Σελίδες: [1] 2   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: Δεν ξεκινάει - πρόβλημα μπαταρίας  (Αναγνώστηκε 1018 φορές)
DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Οκτώβριος 23, 2011, 06:15:55 μμ »

Ένα πρωί, μόλις δρόσισε ο καιρός, (τυχαίο? δε νωμίζω...) συνέβη και σε εμένα: "κλακ" και... τίποτα.

Ήμουν όμως προετοιμασμένος, ψυχικά και υλικά.

Τηλ σε συνάδελφο οτι θα αργήσω καμιά ωρίτσα, ξήλωμα μπαταρίας, και μετά μια ωρίτσα στο φορτιστή ήταν έτοιμη. Βέβαια το συμβάν επαναλαμβανόταν κάθε 2-5 μέρες μέχρι την οριστική λύση η οποία ακολουθεί:

Για όποιον βαριέται τις πολλές λεπτομέρειες:
1- Αποφυγή των "ειδικών".
2- τη μπαταρία που φωράει η Guzzi και βρήκα στο http://www.motoloco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=314&category_id=57&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=el
3- Φόρτιση στο σπίτι τηρώντας τις οδηγίες που είχε μέσα η μπαταρία, με το φορτιστή αυτόν... http://forum.motoguzziclub.gr/index.php/topic,4572.0.html

Οι λεπτομέρειες:
Από πέρυσι που είχα αλλάξει μπαταρία (σε ηλεκτρολόγο), την είχα ψυλλιαστεί τη δουλειά. Κινέζικη, YΤΧ20Α-ΒS, φορτισμένη ένας θεός ξέρει πως...

Οι τιμές που έβλεπα στο βολτόμετρο της μηχανής πρίν αλλάξω μπαταρία, ήταν:
- σβηστός κινητήρας, πριν τη μιζιά, έδειχνε 12 V
- στη μιζιά έπεφτε στα 8,2 με 8,4
- με λειτουργία του κινητήρα έβλεπα περίπου 13,2-13,4

Με τη νέα μπαταρία:
- σβηστός κινητήρας, 12,1
- στη μιζιά, συνήθως μένει στα 10,2 έχω δει και 9,6
- σε λειτουργία, βλέπω μέχρι και 14

Τι καταλαβαίνω από αυτές τις διαφορές:
Α- με σβηστό κινητήρα, υπάρχουν στη μπαταρία τα φορτία όλων των ηλεκτρονικών, ανάφλεξη - όργανα - φώτα θέσης. Προφανώς αυτά είναι αρκετά μικρά ώστε να μην υπάρχει σημαντική διαφορά στη μπαταρία.
Β- στη μιζιά, η παλιά μπαταρία έδινε ότι ρεύμα είχε και δεν είχε, με αποτέλεσμα να πέφτει τόσο η τάση. Η νέα είναι πιο δυνατή, και δεν πέφτει τόσο.
Γ- στη λειτουργία, η παλιά μπαταρία είχε χαμηλότερη τάση γιατί "τραβούσε" πιο πολύ ρεύμα από το δυναμό. Αυτό δείχνει ότι με τη μιζιά ξεφορτιζώταν τελείως ή ότι είχε αρχίσει να δημιουργεί εσωτερικά βραχυκυκλώματα. Πάντως η νέα δεν τραβάει τόσο ρεύμα, γιαυτό η τάση είναι υψηλότερη.

Πιθανές ερωτήσεις...
Γιατί σώνει και καλά αυτή την μπαταρία?
Καταρχήν δεν εμπιστεύομαι πολύ τους "ειδικούς" που ισχυρίζονται ότι "ίδιο είναι" ή που πρέπει να πιστέψω ότι γνωρίζουν περισσότερα από τον κατασκευαστή. Αν κάτι είναι διαφορετικό, θέλω να ξέρω ποιές είναι οι διαφορές.

Οπότε... YTX20CH-BS βρήκα μόνο σε YUASA... ο επόμενος όμοιος τύπος (και αυτός που βρίσκεις εύκολα - και σε άλλες μάρκες) είναι ο YTX20A-BS (τέτοια ήταν η παλιά μπαταρία - ίδιες διαστάσεις και ίδια AH). Γιατί να βγάζει η yuasa 2 διαφορετικές - ίδιες μπαταρίες? Και η Guzzi, γιατί διάλεξε αυτή και όχι την άλλη ίδια?
Οι διαφορές τους:
(Από yuasa)
Grid System: Computer-Designed RadialGrids = Increased conductivity for higher starting wattage, increased vibration resistance
Separator: Puncture Resistant AGM (Absorbed Glass Mat) = Material High puncture resistant separator for increased service in high vibration applications

- η yuasa έχει τη "CH" στην κατηγορία "High performance", δίνοντας μέχρι και 30% περισσότερο ρεύμα στη μίζα
- έχει διαφορετική κατασκευή εσωτερικά, στα στοιχεία, ώστε να είναι ανθεκτική σε κραδασμούς
(αυτό για τους κραδασμούς κάτι μου λέει, μιας που έχει γυαλί μέσα, μήπως έκανε ρωγμούλες η παλιά και είχαν βραχυκυκλώσει μερικά στοιχεία?)
- το πακετάκι με τα οξέα που τις συνοδεύει είναι διαφορετικό. η CH έχει 10% παραπάνω οξύ, μεγαλύτερης πυκνότητας. Ίσως το "μέχρι και 30% παραπάνω" που λένε να μην είναι μούφα.
****(EDIT) ακόμα μια "μικρή" διαφορά: η "CH" είναι 18ΑΗ ενώ την "Α" την έχω δεί αλλού 18 και αλλού 17 (EDIT)****

Γιατί φόρτιση στο σπίτι?
Για να είμαι σίγουρος ότι θα γίνει με τον τρόπο που λέει ο κατασκευαστής...
πχ,
λέει να μείνουν τα μπουκαλάκια με τα χημικά να στραγγίξουν μόνα τους μέσα στη μπαταρία, πράγμα που μπορεί να χρειαστεί 20 λεπτά, και για κανένα λόγο να μην τρυπηθούν από πάνω για να μπει αέρας... Ο ηλεκτρολόγος είχε κάνει αυτό ακριβώς, τα είχε τρυπήσει από πάνω για πιο γρήγορα.
Επίσης λέει, για να ζήσει παραπάνω η μπαταρία, να μείνουν τα οξέα στη μπαταρία τουλάχιστον 1 ώρα πριν αρχίσει η φόρτιση... Δεν έχω ιδέα αν ο ηλεκτρολόγος το ήξερε (ή τον ένοιαζε) αυτό.
Οπότε... Αν και δεν έχω ιδέα από φυσική και χημεία για το πως επηρεάζουν αυτά τη μπαταρία, προτιμώ να γίνονται οι εργασίες σύμφωνα με τον τρόπο που λέει ο κατασκευαστής αντί τον τρόπο που ξέρει ο μάστορας

Εκτώς αυτού, ειναι ωραίο να  luigi
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 23, 2011, 06:23:19 μμ από DonRodrigo » Καταγράφηκε

A. Manzoni "I promessi sposi"...
Dakota
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

Coolantza Motorcyclist

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Οκτώβριος 23, 2011, 09:44:40 μμ »

4,5 χρόνια έχω την εργοστασιακή μπαταρία. Την προηγούμενη Κυριακή την έβαλα μπρος μετά από 1 μήνα και πήρε αμέσως. Η τιμή της στα 167€ είναι αρκετά αλμυρή αλλά αν αντέχει 5 χρόνια τα αξίζει τα λεφτά της.
Καταγράφηκε

Όχι άλλο σώσιμο.
Pan. Lamprogiannis
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Οκτώβριος 23, 2011, 11:22:10 μμ »

Σε καθημερινη χρηση, μετρημένο σε όλα τα 12volta που περασανε από το χέρι μου, εχω υπολογίσει μεση ζωή Μπαταρίας 2.5 χρόνια.  Εξαίρεση το 6volto ΧΤ που δουλευε επ αοριστο με την ίδια μπαταρία, αφου και χωρις μπαταρία  δούλευε κανονικά (εκτός φλας!)
Αν μετα από τοσο χρόνο στο περίπου, αρχίσει τα νούμερα (ας πούμε  βήχα στη μιζιά & reset στο ρολόι όπως χτες το πρωί...) προγραμματίζω σιγα σιγα την αντικατασταση.
Αν παίζει στις ιδιες διαστασεις & ίδια Αh, δίνω κανένα 20άρικο παραπάνω για σφραγισμένη GEL (για το GS 1150 παίζει BOSCH!) και  για 2.5(+) χρόνια ξεχνάω καθε έλεγχο: υγρά, γρασσακι στους πόλους κλπ
Καταγράφηκε

Θα με φάει η περιέργεια...
Τί είναι μετά την επόμενη στροφή?
Pan. Lamprogiannis
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Οκτώβριος 23, 2011, 11:28:47 μμ »

Ξέχασα. Οι φτηνές ΝΟ ΝΑΜΕ Κίνα κλπ είναι ακριβες για τα χιλιόμετρα που (δεν) βγάζουνε. Χώρια το σπάσιμο καθε λιγο και λιγάκι, καλώδια, φορτώματα, ψάξιμο για αντικατασταση κι ότι να ναι....
Καταγράφηκε

Θα με φάει η περιέργεια...
Τί είναι μετά την επόμενη στροφή?
ZORDAN
Συντονιστής
I Live Here

Minority Report

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 12:54:09 πμ »

Επισης, για να μην σωνει και καλά αυτό
Από πέρυσι που είχα αλλάξει μπαταρία...
παιζεις ειτε http://forum.motoguzziclub.gr/index.php/topic,4875.msg65031.html#msg65031, ειτε Πετρος Αθανασιαδης(35€)  biggrin

Ειναι πλεον γεγονος οτι μετά τα 2-2,5 χρονια στα ΒrevoGrisoSportειδή,...η αδυνατη μπαταρια ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΙ.

mother battery man is speaking, since the last 5+ years. And will continue speaking. Duracell  biggrin

Καταγράφηκε

Never ride faster, than your guardian Angel can fly!
faraway
Guzzi Fetish

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 10:22:29 πμ »

Ότι πιο σπαστικό έχουν επάνω τους τα μηχανάκια είναι οι μπαταρίες . 
Και εμένα την προηγούμενη Τετάρτη , και ενώ είμαι αρματωμένος με κράνος , cordures , ισοθερμικά , leatt ...ktl , κάνω να βάλω μπροστά και τίποτα . Το απόλυτο ξενέρωμα ....να ψάχνω καλώδια και να βάζω μπρος το αμάξι για να πάω μια βόλτα  Γκρρρ!!
Δύο χρονάκια και κάτι η μπαταρία (Νο name) , αγορασμένη από τον έμπειρο και πολυ ξερίδη γνωστό έμπορο μπαταριών στην Άρτα .

Anyway ....δεν πτοούμε , και λόγο έλλειψης χρημάτων θα παίζει ένα γερό φόρτισμα πριν από κάθε βόλτα , ίσα ίσα για να παίρνει μπροστά το πρωί με τα κρύα .
Και όταν θα ψοφήσει εντελώς (ή θα γεμίσει η τσέπη ) θα το ψαξω το θέμα και ή θα πάω για κάποια από τις διάσημες yuasa ή odyssey , ή θα παραγγείλω καμία custom λιθίου από γνωστό με βάρος μόλις 200gr !!! notworthy
Καταγράφηκε
SPONT
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

GUZZIHOLIC GUZZISTA 100%

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 04:58:41 μμ »

δεν θυμαμαι καλα αλλα νομιζω οτι καπου λεγαμε για εναν καλο φορτιστη οξφορντ 3800

μεχρι την πεμπτη εχει 20% εκπτωση στο πρακτικερ ( 66 ευρω)

μεγεια
Καταγράφηκε

αυτο που μενει οταν τελειωνουν ολα ειναι η γευση τους
aquile
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 05:30:43 μμ »

Σας βλεπω να αναφερετε τα 2,5 χρονια σαν συνηθισμενη διαρκεια μιας καλης μπαταριας. Πραγματι συμφωνω οτι μερικα μοντελα "τρωνε" τις μπαταριες τους γρηγοροτερα απο αλλα και εχω στατιστικα πολλων χρονων για καποια κλασσικα Guzzi αλλα δειτε κι αυτο: old
Πως θα σας φαινοτανε μπαταρια με κοστος κατω απο 150 ευρω να κραταει 12 χρονια? rasta
Διαβαστε εδω:
http://forum.motoguzziclub.gr/index.php/topic,2101.msg40964/topicseen.html#msg40964
Καταγράφηκε

Γυρνωντας προς τα πισω ολοταχως, προσπερασαμε δυστυχως και την εποχη του Carlo...
faraway
Guzzi Fetish

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 07:26:50 μμ »

Φορτιστή εγώ χρησιμοποιώ τον optimate 4.

Στα της μπαταρίας , να προσθέσω πως η αδυναμία της να εκκινήσει ένα κινητήρα μετά από παρατεταμένη ακινησία και σε χαμηλές θερμοκρασίες , δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα ή ότι χάλασε , όπως θέλουν να πλασάρουν επαγγελματίες και να τσεπώνουν τα εύκολα 70-150 € μιας καινούργιας .

Θεωρώ πως η διάρκεια ζωής μια μπαταρίας είναι άνετα 4-5 χρόνια , αφού όμως το σύστημα φόρτισης λειτουργεί σωστά και επίσης δεν έχουμε πολλά μπλιμπλίκια αναμμένα στη μοτό , όπως προβολάκια , θερμαινόμενα , gps , κινητά , ψυγεία , θερμοσίφωνο , αερόθερμο ...κτλ Χεχε

Εγώ τη πάτησα και έβαλα μια no name όπως είπα και παραπάνω την οποία και πλήρωσα και 75 € στο φωτεινό παντογνώστη έμπορο . Από το πρώτο χρόνο μου έκανε τσαλίμια κάθε φορά που πήγαινα να βάλω μπροστά μετά από χαμηλές θερμοκρασίες , ενώ το καλοκαίρι τσακμάκι . Έτσι πήρα το φορτιστή και ηρέμησα . Τη πάτησα βέβαια προχτές για δύο λόγους :

a) γιατί ενώ είδα τα κρύα , θεώρησα πως δεν θα έχω πρόβλημα μιας και το έιχα δουλέψει το μηχανάκι 15μέρες πριν ( ενώ κανονικά λειτουργεί μια φορά το μήνα )
β) γιατί όταν πήγα να τη βάλω μπροστά άναψα τη μεγάλη σκάλα για να ξυπνήσω τη μπαταρία προφανώς παραπάνω από τι έπρεπε με αποτέλεσμα να την στεγνώσω εντελώς .

Πάντως στις μπαταρίες , η θεωρία ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει κανονικά . Και μεταφράζεται στην ικανότητα της μπαταρίας να μπορεί να διαθέσει την ενέργεια της κάτω από συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας αλλά και παρατεταμένης ακινησίας .  ok

Καταγράφηκε
DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 08:09:01 μμ »

δεν θυμαμαι καλα αλλα νομιζω οτι καπου λεγαμε για εναν καλο φορτιστη οξφορντ 3800

μεχρι την πεμπτη εχει 20% εκπτωση στο πρακτικερ ( 66 ευρω)

μεγεια

Αυτός είναι, τον είχε πετύχει σαν μοντέλο ο astrahan, τον έψαχνα, τον πήρα όπως λέω και στο link με 75 €... οραιότατος, ένα κουμπί έχει όλο κιόλο, για 3 είδη μπαταρίας (και φόρτισης), 800mA, 3600mA, και 3600mA στα14,7V (AGM μπαταρίες). Τον συνδέεις, διαλέγεις mode κιαι τα κάνει μόνος του... μέχρι και το test ΄πλήρης φόρτισης (μια ώρα μετά τη φόρτιση να έχει η μπαταρία 12,7V)

΄

Με την ευκαιρία...

Το θέμα το άνοιξα κυρίως για να γράψω τις τάσεις της ετοιμοθάνατης μπαταρίας και της καινούργιας, ώστε να υπάρχει ενα σημείο αναφοράς. Αν κάποιος δεί στο καντράν κάποιο απο τα νούμερα που έβλεπα με την παλιά μου μπαταρία, καλό είναι να ετοιμάζεται για μπαταρία και όχι για συνδετήρα.
Αν πάλι βλέπει τα νούμερα που έγραψα για την καινούργια, αλλά "τσακ"... πιο καλά να ψάξει για συνδετήρα (και ας έχει και το κινητό του battery man πρόχειρο για οδηγίες)

Επίσης, ήθελα να δείξω το θέμα των κραδασμών, που μπορούν να ραίσουν τα εσωτερικά στοιχεία της μπαταρίας, βραχυκυκλώνοντάς τα. Ίσως δεν το τόνισα αρκετά?  
Grid System: Computer-Designed RadialGrids = Increased conductivity for higher starting wattage, increased vibration resistance
Separator: Puncture Resistant AGM (Absorbed Glass Mat) = Material High puncture resistant separator for increased service in high vibration applications

Έχουν τα μηχανάκια μας κραδασμούς? Γιατί η Guzzi βάζει σε όλα τα big block την YTX20CH-BS και όχι την "ίδια" YTX20A-BS?

Τέλος, το σύνθημα... RTFM Read The Fucking Manual

Α, ναι... και το λινκ για το motoloco... αν κάποιος βρει τη συγγεκριμένη μπαταρία σε πιο καλή τιμή, δε βλάφτει να το γράψει, εγώ αυτο βρήκα...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 24, 2011, 08:18:04 μμ από DonRodrigo » Καταγράφηκε

ashton
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 08:53:37 μμ »

Κι εγώ μάλλον για άλλαγμα πάω..
μόλις αρχίσανε τα κρύα άρχισε τα τσαλίμια ...
της έκανα μια καλή φόρτιση σήμερα και θα δείξει αν θα τη βγάλει καθαρή το χειμώνα .
Καταγράφηκε
DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 11:42:13 μμ »

.........
 και επίσης δεν έχουμε πολλά μπλιμπλίκια αναμμένα στη μοτό , όπως προβολάκια , θερμαινόμενα , gps , κινητά , ψυγεία , θερμοσίφωνο , αερόθερμο ...κτλ Χεχε
........

...και εδώ βοηθάει να καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που δείχνει το βολτόμετρο, και για ποιο λόγο υπάρχει στο καντράν. (μη ξεχνιόμαστε, είμαστε στο τμήμα 2006 ...)
Όταν δουλεύει ο κινητήρας, και με μπαταρία φορτισμένη, βλέπουμε 13,9 ~ 14 V ίσως και παραπάνω.
Κάπου έχω δεί για φόρτιση 14,7 για τις AGM, αλλά δε ξέρω αν αυτό είναι ημι-ανορθωμένο και αν μπορεί το βολτόμετρο να το πιάσει, οπότε το 14 πιστεύω οτι είναι μια χαρα.

Το δυναμό (και ο ανορθωτής)  έχει συγκεκριμένη ικανότητα ισχύος, αν αυξηθεί πολύ το ρεύμα ή καίγεται ασφάλεια ή πέφτει η τάση (αν ο ανορθωτής έχει ενσωματωμένη προστασία).
Άν λοιπών δούμε τάση πχ 13,2 V αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή αυτή ζητάμε από τον ανορθωτή να δώσει παραπάνω από ότι μπορεί. Ναι, όπως έγραψε ο faraway, μάλλον πρέπει να σβήσουμε το θερμοσίφωνα.

Αν δεν έχουμε περίεργες καταναλώσεις (γκριπ κτλ) αλλά η τάση δεν ανεβαίνει, ούτε μετά απο μεγάλη βόλτα-φόρτιση, μάλλον το παραπάνω ρεύμα - που δεν μπορεί να δώσει ο ανορθωτής - φεύγει σε βραχυκύκλωμα. Το βραχυκύκλωμα που δεν είναι τόσο έντονο ώστε να κάψει ασφάλεια ούτε να μηδενίσει την τάση (13V είναι πολύ ψηλά για "γερό" βραχυκύκλωμα), είναι αυτό που γίνεται μέσα στη μπαταρία όταν ραΐσει/διαβρωθεί κάποιο από τα (πολλά) μονωτικά που υπάρχουν ανάμεσα στα στοιχεία της.
Καταγράφηκε

DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Οκτώβριος 25, 2011, 12:08:06 πμ »

Συνέχεια :-)

Η πιο σημαντική ένδειξη βέβαια, είναι αυτή που δείχνει το βολτόμετρο την ώρα που γυρνάει η μίζα. Η στιγμή της αλήθειας.

Κατά τη γνώμη μου, όποιος έχει βολτόμετρο διαθέσιμο, κάθε φορά που βάζει μπρός, αυτό πρέπει να κοιτάει. Άντε, τη μια φορά που θα είναι ο θεοκόματος στο πεζοδρόμιο, ας μη κοιτάει το βολτόμετρο...

Η μπαταρία λοιπών, ακόμα και αν την έχουμε αφήσει μερόνυχτα στο φορτιστή, και αν την έχουμε μετρήσει αφού περάσει πάνω από μια ώρα μετά τη φόρτιση και έχουμε δει πάνω από 12,7 V πριν τη βάλουμε στη μηχανή (είπαμε RTFM) και είμαστε σίγουροι ότι είναι "τούμπανο"... μπορεί να έχει φτάσει η ώρα της!!!

Αυτό γίνεται αν έχουν σχηματιστεί άλατα στις πλάκες της. Ο κρύσταλλος που "κολλάει" πάνω στην πλάκα, δημιουργεί μόνωση. Τη στιγμή που θέλουμε να μας δώσει η μπαταρία το πιο πολύ ρεύμα, ο κρύσταλλος δεν αφήνει το ρεύμα να περάσει από αυτό το σημείο. Ανάλογα λοιπών με την επιφάνεια που (δεν) έχει καλυφθεί από άλατα είναι και η διαθέσιμη ισχύς της μπαταρίας.

Αν λοιπών έχει περιοριστεί η διαθέσιμη ισχύς και η μίζα προσπαθεί να τραβήξει το ρεύμα της, η τάση κάνει βουτιά. Απ' ότι κατάλαβα, το όριο είναι τα 8,5V. Αν πέσει η τάση εκεί, τότε... ετοιμαστείτε για "κλακ". Και μιας που είμαστε φρονίμων παιδιά, ήδη από τα 9 και κάτω θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι.

ΥΓ @aquile: Ενδιαφέρων site, αλλά εκτός που ντεν κζερω γκερμανικα καρντια μου, είδα να έχει τους πόλους ανάπωδα και δεν έχει 18ΑΗ... Το σημείο ανφωράς μου είναι η YTX20CH-BS που φοράει η Guzzi σε breva,griso,norge,jackal,cali (εκτώς ενώς) δηλαδή όλα τα μεγάλα απο 2006+ Το MGS φοράει άλλη και το stelvio δε ξέρω. Καλώς ή κακώς, τον τύπο αυτό τον έχει μόνο η yuasa.

ΥΓ2... ψάχνωντας κατάλαβα οτι το μοντέλο αυτό δεν είναι της yuasa, αλλά είναι κωδικός JSI ( Japan Semicondactor Institute). Άλλοι κατασκευαστές έχουν αντιστοίχηση των κωδικών τους με το JSI (πχ varta), άλλοι χρησιμοποιούν κυρίως του JSI (πχ yuasa) και άλλοι χρησιμοποιούν αποκλειστικά δικούς τους κωδικούς για να κάνουν τη ζωή μας ενδιαφέρουσα (χωράει? βάλτη)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 25, 2011, 12:35:12 πμ από DonRodrigo » Καταγράφηκε

DiK
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: Οκτώβριος 25, 2011, 04:57:33 μμ »

Σήμερα μου παρουσιάσε και μένα πρόβλημα στην μπαταρία, ευτυχώς ήμουν σχετικά τυχερός

Φοράει YUASA και πρέπει να είναι 3-4 μηνών (αν αληθεύει αυτό που μου είπε ο πωλητής-γενικά δεν τον κόβω να λεει ****).

Όταν προσπαθούσα να την βάλω μπροστά το πρωί, έσβηνε όλη η οθόνη και ξαναέκανε "restart". Η ένδειξη στην οθόνη ήταν γύρω στα 12,2 αν θυμάμαι καλά...Σε κάποια φαση, αφου την φόρτισα πάνω στην μηχανή για κανα 30', έδειξε 14 και πήρε μπροστά κανονικά..Στην μιζιά για να παρει μπροστά, έγραφε στιγμιαία κάτι κουλά και εν κινήσει είχε 13,5-13,6.

Μετά απο 5 ώρες, παλι δεν έπαιρνε μπροστά με ένδειξη 12,5-12,6 αλλά όταν μίζαρα, πήγαινε στιγμιαία πιο κάτω. Για καλή μου τυχη, βρηκα φίλο με αυτοκίνητο που συνδεθήκαμε με καλώδια και πήρε αμέσως μπροστά. Όταν είχε ανοικτό το αμάξι αυτός, η ένδειξη ήτο 14,2, ενώ με το που το έσβηνε πήγαινε στο 13,7. Τελικά εν κινήσει είχα παλι 13,5. Με το που εφτασα σπίτι, και έκλεισα απο το κουμπί τον κινητήρα, πήγε στο 12,7 και στα καπάκια δεν ξαναξεκινούσε.

Τώρα φορτίζεται σπίτι, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα έχει αποτέλεσμα

Ηλεκτρολόγος21
Καταγράφηκε
mourat
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #14 στις: Οκτώβριος 25, 2011, 05:08:43 μμ »

ειδικος δεν ειμαι....... old
αλλα μου φαινεται οτι δεν φορτιζει σωστα η μπαταρια σου  rasta
Καταγράφηκε