδες αντί για καφέ...

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
bil
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #39 στις: Οκτώβριος 11, 2011, 01:27:21 μμ »

Ωραίο συνολάκι ...

Θα το σκεφτώ.

Και γιατί παρακαλώ να περάσω τα παραπάνω πάσσα χιονισμένα ; 

Μπορώ και αχιόνιστα ...  Χεχε

Με το συνολάκι μου από πάνω ...  Χεχε

Κάτσε και θα δείς ...  Σσσσσσ
Καταγράφηκε
ZORDAN
Συντονιστής
I Live Here

Minority Report

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #40 στις: Οκτώβριος 11, 2011, 01:30:41 μμ »

Αυτο Το Θέμα Ειναι Sticky!  ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΤΟ!    biggrin
Καταγράφηκε

Never ride faster, than your guardian Angel can fly!
Σελίδες: 1 2 [3]   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: