|
bil
|
 |
« στις: Ιανουάριος 13, 2012, 01:07:06 μμ » |
|
Αν και μηχανόβιο φόρουμ ( και τιμή του για αυτό ), μου φάνηκε πολύ φυσικό να αναζητήσω ΕΔΩ ΜΕΣΑ, βοήθεια για να επιλέξω την καιμούρια μου φωτογραφική μηχανή. Ποτέ δεν έχω ασχοληθεί, ποτέ δεν έχω αγοράσει ακριβή μηχανή, η προηγούμενη μου είναι μια κόμπακτ ολύμπους που αγορασα προ 8 ετών ( ίσως και παραπάνω ). Είμαι άσχετος τεχνικά και θέλω να παραμείνω. Θέλω μια απλή φωτογραφική μηχανή, στοχεύω , πατάω το κουμπί και βγαίνει μια αξιοπρεπής φωτογραφία για να εκτυπώσω και να λρατήσω για τα γεράματά μου  Το κόστος περιορίζεται στα 200 Ευρώ ΤΟΠΣ ! Παρακαλώ τους καλλιτέχνες και τεχνικούς του φόρουμ για μια βοήθεια, γιατί ... ΠΕΛΑΓΩΣΑ και η αλήθεια είναι πως αφού δεν ξέρω και πολλά, θα ήθελα μασημένη τροφή 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
miraze
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

Συνδεδεμένος
μπαλαλάικα
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 01:25:31 μμ » |
|
Αν και μηχανόβιο φόρουμ ( και τιμή του για αυτό ), μου φάνηκε πολύ φυσικό να αναζητήσω ΕΔΩ ΜΕΣΑ, βοήθεια για να επιλέξω την καιμούρια μου φωτογραφική μηχανή. Ποτέ δεν έχω ασχοληθεί, ποτέ δεν έχω αγοράσει ακριβή μηχανή, η προηγούμενη μου είναι μια κόμπακτ ολύμπους που αγορασα προ 8 ετών ( ίσως και παραπάνω ). Είμαι άσχετος τεχνικά και θέλω να παραμείνω. Θέλω μια απλή φωτογραφική μηχανή, στοχεύω , πατάω το κουμπί και βγαίνει μια αξιοπρεπής φωτογραφία για να εκτυπώσω και να λρατήσω για τα γεράματά μου  Το κόστος περιορίζεται στα 200 Ευρώ ΤΟΠΣ ! Παρακαλώ τους καλλιτέχνες και τεχνικούς του φόρουμ για μια βοήθεια, γιατί ... ΠΕΛΑΓΩΣΑ και η αλήθεια είναι πως αφού δεν ξέρω και πολλά, θα ήθελα μασημένη τροφή  http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=5392  Και ακριβώς στο μπάτζετ σου + 2 επισκέψεις στο Ιατρείο 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Ολοκλήρωσα το 36ωρο, παρολο που....είμαι άσχετος, φιγουρατζής, κάγκουρας και μακρυμάλλης 
|
|
|
|
|
ZORDAN
Συντονιστής
I Live Here

Αποσυνδεδεμένος
Minority Report
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 02:25:21 μμ » |
|
Παιδια γεια σας.
Ειμαι ασχετος απο μηχανακια,τωρα πηρα διπλωμα της μικρης κατηγοριας και δεν εχω καβαλησει ποτέ μπηκα στο φορουμ σας και θελω την γνωμη σας για ενα μοτοποδηλατο.
Θελω να πηγαινω στην δουλεια μου( 10' με τα ποδια απ το σπιτι)θελω να εχει καλη αντιπροσωπεια και φτηνη συντηρησηδιαθετω 300-400€ για μτχ κι εως 800 για καινουργιο. Παρακαλω την γνωμη σας -κι αν ειναι δυνατον τις μαρκες που θα μου προτεινετε,...με λατινικους χαρακτηρες να καταλαβαινω.
ΥΓ. λαβετευποψιν σας, το θελω για ατομικη χρηση. Ο φιλοςμου, δεν καβαλαει.τα φοβαται.  _______________________________________________________________________________ ______________________ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΓΚΟΥΡΟΥ,...ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΩΝ,...ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ....ΣΦΥΡΙΧΤΡΕΣ??!! ΘΡΑΣΟΣ, ΑΣΕΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΔΕΙΑ!!  [mode doseTopoStinOrgi] O Astrahan εχει προσφατη ερευνα και εμπεριστατωμενη μελετη για κομπακτ. Αν δεν αναλωθει σε ποσταρισματα με διαγραμματα,...θερμοκρασιας λευκου και, βινιεταρισμα φακου αναλογως εστιακου βαθους,...ειναι ανθρωπος που θα εμπιστευομουν- χωρις δευτερες ερωτησεις. Περιμενες 35 χρονια για να επενδυσεις 200€. Στην θεση σου θα περιμενα,...άλλα τοσα -να τα κανω 400, και να παρω κατι,...που να μην το πεταξω σε 6μηνες. Ο φιλος σου Διαμαντης [/mοde off] 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Never ride faster, than your guardian Angel can fly!
|
|
|
aris xj
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Lover

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 02:34:42 μμ » |
|
εδω σ'εχω.....
στον άσχετο κάθονται τα καλά..... άντε και όταν μάθεις πάρε μια τέτοια http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=5376
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
θέλω να γιαουρτωσω τους **** που θα ξαναψηφίσουν τους ιδιους
|
|
|
|
bil
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 03:56:44 μμ » |
|
γιατί ρε Δ(Μ)ΝΤ μου την λές έτσι ;
Δηλαδή μόνο οι μηχανές των 400+ λένε ; Οι άλλες είναι για τα μπάζα ;
Αφού δεν ξέρω / δεν θέλω να μάθω την τέχνη της φωτογραφίας. Είμαι ενας απλός χρήστης, τυπικός οικογενειάρχης, που θέλει μια καλόύτσικη μηχανή για να βγάλει τα παιδάκια του και την γυναίκα του ( ... ) τέτοιες φωτογραφίες που να ΜΗΝ είναι θολές και μάπα. Θέλω απλότητα. Και σαφώς δεν θέλω ακρίβεια !
Η άποψή σου είναι σεβαστή, αλλά αδυνατώ να πιστέψω πως με 200 +/- Ευρώ δεν παίρνεις τίποτα της προκοπής, που να μου ταιριάζει !
Ε ;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
gregoryp
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Let Me Be
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 03:59:52 μμ » |
|
Προσωπικά θα έδινα λίγα παραπάνω και θα έπαιρνα αυτή http://www.skroutz.gr/s/280841/Canon-PowerShot-S95.html .Ριβιού εδώ http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_s95 Γενικά μιλώντας, μη περιμένεις ποτέ μα ποτέ να καταφέρεις να τραβήξεις θέμα που κινείται με compact. Αν δεν έχεις αυτή την απαίτηση είσαι με αυτές. Επίσης προσοχή στο adorama, τα περισσότερα (δε ξέρω για όλα) τα προϊόντα του είναι παραεισαγωγή οπότε δεν έχεις εγγύηση αντιπροσωπίας.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 13, 2012, 04:02:02 μμ από gregoryp »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bil
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 04:01:48 μμ » |
|
ευχαριστώ !
Για να μπορώ να τραβήξω και θέμα που κινείται, πού πρέπει να κοιτάξω δλδ ;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
gregoryp
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Let Me Be
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 04:07:52 μμ » |
|
ευχαριστώ !
Για να μπορώ να τραβήξω και θέμα που κινείται, πού πρέπει να κοιτάξω δλδ ;
Οι compact έχουν το μειωνέκτημα της τραγικά αργής εστίασης σε σχέση με τις slr. Περιστασιακά και άν δε σε πειράζει να βγεί ίσως λίγο θολή η φοτό ή να μη προλάβεις καν να την τραβήξεις γιατι έπρεπε να αλλάξεις το dial από auto σε κινούμενο θέμα (δαύτο το ανθρωπάκι που τρέχει όπως το έχουν οι περισσότερες compact) θα είσαι μια χαρά. Για κινούμενα θέματα καλύτερα combo είναι dslr με πολύ ακριβό zoom τηλεσκοπικό φακό ή εναλλακτικά έναν γρήγορο fixed φακό.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bil
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 04:11:25 μμ » |
|
Θα μείνω στην κόμπακτ λοιπόν ...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
astrahan
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 04:34:42 μμ » |
|
άντε κι εγώ λοιπόν... ότι σου έχουν γράψει από πάνω τα παιδιά ισχύει... κωδικά για να μην γράφω σεντόνια και με βαράει ο Ζορντάν... 1η απόφαση: compact ή dslr η επιλογή είναι μεταξύ μεγέθους και (λιγότερο) τιμής... αν θες μικρό μέγεθος πας σε κόμπακτ αν δεν σε πειράζει θα εκπλαγείς με πόσα λίγα (σχετικά) χρήματα παίρνεις dslr... αν έχεις καταλήξει σε compact 2η απόφαση: σούπερ ζουμ ή απλό ζουμ σούπερ ζουμ εννοούμε Χ10 και πάνω απλό ζούμ Χ3 άντε Χ4 διαφορές: με τη σούπερ ζουμ έχεις μεγάλη μεγένθυνση αν χρειαστείς ενώ στην άλλη περίπτωση με κανονικό ζουμ έχεις καλύτερης ποιότητας φακό και μεγαλύτερες τιμές διαφράγματος που βοηθάνε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (FYI εγώ επέλεξα την 2η περίπτωση) αν σε σούπερ ζουμ τότε αυτή που σου είπε ο Μιράζ (Nikon Coolpix 8200) ή αυτή που σου έβαλε ο Άρης (Canon Ixus 230) σε νορμάλ ζουμ, αυτήν που σου έβαλε ο gregoryp (Canon S95 περ 350 ευρώ) αν και επειδή έχει βγει νέο μοντέλο (S100) η τιμή της θα πέσει... ή αυτήν που έχω πάρει εγώ Samsung ex1(330 ευρώ ) ή Nikon Coolpix P300 (γύρω sta 280 ευρώ, αν και εδώ την έχει 240 http://www.tech4guru.gr/index.php?route=product/product&path=38_41_281&product_id=3284) αυτά για την ώρα...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αντισυνταγματάρχης.
|
|
|
FANIS
Συντονιστής
I Live Here

Αποσυνδεδεμένος
KEEP GUZZING!!!
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 05:10:38 μμ » |
|
Μείνε στα 200-300 ευρώ και μην πετάς λεφτά για την "απλή χρήση" που θες να κάνεις... το να δώσεις 1500-2000 ευρώ για φωτογραφική μηχανή από την στιγμή που δεν είναι το χόμπυ σου ΜΟΝΟ ΕΠΕΝΔΥΣΗ δεν είναι... και άσε τον Διαμαντή να λέει ότι θέλει... μια χαρά 8 και 10 χρόνια θα σου κάνει την δουλειά σου! Ακου, επένδυση.... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"If it ain't broke don't fix it" is better than "I tried to fix it and now its broke"... Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
|
|
|
V1100_George
Guzzi Wannabee
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 05:20:43 μμ » |
|
Να προτείνω και την παρακάτω μηχανή http://www.katerelos.gr/main.php?cPath=227_263&sort=2a&filter_id=10&page=1Σου προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα των compact και επιπλέον εχεί manual control και δυνατοτητα να τραβάει σε raw αρχεία. Είναι δυνατότητες που με την χρήση και όσο θα περνάει ο καίρος θα τις αναζητήσεις στη μηχανη και δεν θα ψάχνεις να την αντικαταστήσεις για να πάρεις μια άλλη στο εξάμηνο.Ειδικά στα raw αρχεία διορθώνεις πολλά λάθη στον υπολογιστή είτε δικά σου είτε της μηχανής
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
The difference between men and boys is the price of their toys
|
|
|
V1100_George