Σελίδες: 1 [2]   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: Δεν ξεκινάει - πρόβλημα μπαταρίας  (Αναγνώστηκε 1018 φορές)
DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #15 στις: Οκτώβριος 25, 2011, 08:18:43 μμ »

@DiK:

Παράξενα όλα αυτά... απο τη μιά τα νούμερα δείχνουν μια χαρά μπαταρία, απο την άλλη το 13,5 είναι οριακά ύποπτο. Μπας και έχεις τίποτα "extra" συνδεμένο? Ακόμα και πχ τροφοδοσία gps να'χεις, χωρίς το gps πάνω, μπορεί να έχει παρουσιάσει διαροή το καλώδιο... Αν έχεις το θερμοσίφωνο που λέγαμε πιο πάνω, θα σου κόψω την καλήμέρα... Επίσης, υποθέτω οτι έχεις τσεκάρει σφίξιμο - καθαρότητα των πόλων...

Αυτό που δεν μας λές είναι πόσο πιο κάτω δείχνει τη στιγμή της μιζιάς. Αυτό το "έγραφε στιγμιαία κάτι κουλά" είναι όλο το ζουμί. Α! ναι, και όταν λέμε yuasa, ποιά yuasa? μπας και είναι καμιά μικρότερη?
Καταγράφηκε

A. Manzoni "I promessi sposi"...
DiK
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #16 στις: Οκτώβριος 25, 2011, 08:42:08 μμ »

@DiK:

Παράξενα όλα αυτά... απο τη μιά τα νούμερα δείχνουν μια χαρά μπαταρία, απο την άλλη το 13,5 είναι οριακά ύποπτο. Μπας και έχεις τίποτα "extra" συνδεμένο? Ακόμα και πχ τροφοδοσία gps να'χεις, χωρίς το gps πάνω, μπορεί να έχει παρουσιάσει διαροή το καλώδιο... Αν έχεις το θερμοσίφωνο που λέγαμε πιο πάνω, θα σου κόψω την καλήμέρα... Επίσης, υποθέτω οτι έχεις τσεκάρει σφίξιμο - καθαρότητα των πόλων...

Αυτό που δεν μας λές είναι πόσο πιο κάτω δείχνει τη στιγμή της μιζιάς. Αυτό το "έγραφε στιγμιαία κάτι κουλά" είναι όλο το ζουμί. Α! ναι, και όταν λέμε yuasa, ποιά yuasa? μπας και είναι καμιά μικρότερη?
Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον, Βαγγέλη με λένε

Δεν έχω απολύτως τίποτα πανω (εκτός του συναγερμού) που σήμερα δεν τον έβαλα.

Εχω την YTX20CH-BS

Την πρώτη φορά που πήρε μπροστά στην μιζιά τα νούμερα χόρευαν σαφώς πιο κάτω απο το 13,5 που έχει εν κινήσει

Καταγράφηκε
DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #17 στις: Οκτώβριος 25, 2011, 09:41:43 μμ »

13,5 εν κινήσει ειναι η φόρτιση.

Το θέμα είναι πόσο δείχνει τη στιγμή της μιζιάς.

.........
 το όριο είναι τα 8,5V. Αν πέσει η τάση εκεί, τότε... ετοιμαστείτε για "κλακ". Και μιας που είμαστε φρονίμων παιδιά, ήδη από τα 9 και κάτω θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι.
........

Αν είναι πάνω απο 9, μάλλον πρέπει να δείς εδώ http://forum.motoguzziclub.gr/index.php/topic,3662.75.html ξεκίνα απο την 1η φωτό και.... καλο διάβασμα
Καταγράφηκε

DiK
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #18 στις: Οκτώβριος 26, 2011, 08:49:40 πμ »

Καλημέρες

Προσπάθησα να κάνω δουλειά με έναν σκατοφορτιστή που έχω.

