Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. Ιουνίου 18, 2019, 07:07:53 μμ

Αποστολέας Θέμα: Έκθεση μοτοσυκλέτας «Ασκήσεις στυλ–Διασχίζοντας το χρόνο»  (Αναγνώστηκε 3861 φορές)

KTiNoS

  • Επισκέπτης
 Έκθεση μοτοσυκλέτας «Ασκήσεις στυλ–Διασχίζοντας το χρόνο»

    Ενα υπεροχο βιντεο και μια αλλιωτικη προσεγγιση στο θεμα μοτοσυκλετα αξιζει να αφιερωσεται λιγο χρονο και να το δειτε

    http://gogreecewebtv.com/index.php/c...i-motosikletas

    Έκθεση μοτοσυκλέτας

    Δώδεκα συλλεκτικές μοτοσυκλέτες, κατασκευασμένες στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα, παρουσιάζονται σε έναν πλαίσιο που προσπαθεί να σκιαγραφήσει τις παραμέτρους που συνθέτουν τη σχεδιαστική άποψη ή αλλιώς αυτό που αποκαλούμε «στυλ».

    Από τον πρόγονο των μοτοσυκλετών, το ξύλινο δίκυκλο (1790, Comte de Sivrac) που έμοιαζε σαν ξύλινο αλογάκι με ρόδες, χωρίς πεντάλ, φρένα και χωρίς καν τιμόνι, έχουν περάσει δύο αιώνες.
    Επί δύο αιώνες σχεδιάζονται δίκυκλα στα οποία εντάσσονται στοιχεία επηρεασμένα βαθιά από αναφορές στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
    Ένας συνδυασμός παραμέτρων, που είτε αφορά σε μοτοσυκλέτες, έπιπλα, ρούχα ή οικιακές συσκευές ενσωματώνει εμπειρίες, γνώσεις και προσδοκίες διαμορφώνοντας σχεδιαστική άποψη.

    Η έκθεση έχει δύο επίπεδα ανάγνωσης, το ένα είναι οι δώδεκα μηχανές ως συλλεκτικά, ιστορικά αντικείμενα, κάποια από τα οποία είναι μοναδικά και το άλλο επίπεδο είναι το επικοινωνιακό υλικό που παίρνει αφορμή από τις μηχανές και μιλάει για τις πηγές έμπνευσης του ντιζάιν

    Η έκθεση ήταν ιδέα του έμπορου και συλλέκτη μοτοσικλετών Παναγή Μαράτου, ο οποίος παραχώρησε στο ΝΟΗΣΙΣ ιστορικής αξίας δίκυκλα από τη σπάνια συλλογή του.


    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου και έχει ελεύθερη είσοδο.

    Ώρες λειτουργίας

    Τρίτη – Παρασκευή: 11.00 – 14.30

    Σάββατο: 13.30 – 20.30

    Κυριακή: 11.30 – 18.30

    ΝΟΗΣΙΣ

    6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης