Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. Δεκέμβριος 16, 2017, 08:41:14 μμ

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 ... 6 7 8 9 [10]
91
Μέλη συστηθείτε! / Απ: Νέο μέλος!
« Τελευταίο μήνυμα από Oil_and_fuel στις Οκτώβριος 10, 2017, 12:55:54 μμ »
Η φύση της μοτοσυκλέτας ΔΕΝ είναι μόνο χαλαρές βόλτες.
Έχουμε δει αρκετούς "δικούς" μας να συμμετέχουν στο 36ωρο και μερικοί γρήγοροι (ονόματα δε λέμε...) κάνανε κάποια θεωρητικά γρήγορα μηχανάκια, να απορούν....
Και για τουριστική χρήση, έχουμε δει και δικάβαλο με τριπλέτα βαλίτσες να πηγαίνει ταξίδι στη Σικελία με πρωτάρη αναβάτη, και να κάνει εύκολα την πρώτη μέρα, >700km...
Άρα το μηχανάκι είναι σαφώς πολυτάλαντο. Στα "χαρτιά" μπορεί να μην το δείχνει, αλλά στην πράξη κάνει την διαφορά.

Κατά τα άλλα, καλώς ήρθες! :mg:
92
Μέλη συστηθείτε! / Απ: Νέο μέλος!
« Τελευταίο μήνυμα από nikos900 στις Οκτώβριος 10, 2017, 12:50:28 μμ »
Καλώς ήλθες, μακάρι να το πάρεις !. Δεν έχω ιδία άποψη αλλά απότι διαβάζω (και βλέπω) τα φετινά μοντέλα είναι εξαιρετικά.  :bier:
93
Μέλη συστηθείτε! / Απ: Νέο μέλος!
« Τελευταίο μήνυμα από Vagpap στις Οκτώβριος 09, 2017, 07:00:12 μμ »
Καλησπέρα Σπύρο,

Καλώς ήρθες στην παρέα μας και με το καλό το v7 σου!

 :mg:
94
Μέλη συστηθείτε! / Νέο μέλος!
« Τελευταίο μήνυμα από Σπύρος στις Οκτώβριος 09, 2017, 07:20:03 πμ »
Γειά σας παιδιά. Συγχαρητήρια για το ωραίο φόρουμ. :thumbsup:

Σκέφτομαι σοβαρα την αγορά ενός καινούριου V7 iii και είπα να το ρίξω στο διάβασμα πριν κάνω την κίνηση.
Καταλαβάινω τη φύση της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας (χαλαρές βόλτες κτλ) αλλά οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή θα ήταν χρήσιμη.

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!
Σπύρος :bier:
95
Λέσχη, συγκεντρώσεις & εκδηλώσεις / Επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
« Τελευταίο μήνυμα από aquile στις Οκτώβριος 09, 2017, 12:19:16 πμ »
Ανακοινωμένη έγκαιρα στο ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της λέσχης μας, η επίσκεψη αυτή, συνέπεσε με την γιορτή των 70 χρόνων της Ferrari. Ταυτόχρονα στον 4ο όροφο είχε bazaar δίσκων βινυλίου και πικάπ, καλύτερα δεν γίνότανε.

Όσοι, αρκετοί ευτυχώς, εκμεταλλέυτηκαν τη προσφορά του φτηνού ομαδικού εισιτηρίου, της δωρεάν ξενάγησης και της συγκυρίας των ειδικών events (Ferrari και Bazaar), είμαι σίγουρος πως ικανοποιήθηκαν με το παραπάνω.

Ο καιρός ήταν υπέροχος, η κίνηση το Σάββατο πρωί, σε χαμηλά επίπεδα για κέντρο Αθήνας, ο κόσμος στο Μουσείο Χαραγκιώνη, λογικός. Ούτε ουρές ούτε ταλαιπωρίες..

Νομίζω υπεράνω προσδοκιών οι πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που πήραμε από τη ξενάγηση, τόσο τεχνικά όσο και ιστορικά για τα υπέροχα αυτά εκθέματα του μουσείου.

Ευχαριστούμε θερμά το φίλο της λέσχης Μίλτο Πατρώνη που εθελοντικά, όπως κάνει πάντα, μας ξενάγησε μεταφέροντας και σε μας ένα μέρος της αγάπης του για την τεράτροχη ιστορία που παρουσιάζεται με τελειότητα στο μουσείο Χαραγκιώνη! :mg:   
96
Τα κλασσικά / Απ: 2-stroke blues!
« Τελευταίο μήνυμα από aquile στις Οκτώβριος 08, 2017, 11:47:34 μμ »
Κυριακή πρωί, ήσυχα, δεν έχω κανονίσει κάτι, τα πουλιά κελαιδάνε, ο ήλιος λάμπει, το μικρό ραδιόφωνο μου κάνει καλή παρέα.
Μη μπορώντας να αποδεχτώ την αδυναμία μου να προχωρήσω, άρχισα να ψάχνω στις παροπλισμένες εργαλειοθήκες μήπως βρεθεί κάτι που θα με ξεκολλήσει. 

Φωτό 16:
Ένας παλιός, κανιβαλλισμένος και μικρός για τη δουλειά αυτή εξωλκέας μου έκλεισε το μάτι και για αρκετή ώρα τον παρατηρούσα και σκεφτόμουνα πως θα τον εφαρμόσω, αν υπήρχε τρόπος να τραβήξει επάνω τον κύλινδρο από το πιστόνι. Αρχικά σκεφτόμουνα την εφαρμογή του εξωτερικά, ήταν πολύ μικρός γι' αυτό. Εσωτερικά; Μα ναι. Αφού ο κύλινδρος πάει για πέταμα, τι με νοιάζει να γδαρθεί, τι πειράζει να τον πιάσω από τις θυρίδες που είναι σχεδόν εκεί που πρέπει, στις 120ο για να χωθούν τα 3 μπράτσα του εξωλκέα...Θέλει δουλειά αλλά γίνεται μάλλον...

Φωτό 17:
Μετά από 1-2 ώρες πειράματα, δοκιμές να βρεθούν οι κατάλληλοι αποστάτες και να βγούν-γυρίσουν-βιδωθούν εκεί που πρέπει τα μπράτσα του εξωλκέα, αρχίζει το σφίξιμο. Ανήσυχος βιδώνω σιγά-σιγά. Ο φόβος να μην υποχωρήσει το έμβολο, μην το τρυπήσει ο εξωλκέας παρόλο το καρυδάκι που έβαλα για να μοιράζει τη δύναμη σε μεγάλη περιφέρεια της κορώνας του εμβόλου. Τα νέα πολύ καλά. Αρχίζει η ισπανική υποχώρηση. Θέλει υπομονή, αντισκωριακό και βίδωμα με ρυθμό χελώνας...

Φωτό 18:
Τέλεια. Μετά από 90' περίπου παίδεμα με το θαυματουργό εργαλείο, επήλθε διαχωρισμός! Πετάμε κύλινδρο, κρατάμε (ίσως) έμβολο και σίγουρα δεν βλαψαμε στρόφαλο!
97
Moto Guzzi...una storia Italiana / Απ: GUZZI 2018;;;
« Τελευταίο μήνυμα από DonRodrigo στις Οκτώβριος 07, 2017, 08:16:55 μμ »
Ο μπόξερ δείχνει το δρόμο. Γίνεται, χρειάζεται βέβαια κάποια επένδυση, δεν είναι όμως και πυρηνική φυσική όπως δήλωσε κάποιος Βαυαρός σε συνέντευξη... Το ερώτημα είναι, τι είναι πιο πιθανό, 1200άρι Shiver ή υδρόψυκτο Griso? Τι θα δούμε, καινούργιο Caponord ή Stelvio?
98
Τα κλασσικά / Απ: 2-stroke blues!
« Τελευταίο μήνυμα από aquile στις Οκτώβριος 07, 2017, 07:54:40 μμ »
Α, ξέχασα...δέχομαι και συμβουλές!  :?
99
Τα κλασσικά / Απ: 2-stroke blues!
« Τελευταίο μήνυμα από aquile στις Οκτώβριος 07, 2017, 07:52:20 μμ »
Φωτο 13:
Στην αρχή δεν κουνιέται τίποτα. Μπλοκ & κύλινδρος είναι ενιαία και αδιαχώριστα.. Φυσικά το έχω πλημμυρίσει στο αντισκωριακό. Ένα πρόβλημα με το δίχρονο μοτέρ είναι ότι έχει θυρίδες εξαγωγής και τα υγρά φεύγουν από κει και χύνονται έξω, οπότε η πλημμύρα είναι θεωρητική.
Μετά από 20 δυνατές σφυριές γύρω-γύρω και σχεδόν όλες τις κάτω ψύκτρες κουρεμένες, μια μικρή χαραμάδα ανοίγει.
Πρόσκαιρη χαρά όπως θα φανεί σε λίγο...

Φωτό 14:
Κι αν έχει φάει ξύλο!
Μεταφορικά και κυριολεκτικά...

Φωτό 15:
Η πρόοδος είναι 1mm ανά 20 σφυριές. Δεν πάμε καλά έτσι. Επιστρατεύεται ζέσταμα με θερμοπίστολο στην αρχή, μικρή πρόοδος, φλόγιστρο αργότερα, το ίδιο. Τέλος ακολουθώντας υποδείξεις φίλου της λέσχης αφήνω υγρό που αφαιρεί τη σκουριά να δράσει όλη τη νύκτα. Πάλι μικρή πρόοδος. Αν πάμε έτσι θα "την ακούσει" το κομβίο του στροφάλου, κάτι που δεν πρέπει να γίνει με τίποτα.
Έχω φτάσει στο σημείο που βλέπετε αλλά σκέφτομαι να μην βαρέσω άλλο. Τη Δευτέρα στο Πέτρο για δανεικό εξωλκέα μήπως έχουμε καλύτερα αποτελέσματα...
100
Moto Guzzi...una storia Italiana / Απ: GUZZI 2018;;;
« Τελευταίο μήνυμα από PanLampro στις Οκτώβριος 07, 2017, 07:15:14 μμ »
Γι αυτο σας λεω να κρυβουμε καρμπυρατερατα μηχανακια για τους δυσκολους καιρους...
Σελίδες: 1 ... 6 7 8 9 [10]