Το αποτέλεσμα: 12,8 όταν είναι κλειστή 8/10 φορές πήρε κανονικά μπροστά (τις άλλες 2 ένοιωθα σαν να με καλούσε να δώσω λίγο γκάζι-και όντως έτσι έγινε και πήρε τελικά) με ένδειξη μπαταρίας στην μιζιά άλλες φορές 10,3 και μέχρι 11,2. Όταν παίρνει μπροστά ανεβαίνει στα 13,7-13,8

Θα ζήσει γιατροί μου?
Καταγράφηκε
FANIS
Συντονιστής
I Live Here

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #19 στις: Οκτώβριος 26, 2011, 10:58:54 πμ »

Εμένα ένα χρόνο τώρα είναι στο 13.2

Θα ζήσει....

biggrin
Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
ZORDAN
Συντονιστής
I Live Here

Minority Report

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #20 στις: Οκτώβριος 26, 2011, 11:12:15 πμ »

Εγω παλι,....με τα νουμερα επι νουμερων και τα volt επι volts που εχουν γραφει εδω μεσα,....δεν νομιζω οτι βοηθανε κανεναν να παρακολουθησει το συγκεκριμενο topic.  know nothing

Aυτο που μου εχει μεινει - απο προσωπικη πολυετη εμπειρια - ειναι: Καβασακι 6+ χρονια με μπαταρια μαμά. Μπρεβα 5+ χρονια μπαταρια μαμά. Και παραπισω να παω,...παλι τα ιδια βλεπω. ΤDM 1999-2006 μπαταρια μαμα, κλπ.  old

Τι συμπερασμα βγαζω? Αν το μηχανακι εχει εργοστασιακη μπαταρια ή αλλαγμενη -όχι Κινα - και στα 2 ή 3 χρονια το ρευμα μου κανει σχεδια, Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ.

ΥΓ. Φορτιστη, δεν ειχα ποτέ στην καριέρα μου.
Καταγράφηκε

Never ride faster, than your guardian Angel can fly!
Dakota
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

Coolantza Motorcyclist

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #21 στις: Οκτώβριος 26, 2011, 12:14:50 μμ »

11,4 σβηστό, κάνει βουτιά στο 8,4 όταν πατάω μίζα και 13,3 όταν δουλεύει.  know nothing
Καταγράφηκε

Όχι άλλο σώσιμο.
faraway
Guzzi Fetish

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #22 στις: Οκτώβριος 26, 2011, 12:42:44 μμ »

Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα και κοινά για τα περισσότερα μηχανάκια εκεί έξω . Και λέω για τα περισσότερα , γιατί αν θυμάμαι καλά σε κάποιο άλλο θέμα εδώ που μιλάγαμε για ρεύματα πάλι , κάποιος είχε αναφέρει μια διαφορετική λειτουργία της γεννήτριας στα guzzi σε σχέση με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες .

Αν λοιπόν εξαιρέσω τα guzzi , για τα οπόια δεν γνωρίζω για να μιλήσω αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να συμπληρώσει κάποιος μετά απο εμένα τα νούμερα στις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες έχουν ως εξής .

Με σβηστό το μηχανάκι η μέτρηση πρέπει να είναι πάνω από 12 v και κάτι ψηλά . Καλές μπαταρίες και καλοδιατηρημένες δείχνουν και 13,1 και 13,4 ...κτλ 

Σε λειτουργία το μηχανάκι και με τα φώτα του ας πούμε αναμένα πρέπει να παίζει σε νούμερα 13-15 . Εγώ αν έβλεπα νούμερα βέβαια κοντά στο 13 θα ανυσηχούσα για το κατά πόσο μπορεί αυτή η τάση να φορτίσει και τη μπαταρία μου εγκαίρως .
Γιατί από τη τάση που βλέπουμε , υπολογίζουμε 1 volt μένει στη μπαταρία για να τη φορτίζει και τα υπόλοιπα διοχετεύονται στις αναγκες του συστήματος , δλδ , φώτα , εγκέφαλος , μπεκ , φλας , θερμαινόμενα ...κτλ

Δλδ το 13,2 το θεωρώ  οριακό χαμηλά , γιατί μπορεί να μην αφήνει πολύ ρεύμα για να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία μου σε μια μικρή βόλτα .

Τα νούμερα αυτά ανεβαίνουν καθώς ανεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα . Επειδή τα πηνία βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με το στρόφαλο , όταν οι στροφές ανεβαίνουν ανεβαίνει και η τάση . Αν δλδ βλέπουμε ρελαντί 13,5 στις 4000 στροφές πρέπει να βλέπουμε κάτι παραπάνω 13,7 ή και 13,9 αναλόγα τις δυνατότητες του ανορθωτή μας .

Συνήθως η αποτυχίες των μπαταριών οφείλονται ή σε αυξημένη κατανάλωση ή σε ελαττωματικό ανορθωτή .

Αν πχ , κάποιος έχει αναμένα τα φώτα , extra προβολάκια , θερμαινόμενα , έχει το gps να φορτίζει , θερμαινόμενα καθίσματα και το cd , μπορεί κάλλιστα να δει τα volt του να έχουν πέσει κάτω από το 13 πλησιάζωντας τα 12 ή και παρακάτω . Αυτό σημαίνει πως επειδή η τροφοδοσία του συστήματος έχει προτεραιότητα , έναντι της μπαταρίας αυτή έχει πάψει να φορτίζεται και αντιθέτως προσφέρει το ρεύμα της ώστε να μην κρεμάσει το σύστημα και σβήσει ο κινητήρας .

Υπάρχουν ταξιδιωτικά και ιστορίες εκεί έξω από τέτοιες περιπτώσεις .

Το δεύτερο είναι ο χαλασμένος ανορθωτής . Χαλασμένος σημαίνει πως ή δεν δίνει καθόλου ρέυματα , οποτε είτε βάζουμε μπροστά είτε όχι τα ίδια ρευματα θα βλέπουμε , και η δευτερη βλάβη και πιο σύνηθισμένη είναι να δίνει ρεύματα ότι να ναι .

Ο δικός μου έδινε στο ρελαντί 14.8 και όταν άνοιγες το γκάζι δούλευε αναποδα και κατέβαζε στα 12.3  Χεχε
Μπορεί να υποφορτίζει που σημαίνει πως σύντομα η μπαταρία μας θα μείνει από ενέργεια ή να υπερφορτίζει ( που είναι και επικύνδυνο ) καταστρέφοντας τη μπαταρία και ότι άλλο προλάβει .

Ξαναλέω αυτά που γράφω αφορούν τα περισσότερα μηχανάκια εκτός των guzzi που έχουν ( νομίζω ) διαφορετική λειτουργία στα ρεύματα τους)

ΥΓ . αυτό που αναφέρετε , δλδ η στιγμιαία πτώση της τάσης κατά την εκκίνηση του κινητήρα είναι φυσιολογικότατο . Όταν αυτή πέσει βέβαια κάτω από ένα νούμερο δεν θα παίρνει μπροστά .
ΥΓ1. δε ξέρω αν βοήθησα ή μπέρδεψα παραπάνω , οπότε ζητάω συγνώμη προκαταβολικά .  Τιιιι?
Καταγράφηκε
DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #23 στις: Οκτώβριος 26, 2011, 09:54:52 μμ »

13,5 εν κινήσει ειναι η φόρτιση.

Το θέμα είναι πόσο δείχνει τη στιγμή της μιζιάς.

.........
 το όριο είναι τα 8,5V. Αν πέσει η τάση εκεί, τότε... ετοιμαστείτε για "κλακ". Και μιας που είμαστε φρονίμων παιδιά, ήδη από τα 9 και κάτω θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι.
........

Αν είναι πάνω απο 9, μάλλον πρέπει να δείς εδώ http://forum.motoguzziclub.gr/index.php/topic,3662.75.html ξεκίνα απο την 1η φωτό και.... καλο διάβασμα

Δια ταύτα...

....
 με ένδειξη μπαταρίας στην μιζιά άλλες φορές 10,3 και μέχρι 11,2. Όταν παίρνει μπροστά ανεβαίνει στα 13,7-13,8

Θα ζήσει γιατροί μου?

@DiK:
Δεν έχω ιδέα τί θα ζήσει, η μπαταρία πάνως είναι μιά χαρά, τούμπανο. Ξεκίνα διαβάζωντας το link που έδωσα πριν και επαναλαμβάνω πιο πάνω. Αν δεν είναι ούτε αυτό, πας για πιο σοβαρό πρόβλημα - χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο (καλή τύχη με τους μαστόρους...).

11,4 σβηστό, κάνει βουτιά στο 8,4 όταν πατάω μίζα και 13,3 όταν δουλεύει.  know nothing

@Dakota:
ΚΛΑΚ
ΚΛΑΚ
ΚΛΑΚ
Η μπαταρία είναι άδεια. Γυρνάει ακόμα η μίζα? Ούτε του παπά... Κατ'αρχήν, κάντης μια καλή φόρτιση...

,....
με τα νουμερα επι νουμερων και τα volt επι volts που εχουν γραφει εδω μεσα,....δεν νομιζω οτι βοηθανε κανεναν να παρακολουθησει το συγκεκριμενο topic.
.....
Καβασακι 6+ χρονια με μπαταρια μαμά. Μπρεβα 5+ χρονια μπαταρια μαμά
.....
ΥΓ. Φορτιστη, δεν ειχα ποτέ στην καριέρα μου.

Υποψιάζωμαι οτι, επίσης στην καριέρα σου τα'λιωσες τα μηχανάκια στα χιλιώμετρα, σιγά που θα προλάβαινε η μπαταρία να ξεφωρτίσει...
Η μπαταρία "μαμά" είναι κάτι που ήθελα να δείξω. Η "ίδια" επειδή χωράει, δεν είναι ίδια.

****EDIT
στα παρακάτω χρησιμοποιώ τις λέξεις του zordan, αλλά σαν σχόλια δεν απευθύνονται σε εκείνον. Στο μυαλό μου, οδηγός Guzzi οφείλει να έχει (ή να θέλει να έχει) και μηχανολογική αντίληψη της μοτοσυκλέτας του. Πως είναι κατι κοπελίτσες που δεν ξέρουν πως ανοίγει το καπό του αυτοκινήτου τους? Ακριβώς το αντίθετο - πάντα στο μυαλό μου...
Τέλος EDIT *******

Τα νούμερα επι νούμερων είναι τα 6 που έγραψα στο αρχικό μου post.
3 νούμερα για (σχεδόν) άδεια μπαταρία και 3 για γεμάτη (αν και όχι "τούμπανο"). Και ίσως βοηθήσουν όποιον κάνει το κόπο να γυρίσει το διακόπτη στο "mode" - πάντα το 1ο που δείχνει είναι η τάση της μπαταρίας.
Στην τελική, είναι μια ένδειξη που καλό είναι να καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει στο καντράν...

Ας ξαναγράψω λοιπών τα νούμερα για την περίπτωση που έγινε μπέρδεμα:

Άδεια μπαταρία ή σχεδόν άδεια:
Σβηστός κινητήρας: 12V (ή χαμηλώτερα)
Στη μιζιά, ενώ γυρνάει η μίζα : 9V (ή χαμηλώτερα)
Ενώ λειτουργεί ο κινητήρας: Κάτω απο 13,4V

Μπαταρία γεμάτη (ή σχεδών)
Σβηστός κινητήρας: 12,1V (ή υψηλωτερα)
Στη μιζιά, ενώ γυρνάει η μίζα : 10V (ή υψηλωτερα)
Ενώ λειτουργεί ο κινητήρας: 13,6V (ή υψηλωτερα)

Και πάλι για την περίπτωση που δεν ήταν αρκετά εμφανές στο 1ο post, ΠΡΙΝ αλλάξω τη μπαταρία τη φώρτισα. Και μάλιστα την έβαζα στο φορτιστή (αφού έμενα) κάθε 2~4 μέρες.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 27, 2011, 12:01:28 πμ από DonRodrigo » Καταγράφηκε

mourat
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #24 στις: Οκτώβριος 26, 2011, 11:25:28 μμ »

DIK ή κατα κοσμο Βαγγελη
θα συμφωνησω με τον faraway
στη θεση σου,
αρχικα θα κοιταζα αν λειτουργει σωστα ο Ανορθωτης

απο προσωπικη μου εμπειρια, οχι απο τη Στελβιο,
αλλα απο δυο Τζιλερα που εχω στη δουλεια
και τα δυο εμεναν συνεχεια απο μπαταρια
ειχαμε βαρεθει να τα πηγαινουμε για φορτιση
καθε 2-3 μηνες αλλαζαμε μπαταριες (ευρωπαικες+ασιατικες)
τελικα τα ειδε ενας σοβαρος ηλεκτρολογος
αμεσως ειπε οτι εχει χαλασει ο ανορθωτης*
βαλαμε καινουριο
και απο τοτε,
παει 1.5 χρονος και ξεκινουν με μιση μιζια
ακομα και αν καθονται για ενα μηνα

* πως εκανε την διαγνωση:
τα ανεβασε στο κεντρικο σταντ,
ανοιξε το γκαζι και αντι να ανεβαινουν τα βολτ οπως ανεβαινουν οι στροφες,
αυτα επεφταν και
οταν επεφταν οι στροφες τα βολτ ανεβαιναν,
δλδ κουλα πραγματα  Confused Χεχε Χεχε
Καταγράφηκε

MG STELVIO 1200 4V
 col de Turin edition
               κάθε Δευτέρα μετά τις 8 στον Βαλαωρίτη http://www.valaoritis.gr/
DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #25 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 10:33:14 μμ »

Επικαιροποίηση (για να'μαι και της μοδός) του θέματος, μιας που σφίγγουν τα κρύα...
Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2]   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: