Σελίδες: 1 ... 4 5 6 7 [8]   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: Συνδετήρες, @@κια, μπαταρίες...  (Αναγνώστηκε 2762 φορές)
takis
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

V7 CLASSIC

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #105 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 10:56:38 μμ »

AMHN..... Χεχε Χεχε Χεχε
Καταγράφηκε

Έπαρχος ανατολικού Αιγαίου & Μικράς Ασίας
DonRodrigo
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #106 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 11:41:09 μμ »

12,7 μετα απο 12 ωρες, δε θα το ελεγα τελειωμενη μπαταρια, καθε αλλο
Καταγράφηκε

A. Manzoni "I promessi sposi"...
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #107 στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 05:59:32 μμ »

AMHN..... Χεχε Χεχε

pray Banghead
Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
backys
Guzzi Lover
**

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #108 στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 06:34:45 μμ »

Θες να βάλεις μια καινούρια μπαταρία....ετσι για το καλό του 2012?  xmas_hohoho
Κια μετά βλέπεις
Καταγράφηκε
FANIS
Συντονιστής
I Live Here
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #109 στις: Ιανουάριος 22, 2012, 04:44:19 μμ »

Σήμερα το πρωί έβγαλα την YUASA την παλιά από τον φορτιστή, έδειχνε πλήρως φορτισμένη, την έβαλα στη μηχανή, κλανγκ, ανακύκλωση.

Εχω πάρει μια BS με 60 ευρώ λοιπόν.

Τις βάζω τα υγρά, την αφήνω 2 ωρίτσες, την βάζω πάνω στη μηχανή, μετά από μια γύρα 40 χλμ. δείχνει 13,9.

ΜΕ τις υγείες μας. Ελπίζω να αργήσει η επόμενη ενημέρωση.

Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
faraway
Guzzi Fetish

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #110 στις: Φεβρουάριος 25, 2012, 10:34:02 πμ »

Σας έλειψε το θέμα εεε ??

Τό ξερα , για υτο και το ξεθάβω .  Χεχε

Λοιπόν , έχουμε και λέμε . Έφτασε η ώρα και γω να λογαριαστώ με το τέρας που λέγεται μπαταρία . Η ιστορία έχει ως εξής .

Τις τελευταίες 3 βόλτες που έχω κάνει και ενώ φόρτιζα τη προηγούμενη μέρα τη μπαταρία (με τον optimate ) το πρωί δεν έπαιρνε με τίποτα . Οπότε έβαζα μπροστά με το αυτοκίνητο και πήγαινα κανονικά τη βόλτα μου . Όσες φορές χρειάστηκε να εκκινήσει ,κατά τη διάρκεια της βόλτας τη μοτοσυκλέτα, έβαζε κανονικά μπροστά .   

Είμαι σχεδόν βέβαιος πως η μπαταρία μου είναι νεκρή , οπότε προχθές την έβγαλα και τη μέτρησα ενώ ήταν σε ακινησία για ένα μήνα περίπου . 'Εδειξε 11 volt  Οοοοο

Την ανέβασα στο μπαλκόνι και την έβαλα να φορτίσει εκ νέου με τον optimate . Αυτή τη φορά όμως παρατήρησα πως στο τελικό στάδιο της φόρτισης , εκτός απότο πράσινο λαμπάκι που δείχνει ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη άναβε άλλο ένα .  Σκέψη
Έβγαλα το manual και διάβασα πως αυτό που μου έδειχνε ο φορτιστής ήταν πως η μπαταρία είναι βραχυκυκλωμένη και πως πρέπει να πάει στην ανακύκλωση αμέσως !!!

Ωραία λέω , το βρήκαμε το φταίχτη και είμαστε για μπαταρία 100% , κάτσε να την αφήσω και κανά 2 μέρες έξω στο μπαλκόνι να δω πόσο θα πέσει η τάση της για να το επιβεβαιώσω 110% ( μιας και δεν είναι εποχές για να πετάμε λεφτά τζάμπα ) .

Αμ δε ....μετά από 2 μέρες στο μπαλκόνι κρατάει κανονικά τα volt της σταθερά .

Και ερωτώ προς αναζήτηση λύσεων .

Το ότι είναι βραχυκυκλωμένη ( αν πιστέψουμε τον optimate ) δεν θα έπρεπε να σημαίνει πως δεν κρατάει τη τάση της ή όχι ? 
Μήπως θέλει φορτίο ( όπως πχ το ρολόι της μοτό ) για να πέσει ?

Υπάρχει κάποιο τεστ χειροκίνητο που να μπορώ να τσεκάρω αν είναι όντως βραχυκυκλωμένη ?
Πως πρέπει να συνδέσω το πολύμετρο πάνω στη μοτό για να δω τι κατανάλωση έχω σε αμπερ με το διακόπτη στη θέση off ?
Kαι αν βρω διαρροή στη μοτό , πως την εντοπίζω από που προέρχεται ?

Αυτά τα ολίγα !χαχαχαχα.....κάθε βοήθεια δεκτή !!! luigi
Καταγράφηκε
takis
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

V7 CLASSIC

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #111 στις: Φεβρουάριος 25, 2012, 04:14:13 μμ »

Όχι πάλι ..... Banghead

Χεχε Χεχε
αβαντι μπαταριολογοι Χεχε
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 25, 2012, 11:03:04 μμ από takis » Καταγράφηκε

Έπαρχος ανατολικού Αιγαίου & Μικράς Ασίας
faraway
Guzzi Fetish

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #112 στις: Μάρτιος 01, 2012, 07:43:33 μμ »

Άντε να σας πω και τη συνέχεια ...γιατί κατάλαβα από τις απαντήσεις πως σας καίει το θέμα  Χεχε

Χούμορ ....τα γράφω εγώ γιατί ποτέ δεν ξέρεις μπορεί κάποτε να βρει κανείς βοήθεια από αυτά .

Λοιπόν ,

έβγαλα την αναθεματισμένη μπαταρία που λέτε τη φόρτισα . Ο optimate έβγαλε ένδειξη πως είναι για πέταμα . Περίμενα 3 μέρες να δω αν θα πέσουν τα volt της , αλλά αυτή τίποτα , τα κράταγε .

Γμτ , λέω ....τι να παίζει ?

Τη τέταρτη μέρα τη ξαναέβαλα να φορτίσει στο μπαλκόνι . Αυτή τη φορά ο optimate δεν έβγαλε την ίδια ένδειξη με πριν αλλά στο τελικό στάδιο που δείχνει τη κατάσταση της μπαταρίας μου άναβε το κίτρινο ( αντί για το πράσινο ) που σημαίνει πως σύντομα θα χρειαστεί αλλαγή .

Ωραία λέω , τώρα δέσαμε . Άλλα τη πρώτη φορά άλλα τη δεύτερη .

Την αφήνω πάλι 2 μέρες στο μπαλκόνι , και τελικά τη τσάκωσα την αναθεματισμένη .
Από 12,5 είχε πέσει στα 12,1 μόνη της .

Τα αναφέρω όλα αυτά απλά για να δείξω πόσο ιδιότροπα και περίεργα κατασκευάσματα είναι αυτές οι μπαταρίες . Αν δεν είχα μπει στη διαδικασία να κάνω τη δεύτερη φόρτιση , πιθανόν να την είχα ξαναβάλει στο μηχανάκι και να ψαχνόμουν μετά ( χωρίς λόγο ) με πηνία και ανορθωτές ...κτλ

Μπαταρία πήγε να ανταμώσει τους προγόνους της και νέα από το περίφημο εργοστάσιο Huitong έρχεται  Χεχε

Ναι , ναι ...τελικά προτίμησα Κίνα λόγο τιμής και 2 χρόνια να μου κρατήσει θα είμαι ικανοποιημένος .

υγ.
Καθώς ήμουν στην αναζήτηση μπαταρίας λέω δεν περνάω και από το λαμόγιο που είχα πάρει πριν 2 χρόνια αυτήν τη μπαταρία , να τσεκάρω τιμές . Πέραν των τιμών του που ήταν από άλλη εποχή και 30% πάνω από οποιαδήποτε άλλη είχα δει σε ιντερντομαγαζα , κάνα με και μια κουβεντούλα σχετικά με τη χαλασμένη μου μπαταρία .
Αυτός βέβαια δεν θυμόταν πως την είχα πάρει από αυτόν ...και όταν του είπα πως πρόκειται περί gs gel και μου κράτησε ούτε 2 χρόνια μου πετάει το τούβλο .

"Φόραγε από τη μάνα του gel ? "
"Όχι ...."
" Εεεε , για υτο σου χάλασε . Κακώς στη δώσανε για το μηχανάκι σου ."

Δεν είπα κουβέντα και έφυγα , πεπεισμένος και επιβεβαιωμένος πως έχω να κάνω με σοβαρό κατσαπλιά  όμως !! Γκρρρ!! Χεχε
Καταγράφηκε
FANIS
Συντονιστής
I Live Here
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #113 στις: Μάρτιος 01, 2012, 08:29:44 μμ »

China saves the world! Και εις άλλα με υγεία Ζωρζ... κ

Χεχε

Δεν είπα κουβέντα και έφυγα , πεπεισμένος και επιβεβαιωμένος πως έχω να κάνω με σοβαρό κατσαπλιά  όμως !! Γκρρρ!! Χεχε

Χεχε
Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
ashton
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #114 στις: Μάρτιος 01, 2012, 08:59:13 μμ »

Βγάλε το μαγαζί στη σέντρα όμως για να τον ξέρουμε .. :-)
Καταγράφηκε
faraway
Guzzi Fetish

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #115 στις: Μάρτιος 01, 2012, 09:03:00 μμ »

Βγάλε το μαγαζί στη σέντρα όμως για να τον ξέρουμε .. :-)

Δεν έχει νόημα γιατί είναι στην Άρτα .

Και αφενός μεν μόνο ένα υπάρχει στην Άρτα που εμπορεύεται μπαταρίες , αφετέρου δε , δεν νομίζω να υπάρχει άλλος Αρτινός ( καλά ούτε γω είμαι , ξώφαλτσα βρέθηκα εδώ  Γκρρρ!!) εδώ .  ok

Πάντως να ξέρετε αν μείνετε απο μπαταρία κοντά στην Άρτα , καλέστε οδική να σας πάει στα Γιάννενα .  Χεχε
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 ... 4 5 6 7 [8]   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: