Σελίδες: [1] 2 3 4 5 ... 8   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: Συνδετήρες, @@κια, μπαταρίες...  (Αναγνώστηκε 2762 φορές)
FANIS
Συντονιστής
I Live Here
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

KEEP GUZZING!!!

« στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 06:59:19 μμ »

Σημερινά δεδομένα....  Γκρρρ!! Γκρρρ!!

http://forum.motoguzziclub.gr/index.php/topic,5185.msg69588/topicseen.html#msg69588

http://forum.motoguzziclub.gr/index.php/topic,4875.msg69572/topicseen.html#msg69572

Το θέμα φαίνεται ότι δεν θα σταματήσει να μας απασχολεί ακόμη... εμένα τουλάχιστον...

Εχω αλλάξει το "προβληματικό" καλώδιο... έχω βάλει το @@κι εξ Αμερικής... έχω φορτίσει την μπαταρία....

Χθες μετά την φόρτιση, την έβαλα μπροστά, έκανα και καμιά 20αριά χλμ. να την φουλάρω να είμαι έτοιμος για Μέγαρα....

Σήμερα, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πάρει μπρος... και επέμενε!!!

έβγαλα πάλι την μπαταρία, την φόρτισα για 10 λεπτά, έξυσα και λίγο τους πόλους με σύρμα κουζίνας (αυτό είχα πρόχειρο).... και ΠΗΡΕ.... και ξαναΠΗΡΕ Confused

Τιιιι?

EDIT:

Eίμαι 99,99% πεισμένος πλέον ότι είναι θέμα της μπαταρίας...

Η προηγούμενη που μου έκανε τα ίδια είχε 1,5 χρόνο πάνω και την μηχανή δεν την χρησιμοποιούσα συχνά... άρα έπεφτε...

Η τωρινή έχει 3,5 χρόνια και έχει αρχίσει τα κόλπα μετά τον 1,5 χρόνο κι αυτή (που πάλι δεν χρησιμοποιούσα αρκετά την μηχανή...)

Αλλά με προβληματίζει το θέμα φόρτισης.. ΑΦΟΥ την φορτίζω τη &@^#@#&@ ... γιατί δεν παίρνει μπρος?

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 01, 2011, 07:07:58 μμ από FANIS » Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
faraway
Guzzi Fetish
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 07:47:00 μμ »

Φάνη , αν και δε γνωρίζω τη συνδεσμολογία των guzzi ( όχι ότι θα διαφέρει και πολύ από τα άλλα δλδ ) , μπορώ να σου πω τη δική μου εμπειρία από τη παρόμοια συμπεριφορά που είχα στο capo .

Στην αρχή 1 στης 100 φορές δυσκολευόταν να πάρει μπροστά ,
μετά 1 στις 50
μετά 1 στις 10

μέχρι που ξαφνικά εδώ και ένα μήνα 1 στις 10 δεν έπαιρνε καθόλου μπροστά παρά μόνο με εξωτερική βοήθεια από άλλη μπαταρία ή σπρωχτό.

Άρχισα λοιπόν να ψάχνομαι . Ο συνήθης ύποπτος όπως λες και εσύ ήταν η μπαταρία . Αλλά δεν γίνεται ρε γμτ να είναι η μπαταρία μια ζωή , και εφόσσον φορτίζεται συχνά , και επίσης σε όλα τα τεστ μετρήσεων παίρνει άριστα .  Σκέψη

Άρχισα να ψάχνω άλλα σημεία . Σε πρώτη φάση τη γείωση της μοτοσυκλέτας . Βέβαια εκεί που την έχει δε μπορούσα να τη λύσω για να καθαρίσω τα μεταλικά στοιχεία από άλατα οπότε απλά τράβηξα μια δεύτερη γείωση από το πόλο πάνω στο μοτέρ .

Μετά τσέκαρα τους πόλους , ήταν άριστοι
τσέκαρα το ρελέ επίσης άριστο !!

Ρε γμτ λέω , που αλλού να κοιτάξω ?? Εκεί μου μπήκε η ιδέα να δω που καταλήγει το καλώδιο από το ρελέ προς τη μιζα και σε τι κατάσταση είναι η επαφή των δύο .
Και ανακάλυψα αυτό ...

Το σημείο που το καλώδιο καταλήγει στη μίζα ήταν απίστευτα οξειδωμένο , βρώμικο , με άλατα ...κτλ .
Το έλυσα για να το καθαρίσω .

Δεν ξέρω 100% αν αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα μου , μιας και στη προσπάθεια μου να λύσω τη βίδα , ήταν τόσο κολημένα που έκοψα από μέσα τα πάντα ( καρβουνάκια δλδ ) και αυτή τη στιγμή περιμένω ένα ανταλλακτικό για να βάλω τη μίζα ξανά πάνω στο μηχανάκι .

Αλλά δεδομένου πως όλα τα άλλα σημεία που εμπλέκονται στη διαδικασία εκκίνησης του κινητήρα ήταν σε άριστη κατάσταση και μόνο αυτό ήταν κόλος ,
+ πως ακόμα και όταν δεν έπαιρνε καθόλου μπροστά άκουγα τη μίζα να προσπαθεί να γυρίσει για 0,5 sec και να σταματάει σαν να μην είχε ρεύμα ,

θεωρώ πως αυτή είναι η πιο πιθανή λύση στο πρόβλημα μου .

Δε χάνεις τίποτα , τσέκαρε τη κατάσταση του καλωδίου που φτάνει στη μίζα !!! ok
Καταγράφηκε
aris xj
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 08:18:21 μμ »

γιατι γκρινιαζεις ρε........

αφου με λιγο συρμα κουζινας καθαριζεις....παρε και ενα ΑVA και εισαι νοικοκυρης... Χεχε Χεχε
Καταγράφηκε

θέλω να γιαουρτωσω τους **** που θα ξαναψηφίσουν τους ιδιους
SPONT
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

GUZZIHOLIC GUZZISTA 100%

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 08:37:51 μμ »

αγαπητε φανη

ψυχραιμια motoguzzi(μη δινεις λαβη για σχολια στον ντιλιτιντ.τζιαρ) Χεχε

θα το νικησουμε το τερας

οταν εδειξα υπερηφανα το αμερικανικο π@π@ρακι σε αδελφικο φιλο

που εχει κανταρια τεχνικες γνωσεις(ξερολιαση) Χεχε

μου προτεινε

να μου φτιαξει κατι δικο του,που πιστευει οτι θα ειναι αποτελεσματικοτερο

αν εχω καταλαβει σωστα, θα τραβηξει ενα καλωδιο απο τη μιζα που θα καταληγει σε ενα μπουτον κατω απο τη σελα

θα του πω να το προχωρησει για να γινουν τα πειραματα luigi
Καταγράφηκε

αυτο που μενει οταν τελειωνουν ολα ειναι η γευση τους
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 10:19:52 μμ »

τελείως εμπειρικά...

θυμάσαι το πρόβλημα που είχα στη Λευκάδα;

η μπαταρία μετρήθηκε, φορτίστηκε, ξαναμετρήθηκε με όλες τις μετρήσεις φυσιολογικές...

το πρόβλημα παρέμεινε που και πότε... δεν είχα άρνηση αλλά δυσκολία, που με το κρύο επιδεινώθηκε ...

τελικά δεν άκουσα ούτε μηχανικούς, ούτε κανέναν και μια που είχα ήδη πάρει καινούργια μπαταρία την έβαλα επάνω...

πρόβλημα τέλος...

νομίζω ότι τελικά αν τσεκάρεις τα πάντα και δεν βρίσκεις τίποτα, άλλαξε μπαταρία...
Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 10:30:55 μμ »

Να σχολιάσω?  Σκέψη

Τέσπα, μιας που δε γράφεις ενδείξεις του βολτομέτρου, βρες το post μου που γράφω τα νούμερα, δες τι σου δείχνει το βολτόμετρο, και βγάλε τα συμπεράσματά σου...

Αν θυμάμαι καλα, πριν κανα μήνα είχες 13,2 σε λειτουργία? ήταν ήδη ύποπτο...
Καταγράφηκε

A. Manzoni "I promessi sposi"...
FANIS
Συντονιστής
I Live Here

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 10:40:32 μμ »

Να σχολιάσεις βέβαια, γι'αυτό άνοιξα θέμα ΠΑΛΙ!!!!

ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ, ΚΑΛΩΔΙΟ ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ... και πάλι δεν παίρνει.....
Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
faraway
Guzzi Fetish

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 10:58:53 μμ »

.. δεν είχα άρνηση αλλά δυσκολία, που με το κρύο επιδεινώθηκε ...

τελικά δεν άκουσα ούτε μηχανικούς, ούτε κανέναν και μια που είχα ήδη πάρει καινούργια μπαταρία την έβαλα επάνω...

πρόβλημα τέλος...

Aκριβώς το ίδιο έχω / είχα .

Αδυνατώ να πιστέψω πως φταίει η μπαταρία , ειδικά όταν τις περισσότερες φορές ξεκινάει  το κινητήρα άψογα .

Αν δεν φταίει η μπαταρία , λογικά θα το ξαναδείς το φαινόμενο πάλι .   luigi
Καταγράφηκε
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 11:08:03 μμ »

Αν δεν φταίει η μπαταρία , λογικά θα το ξαναδείς το φαινόμενο πάλι .   luigi

όντως... προς το παρόν μετά από 3 εβδομάδες περίπου όλα συνεχίζουν οκ... και με εκκινήσεις στους 10 οC...

υπ' όψη ότι έχω καινούργιο ανορθωτή (από τον Ιούνιο), και οι πόλοι του ρελέ μίζας είναι μια χαρά (τσεκαρισμένοι)

η μπαταρία πρέπει να την άκουσε από τον ανορθωτή τον Ιούνιο... πάλι καλά, με έβγαλε στο ταξίδι στις Άλπεις και κράτησε 4 μήνες ακόμα...

Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
faraway
Guzzi Fetish

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 11:15:44 μμ »

Πάντως αν θες τη γνώμη ενός που συμπάσχει , τσέκαρε με την πρώτη ευκαιρία το σημείο που έχω στη φωτογραφία . Το θεωρώ το πιο ύποπτο και ύπουλο .  ok

+ την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς συνεργείο , ζήτα του να ανοίξει και να καθαρίσει τη μίζα και να τρίψει το ρότορα της . Εγώ που την άνοιξα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κάρβουνο έβγαλε από μέσα .
Καταγράφηκε
DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 11:41:17 μμ »

Νούμερα όμως δε γράφεις...

Πόσο γράφει το βολτόμετρο μόλις ανοίγεις το διακόπτη? Πόσο γράφει μετά απο ας πούμε ενα λεπτό με το διακόπτη ανοιχτό? Πόσο γράφει έχωντας πατημένο το κουμπί της μίζας?

Αν έχει πρόβλημα η μπαταρία, θα φανεί απο αυτά τα νούμερα
Καταγράφηκε

FANIS
Συντονιστής
I Live Here

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 01:26:13 πμ »

Νούμερα όμως δε γράφεις...

Πόσο γράφει το βολτόμετρο μόλις ανοίγεις το διακόπτη? Πόσο γράφει μετά απο ας πούμε ενα λεπτό με το διακόπτη ανοιχτό? Πόσο γράφει έχωντας πατημένο το κουμπί της μίζας?

Αν έχει πρόβλημα η μπαταρία, θα φανεί απο αυτά τα νούμερα

Λοιπόν.....

Πόσο γράφει το βολτόμετρο μόλις ανοίγεις το διακόπτη?

11,6

Πόσο γράφει μετά απο ας πούμε ενα λεπτό με το διακόπτη ανοιχτό?

13,5-13,6

Πόσο γράφει έχωντας πατημένο το κουμπί της μίζας?

Αυτό δεν το θυμάμαι....

Καταγράφηκε

DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 02:14:52 πμ »

11,6 μόλις ανοίγεις το διακόπτη, δείχνει αδεια μπαταρία.

Το φυσιολογικό όμως θα ήταν, μετά απο ενα λεπτό, να έχει πέσει κι'άλλο, ας πούμε 0,5 πιο κάτω. Το 13,5 που γράφεις είναι κουφό  Confused  Confused

Εκτώς και αν το 13,5 είναι με κινητήρα σε λειτουργία  Σκέψη

Να τα βάλουμε πάλι στη σειρά:
- Μόλις ανοίξουμε το διακόπτη θέλουμε τάση υψηλώτερη απο 12,2 άντε 12 V (θεωρητικά γεμάτη μπαταρία έχει 12,8) - όσο πιο κάτω, τόσο πιο άδεια
- Τον αφήνουμε ανοιχτό περίπου ένα λεπτό και κοιτάμε πόσο γρήγωρα πέφτει η τάση (με το φορτίο της λάμπας θέσης και του ECU). Χοντρικά 0,5V πτώση είναι ανεκτό. όσο πιο γρήγωρα πέφτει, τόσο πιο άδεια η μπαταρία.
- Πατάμε το κουμπί της μίζας και κοιτάμε πόσο πάει ενώ γυρνάει η μίζα. Καλά είναι να μείνει πάνω απο 10. Όσο πιο κάτω, τόσο πιό άδεια.

στα 11V ή πιο κάτω, ο εγκέφαλος δεν κάνει καν προσπάθεια να γυρίσει τη μίζα

στην τελική, καν'της μια καλή φόρτιση μερικών ωρών - απ'ότι κατάλαβα έχεις φορτιστή - τα 10 λεπτά δε φτάνουν ούτε για να βήξει το τρακτέρ, όχι να πάρει και μπροστά.

Το θέμα που προκύπτει είναι άλλο.... δεν είναι παρατημένη η μηχανή, κινήται, οπότε πως και έπεσε (λόγω του 11,6 που έγραψες) η μπαταρία? Μπάς και έχεις τίποτα extra και έχει διαροή κανα καλώδιο? φορτιστή gps - θερμαινώμενη σέλλα - θερμοσίφωνο? ακόμα και σβηστά μπορεί να έχουν θέμα τα καλώδια, για ξήλωσέ τα και δες πώς θα πάει?

ΥΓ
τελευταία σκέψη: πήρε γραμμή το μπρεβουλάκι-αγαπουλάκι οτι θα έμπαινε πίστα με ποιός ξέρει τι σοι παρέα, και βρήκε τρόπο να σώσει την αξιοπρέπειά της...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 02, 2011, 02:21:36 πμ από DonRodrigo » Καταγράφηκε

faraway
Guzzi Fetish

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 12:37:11 μμ »

Φάνη θα σου πρότεινα να κάνεις τις ίδιες μετρήσεις με ένα εξωτερικό βολτόμετρο απευθείας πάνω στους πόλους της μπαταρίας .  luigi

Καταγράφηκε
Dakota
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

Coolantza Motorcyclist

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #14 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 03:36:28 μμ »

Φάνη εμένα παίρνει μπρος με τις ίδιες ενδείξεις. Αν και τώρα τελευταία ζορίζεται αρκετά.

Όταν έπαθα το ίδιο στην Ιταλία ο μάστορας ήταν κατηγορηματικός. Το πρόβλημα είναι στη μπαταρία. Πρέπει να αλλάζεται προληπτικά κάθε 2 χρόνια. Εμένα είναι πάνω στο μηχανάκι σχεδόν 5...

Η επισκευή που έκανε ήταν να τρίψει τους πόλους.

Σαν δικλείδα ασφαλείας έβγαλε τη μίζα μπροστά μου (πεντακάθαρα όλα) και τοποθέτησε ένα 2ο απλό καλώδιο στον ένα πόλο. Το καλώδιο αυτό το έχω παρατημένο κάτω από τη σέλα. Σε περίπτωση που το ξανακάνει το ακουμπάω στον κόκκινο πόλο και γεια σας.
Καταγράφηκε

Όχι άλλο σώσιμο.
Σελίδες: [1] 2 3 4 5 ... 8   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: