Σελίδες: [1]   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: Προβλημα με συμπλεκτη breva 750 06  (Αναγνώστηκε 263 φορές)
nison
Guzzi Wannabee

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Νοέμβριος 16, 2011, 03:00:16 μμ »

Θα ηθελα να μοιραστω μια ανησυχια μου για το συμπλεκτη της breva μου.
πρωτα απο ολα μετα απο χρηση περιπου 10 ημερων αρχιζει να μην συμπλεκραρει οπως πρεπει με αποτελεσμα η αλλαγη στην 2α να ειναι σχεδον αδυνατη.μια λυση προσκαιρη ειναι να σφιξω και αλλο την ντιζα.οταν το κανω ολα ειναι οκ.αλλα επανερχεται το προβλημα.Μιλησα με ενα service εδω στην περιοχη μου(ntollas ξανθη)και μ προτεινε αλλαγη ντιζας.αλλοι μ λενε οτι μπορει να ειναι ο δισκος του συμπλεκτη..εχετε καμια ιδεα τι να κανω?
ευχαριστω!
Καταγράφηκε
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 03:11:34 μμ »

αν κατάλαβα καλά είναι καινούρια η μηχανή? (εννοώ άστρωτη, 0 χλμ)

αν ναι, δεν έχω απάντηση... know nothing

αν όχι, λάδια - βαλβολίνες κλπ είναι όλα οκ? φρέσκα?

γιατί αυτό που περιγράφεις μάλλον για έλλειψη (ή παλαιότητα) του λαδακίου μου κάνει... Σκέψη
Καταγράφηκε

Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
nison
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 05:55:59 μμ »

η μηχανη ειναι μεταχειρισμενη με 14800χλμ.στα 15000χλμ θα της κανω το service.και μαλλον λαδια βαλβολινες ειναι μπαγιατικα..σιγουρα.οποτε με αλλαγη ολα αυτα θα επηρεασει και τον συμπλεκτη?
Καταγράφηκε
aquile
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 06:25:25 μμ »

Φιλε nison το προβλημα σου νομιζω πως το ξερω απο τα big block που οδηγω και νομιζω πως το εχω εντοπισει.

Στο συνημμενο σχεδιο βλεπουμε ενα σχεδιαγραμμα συμπλεκτη απο small block. Εδω το nevada 750. Πιστευω πως λιγο πολυ ολα τα μικρα εχουν τα ιδια σχεδον μερη.

Ετσι τα συμπτωματα που αναφερεις πρεπει να οφειλονται κατα σειρα πιθανοτητας

α. ειτε μονο στη φθορα του ρουλμαν (θρος) 10
β. ειτε σε κοντυμα του αξονα 8 (λογω φθορας και του 10)
γ. ειτε σε τρυπημα απο τον αξονα 8, του ποτηριου 9 (κι αυτο προερχομενο απο τη φθορα του ρουλμαν).

Στα μεγαλα μπλοκ, η αλλαγη των εξαρτηματων αυτων γινεται χωρις κατεβασματα μοτερ ή κιβωτιου, το πολυ-πολυ να βγει το ψαλιδι. Στα μικρα δεν γνωριζω.
Τα ανταλλακτικα αυτα ειναι φθηνα και το 10 ειναι αναλωσιμο που καλο ειναι να το εχει στοκ καθε ιδιοκτητης guzzi, οπως εχει πχ ενα φιλτρο λαδιου ή μια ντιζα συμπλεκτη..  motoguzzi

Ελπιζω να βοηθησα.

* MG750_Clutch.JPG (83.24 KB, 867x586 - εμφανίστηκε 50 φορές.)
Καταγράφηκε

Γυρνωντας προς τα πισω ολοταχως, προσπερασαμε δυστυχως και την εποχη του Carlo...
nison
Guzzi Wannabee

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 06:33:51 μμ »

σε ευχαριστω πολυ aquile...στο servive τωρα που θα κανω θα αναφερω την αποψη σου...οταν εχω νεα θα ενημερωσω τι εγινε και πως λυθηκε το θεμα.
Καταγράφηκε
jimlemans
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 07:49:18 μμ »

Σιγουρα η αλλαγη βαλβολινης στο κιβωτιο βελτιωνει την αισθηση στις αλλαγες αλλα , εχω την εντυπωση πως το προβλημα ειναι αλλου,η ντιζα πρεπει να εχει ελαχιστο free-play 2-3 χιλ και μετα να απομωνονει,τσεκαρε την ρυθμιση στο σημειο που εδραζεται η ντιζα στο κιβωτιο (εχει κοντρα παξιμαδι) μηπως δεν ειναι σφιγμενο σωστα.
Λογικα με τα χιλιομετρα που εχει η μοτο δεν δικαιολογητε φθορα συμπλεκτη στο σημειο που να θελει αλλαγη.
Επισης εαν βρεις διπλο σταντ(που πιανει στο ψαλιδι,αγωνιαρικο) σηκωσε τη μοτο και με σβηστο μοτερ αλλαξε τις ταχυτητες με το χερι και θα δεις εαν ο συμπλεκτης οντος απομωνονει κανονικα...
Ελπιζω να βοηθησα κ να μην σε εμπλεξα περισσοτερο..... rasta
Καταγράφηκε

ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 09:32:01 μμ »

πάντως, πριν το τελευταίο σέρβις στο V7 μου, η αλλαγή σε 2α ήταν ένα βήμα πριν το "αδύνατη" που περιγράφεις...με το που μπήκε η νέα βαλβολινούλα στο κιβώτιο ......βούτυρο

μακάρι να είναι έτσι φίλε... ok
Καταγράφηκε

Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
Σελίδες: [1]   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: