Σελίδες: 1 [2]   Κάτω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  
Αποστολέας Θέμα: The top five regrets of the dying  (Αναγνώστηκε 427 φορές)
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #15 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 05:04:49 μμ »

Αυτό που θίγει ο Φάνης είναι τελείως διαφορετικό από το κατα πόσο ένας μελλοθάνατος σκέφτεται αυτά τα πράγματα στο κρεββάτι του θανάτου πριν πεθάνει ή αν όλα τα παραπάνω είναι μπαρούφες και αμπελοφιλοσοφίες μια συγγραφέως ώστε να γράψει ένα βιβλίο, που για να πουλήσει βάζει μέσα "θάνατο" ...

ας δούμε την ουσία, έχει δίκιο...

εγώ επιφυλάσσομαι για την απάντηση γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον...

προς το παρών, παώ να ρίξω δυωράκι τούφες να ισιώσω... ok

Καταγράφηκε

Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
FANIS
Συντονιστής
I Live Here

KEEP GUZZING!!!

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #16 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 05:08:14 μμ »

Αυτό που θίγει ο Φάνης είναι τελείως διαφορετικό από το κατα πόσο ένας μελλοθάνατος σκέφτεται αυτά τα πράγματα στο κρεββάτι του θανάτου πριν πεθάνει ή αν όλα τα παραπάνω είναι μπαρούφες και αμπελοφιλοσοφίες μια συγγραφέως ώστε να γράψει ένα βιβλίο, που για να πουλήσει βάζει μέσα "θάνατο" ...

ας δούμε την ουσία, έχει δίκιο...

εγώ επιφυλάσσομαι για την απάντηση γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον...

προς το παρών, παώ να ρίξω δυωράκι τούφες να ισιώσω... ok

Γιάυτό είσαι Πρόεδρας ρε πστ μου... εσύ το κατάλαβες με την μία  Ok 

Κι εγώ γιάυτό το έβαλα, να κάνουμε μια συζήτηση κάπως διαφορετική από το να προσπαθούμε να πείσουμε τον Φράντζυ να πάρει V7....

Χεχε

Πάω να φάω κι εγώ...  Χεχε
Καταγράφηκε

"If it ain't broke don't fix it"  is better than "I tried to fix it and now its broke"... 
Eagle, Eagle on the wall, you're the Greatest of them all!!!
faraway
Guzzi Fetish

always faraway....

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #17 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 05:10:09 μμ »

Εγώ να πω την αλήθεια , βλέπω τη δυνατότητα να γίνει κουβέντα μόνο αν δεχτούμε πως μιλάμε για ένα ετοιμοθανατο .

Γιατί αν η κουβέντα πάει στο παρών και στο τώρα δεν βλέπω το λόγο πάνω σε αυτά τα 5 να μην κολλάνε άλλα 4.000.0000.000.000........000.000 πράγματα τουλάχιστον ( Χεχε) που θα άλλαζαν (?) έκαναν καλύτeρη (?) τη ζωή μας ενδεχομένως .

So , i ll go for a ride !! ok
Καταγράφηκε
SPONT
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

GUZZIHOLIC GUZZISTA 100%

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #18 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 05:13:09 μμ »

ολοι ετοιμοθανατοι ειμαστε
Καταγράφηκε

αυτο που μενει οταν τελειωνουν ολα ειναι η γευση τους
ZORDAN
Συντονιστής
I Live Here
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Minority Report

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #19 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 05:59:49 μμ »

"Η ζωή σου σαν ταινία" που λένε; Χωρίς να είμαι βέβαιος, θυμάμαι να διάβασα κάπου, κάποτε, ότι πρόκειται περί ιατρικού μύθου.

Bιωματικα εξορυγμενη εμπειρια, λεει οτι σε νεαροτερη ηλικια μου συνεβει 2 φορες!

Κατα τ άλλα, τα 1-6 του Φανη, διακρινω οτι,...προσωπικα δεν απεχω απ τον ευτυχισμενο μελλοθανατο.
Καταγράφηκε

Never ride faster, than your guardian Angel can fly!
guzzonord
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #20 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 06:46:41 μμ »

Ονειροπόλε μου εσύυυ! Τι να κάνουμε, εγώ είμαι μπακαλόγατος της ζωής. Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, τέτοια πράγματα. Γι' αυτό άλλωστε και θα πάρω Βέσπα  Χεχε

6. Εύχομαι να είχα πάρει το V7 και όχι Βέσπα Χεχε
Καταγράφηκε
bil
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #21 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 08:49:20 μμ »

Στις γενικές φιλοσοφικές κουβέντες και πάνω στα ψυχοτρόπα τσιτάτα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι κάθε ενας τα ερμηνεύει με το συναισθηματικό υπόβαθρο που έχει εκείνη την περίοδο ( αν όχι την στιγμή ), με την αντίληψη που έχει ως τώρα διαμορφώσει αλλά και ( πολύ περισσότερο όταν η άποψή του θα εκφραστεί προς άλλους ... ) με την εικόνα που ο ίοδος θέλει να περάσει στους άλλους.

Αρα αυτή η κουβέντα είναι πολύ κρίμα να γίνεται σε ενα φόρουμ. Είναι ωραίο να γίνει στο τέλος μιας όμορφης βραδυάς με φίλους - φίλες και υπο την ελαφρά επήρρεια αλκοόλ  Χεχε

Εννοείται οτι

1) Αδραξε την ημέρα

2)

3)

4) κτλ κτλ.

Κανείς δεν είναι χαζός να υποστηρίξει οτι πρέπει να περάσει την ζωή του μέσα στην μιζέρια την αναβολή την κατήφεια την κατάθλιψη την μοναξιά και πάνω σε ενα πάγκο παραγωγής παπουτσιών σε ενα προάστιο της Σαγκάης ...  Χεχε
Καταγράφηκε
thrylos
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #22 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 08:59:35 μμ »

"Η ζωή σου σαν ταινία" που λένε; Χωρίς να είμαι βέβαιος, θυμάμαι να διάβασα κάπου, κάποτε, ότι πρόκειται περί ιατρικού μύθου.
Επίσης, και προς επίρρωσιν των σοφών διαπιστώσεων του faraway, να προσθέσω κι αυτό: Εχει πολύ μεγάλη αξία η συμβουλή ζωής που σου προσφέρει κάποιος. Αν είναι και βιωματικά εξορυγμένη, ακόμα καλύτερα. Οταν όμως σου την πουλάει... κάτι άλλο παίζει.
Εσείς, το carpe diem περιμένετε να σας το πει η νοσοκόμα; Τόσα χρόνια πάνω στις καπριτσιόζες ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ; Τιιιι?

Λοιπον Geofrantz . . .
Σε παω !!! Εσυ απο χρονια εισαι ετοιμος για Moto Guzzi !!!
Αυτο το V7 στην Πατρα του Αγγ.Παπανικολαου ειναι για σενα με 5,5 παρτο !  ok Μπύρες
Καταγράφηκε
astrahan
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #23 στις: Φεβρουάριος 06, 2012, 01:00:30 πμ »

Αρα αυτή η κουβέντα είναι πολύ κρίμα να γίνεται σε ενα φόρουμ. Είναι ωραίο να γίνει στο τέλος μιας όμορφης βραδυάς με φίλους - φίλες και υπο την ελαφρά επήρρεια αλκοόλ  Χεχε

σαν γενική διαπίστωση συντάσσομαι με το από πάνω... by far...

Φαν, αν και κατάλαβα (καθυστερημένα είναι αλήθεια, γι' αυτό δεν έγραψα τίποτα) που το πας, πρέπει να βρεθούμε για κανά καφέ...

επί του θέματος επειδή είναι σε φόρουμ και είναι κρίμα να μην πω και εγώ καμιά φιλοσοφία (τι θα πει ο κόσμος; ) επειδή κι εγώ είμαι παιδί του διαφωτισμού αλλά της σχολής του Χιούμ: γλυκανάλατες μπούρδες...

Αν όλα αυτά τα ωραία πράγματα είναι για να ζήσουμε καλύτερα, γιατί δεν τα κάνουμε;

γιατί δεν αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας;

γιατί είμαστε άπληστοι;

γιατί είμαστε ανασφαλείς;

γιατί θέλουμε να ταξιδεύουμε; (από αλλού αλλά ακόμα αναπάντητο...)

έχει κι άλλα αλλά βαριέμαι...

εκεί που διαφωνώ με τέτοιες τοποθετήσεις είναι η βαθιά παρουσίαση της ρηχότητας... Τα πιο βαθιά και αναπάντητα ερωτήματα του ανθρώπου, παρουσιάζονται με περιτύλιγμα ζαχαρωτού για φαίνονται εύπεπτα... και έτσι νομίζει κάποιος ότι έπιασε το χαμένο νόημα...

και τα ερωτήματα δεν είναι ισοδύναμα και έτσι συνηγορούν στο παραπάνω...

το 1 και το 2 εξαρτώνται από τους άλλους και έχουν δυσκολία...

το 3 και το 4 είναι πιο βατά, γιατί μπορείς να αυτενεργήσεις περισσότερο...

το 5 το απορρίπτω ως α-νόητο...

αν είμασταν από κοντά και δεν έπρεπε να φαίνεται ότι λέω κάτι σπουδαίο, θα σου απάνταγα: ξέρω 'γω ρε Φαν... δεν έχω ιδέα...

κι αν είχαμε πιει και κανένα τσιπουράκι, θα σου έλεγα: Και γιατί πρέπει να αναρωτιέσαι συνεχώς για τις επιλογές που έχεις κάνει στο παρελθόν; Η ζωή έχει άπειρους συνδυασμούς και άπειρες επιλογές... και ανάλογα με την εποχή, τον τόπο και την προσωπικότητα του ο καθένας ζει μια εκδοχή... καλή-κακή αυτή είναι... και γι αυτές που θα κάνεις στο μέλλον; Επειδή εντρυφώ στο Ζεν: Η ζωή είναι το όνειρο μιας πεταλούδας... ίσως... (αυτό θέλει πολλά τσίπουρα...)

εγώ γράφω φαγωμένος... Χεχε

(το σεντόνιασα πάλι...)
Καταγράφηκε

Αντισυνταγματάρχης.
bil
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #24 στις: Φεβρουάριος 06, 2012, 08:44:41 πμ »

ok

Πόσο πιο όμορφα θα ήταν αυτά αν τα λέγαμε με τα τσιπουράκια μας ή τις μπύρες μας , με τα πόδια κρεμασμένα από τημν ταράτσα της Λέσχης, βλέποντας ενα ξημέρωμα καλοκαιρινό ...

Χεχε Χεχε
Καταγράφηκε
SPONT
Μέλος Ε.Λ.M.G
Guzzi Maniac

GUZZIHOLIC GUZZISTA 100%

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #25 στις: Φεβρουάριος 06, 2012, 05:52:14 μμ »

ωραιοτατα παραδειγματα προς τους νεους

για να ψαξετε για ερωτησεις και απαντησεις

καντε το συκωτι σας καβα

μην τους ακουτε αγαπητοι μου τους παλιοαλκολες

η αληθεια ειναι στους σεχ πιστολς

γκε γκε?

Χεχε Χεχε Χεχε
Καταγράφηκε

αυτο που μενει οταν τελειωνουν ολα ειναι η γευση τους
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #26 στις: Φεβρουάριος 09, 2012, 01:08:00 πμ »

λοιπόν....ήθελα να γράψω δυό πράγματα σε αυτό το θέμα και καθυστέρησα κιόλας...

κυριολεκτικά δύο....

1) Ο δυτικός τρόπος ζωής δυστυχώς εν έτη 2012 μας έχει φτάσει σε μία κατάσταση όπου το "συναίσθημα" θεωρείται αδυναμία...

και εξηγούμαι...

θεωρέιται δεδομένο πλέον στις μέρες μας πως ο κυνισμός και η "δυναμική" στάση ζωής είναι απόδειξη δύναμης, αυτοκυριαρχίας, γνώσης περί της ζωής, ένδειξη "εμπειρίας"...άνθρωποι βάζουν το συναίσθημα στην άκρη και λειτουργούν βάσει λογικής (της δικής του φυσικά) αδιαφορώντας για την ψυχική τους υγεία και έτσι φτάνουν στο σημείο να κοντράρουν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό προκειμένου να πείσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους πως είναι αλώβητοι...

τι σχέση εχει αυτό με το θάνατο τώρα.....

πριν πεθάνεις, αν ζεις τη ζωή σου έτσι, μόνο τότε καταλαβαίνεις πως υπάρχει κάτι που μπορεί να σε "νικήσει"...και αυτό σε καταρρακώνει...

τα πνιγμενα συναισθήματα λοιπόν ελευθερώνονται και πλημμυρίζουν την ψυχή σου ....

γιατί ο Θάνατος είναι παντοδύναμος.....είναι λύτρωση και κάθαρση...είναι αυτό που λυγίζει και τον πιο σκληρό και "υπερήφανο" άνθρωπο...

όντας άνθρωποι λοιπόν που βιώνουμε με έπαρση τις στιγμές μας, λυγίζουμε μπροστά στο θάνατο, τρώμε 'σφαλιάρα" δυνατή... και βγάζουμε στη φόρα τον πραγματικό μας εαυτό...

γι'αυτό και νοιώθουμε όλα αυτά που περιγράφει η κυρία παραπάνω.....γεγονός

2) Η μεγαλύτερη αρετή στον ανθρωπο δεν είναι ούτε η καλοσύνη, ούτε ο αλτρουισμός, ούτε η ελευθερία, ούτε η σύνεση....και τόσα άλλα....

μεγάλες και σημαντικές αρετές φυσικά όλες...αλλά από κάπου πηγάζουν και αυτές....από κάπου γεννιούνται..

Η μεγαλύτερη αρετή του ανθρώπου είναι η απάθεια...

η απάθεια απέναντι στην σχετικότητα των ανθρωπίνων δράσεων που μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε με μυαλό καθαρό όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας...

που μας κάνει συνετούς και καλοπροαίρετους, όπλα για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που η τρόπος ζωής μας, μας έχει επιβάλλει....

μας βγάζει συναισθήματα που θεωρούνται αδυναμίες (!!!) από όλους εκείνους που πασχίζουν να δείχνουν δυνατοί και αλώβητοι...

Η απάθεια όμως, όντας η σημαντικότερη των αρετών, ακόμα και αν κανείς ύστερα από βαθειά προσωπική αναζήτηση και σκέψη και σοφία την αποκτήσει, μπροστά σε ένα και μόνο γεγονός καταρρακώνεται και "εξαφανίζεται" και αυτή...

στο θάνατο....

γιατί?

...γιατί η ανθρώπινη αδυναμία στο να δεχθεί αδιαμαρτήρητα το προφανές και τετελεσμένο και η ανθρώπινη περιέργεια για το "άγνωστο", υπερνικούν την όποια σοφία του νου και καλοσύνη της ψυχής έχει αποκτήσει ο "ψαγμένος" άνθρωπος ύστερα από πολύ κόπο...

Άρα...

και ο αφελής και επηρρμένος, κυνικός και "ανεξάρτητος" "δυνατός"

αλλά και ο σοφός, ψαγμένος, απελευθερωμένος από προκαταλήψεις και στερεότυπα ενάρετος...

μπροστά στο θάνατο γονατίζουν....

τέτοια είναι η δύναμή του.....

Οπότε, ο θάνατος σκοτώνει το σώμα και την ύλη και ταυτόχρονα γεννά συναισθήματα....

κρυμμένα, καταχωνιασμένα, βαθειά....

και αυτών που έχουν παρει μια λάθος κατεύθυνση στη ζωή τους αλλά και αυτών που έχουν κανει τη δική τους κάθαρση στο πνεύμα και στην ψυχή τους...

Τους περιλαμβάνει όλους....το θάνατο κανείς ποτέ δεν τον έχει καταλάβει, υποτάξει, δεχθεί....

Γι'αυτό και γίνονται όλα αυτά......

Στο προκείμενο λοιπόν...

ωράια τα λέει η φίλη μας αλλά πολύ επιφανειακά...ο θάνατος και η σχεση μας μαζί του είναι κάτι πολύ πιο βαθύ....

όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα που ο καθένας θα έπρεπε να κάνει και στη ζωή του και όχι να τα σκέφτεται πριν πεθάνει....

στο χέρι μας είναι...

αυτό που δεν είναι στο χέρι μας είναι η αντίδρασή μας τη στιγμή που θα τον αντικρύσουμε στα μάτια....

και εκεί φυσικά πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτεται ο άνθρωπος πίσω από το προσωπείο.....

εκεί ανακαλύπτεις κι εσύ το ποιός πραγματικά είσαι.....

εγώ....εύχομαι όταν μου συμβεί....με αυτό που θα "δω" να μην τρομάξω.....

αυτά... biggrin
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 09, 2012, 01:15:27 πμ από VAS » Καταγράφηκε

Στου Paradise το ακρογιάλι, της Μακρονήσου το τσουβάλι, και από μέσα ξεπροβάλλει ο πατερούλης μας ο Στάλιν...
VAS
Μέλος Ε.Λ.M.G
I Live Here

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #27 στις: Φεβρουάριος 09, 2012, 01:17:45 πμ »

υ.γ. προσωπικά, ποσώς με ενδιαφέρει αν, θέματα που είναι τόσο ενδιαφέροντα, ανοίγονται η πιάνονται από κάποιον με σκοπό το κέρδος ή όχι...

η ουσία μετράει και αυτό που σου μένει.....

το τι κανει ο άλλος είναι δικός του λογαριασμός και εμένα δεν με επηρρέαζει....
Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2]   Πάνω
  ΕΚΤΥΠΩΣΗ  

Μεταπήδηση σε: